Modernisera elen i en lägenhet i Göteborg

Den här förfrågan lämnades hösten 2022 i kategorin Elektriker.

Du kan också få hjälp med Elektriker i Göteborg!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Var söker du elektriker?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Vi ska flytta till en bostadsrättslägenhet den 5.e december. En trea på 82 kvm plus inredd vind på 33 kvm. Vi funderar på att modernisera elen. Byta ut allt till jordade uttag (tror att samtliga är ojordade nu). Byta ut till modern elcentral. Installera jordfelsbrytare som helt saknas i dagsläget. Sedan även dra runt nätverkskablar till vissa rum med uttag när vi ändå håller på.
Vi vill helst att jobbet utförs så nära inpå den 5.e december som möjligt.
Önskat startdatum
Enligt överenskommelse
Elektriker

Trevliga, punktliga, hjälpsamma och proffsiga. Absolut inget att klaga på och kan rekommendera.

Anlitade dem för att dra nya ledningar i hela huset och … Visa mer

Trevliga, punktliga, hjälpsamma och proffsiga. Absolut inget att klaga på och kan rekommendera.

Anlitade dem för att dra nya ledningar i hela huset och de gjorde jobbet på en dag för att orsaka minsta besvär för oss. Jobbade oavbrutet från morgon till kväll.

4 företag svarade på jobbet

Konsumenten fick svar från 4 företag och valde Boreal Tech AB för jobbet. Boreal Tech AB har utfört 11 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.0.

Övriga företag som svarade:
 • Svenska Eljouren & Rörjour 24/7
 • Göteborgs Bygghantverk AB
 • WM EL OCH SOLSKYDD AB

Andra som fått hjälp med elektrikerjobb

Modernisera elen i en lägenhet i Göteborg

Elarbete i Göteborg

Nyinstallation i badrum, tvättstuga, gillestuga och sovrum. Säkringsskåp är installerat och lite av kabelrören är dragna. Tvättstuga och sovrum har 4 färdiga väggar var. Men på andra sidan…
Modernisera elen i en lägenhet i Göteborg

Byte av armatur, vägguttag mm i kök i Göteborg

Byte av två armaturer i köket. Byte av ett vägguttag i köket. Förbered för lampa ovanför köksbord. Det finns väggutag nära taket vid matbordet, det som behövs är en takkrok samt sladd med kontakt.
Elektriker

Elarbete i Stockholm

Vi behöver hjälp med olika trasiga eluttag och att sätta upp en lampa.
Även hjälp med en badrumskontakt som inte fungerar.
Något fel på utebelysningen och lite andra saker.
Elektriker

Elarbete i Danderyd

Jag bor i en bostadsrätt med ”gammal” eldragning. Därför kan jag inte dimma lampor till exempel. Detta vill jag uppdatera.
Modernisera elen i en lägenhet i Göteborg

Koppla el till teknikrum för pool i Göteborg

Koppla el till teknikrum för pool, kablar finns fördragna in till elskåp i huset men ingenting är inkopplat.
Elektriker

Elkartläggning, felsökning och byte av jordfelsbrytare i villa med solceller i Göteborg

Kartläggning och felsökning av el i villa.
Byte av jordfelsbrytare.
(Solceller är installerad på taket)

Vanliga frågor och svar om elektrikerjobb

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.