Elektriker Göteborg
jämför priser

Vi samlar de bästa certifierade elektrikerna i Göteborg och du når dem snabbt med en förfrågan. De elektriker som har möjlighet att utföra ditt jobb svarar direkt i tjänsten, och du kan sedan jämföra omdömen, priser och företagspresentationer.

Att hitta elektriker i Göteborg är snabbt, enkelt och tryggt med Servicefinder.

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Elektriker Göteborg - få pris direkt

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Kvalitet hela vägen. Kom i tid, trevliga och gjorde ett bra jobb. Kommer definitivt att kontakta dem i framtiden för ytterligare el-arbeten!

Vad kostar elektriker{{#if zip_city}} {{zip_city}}{{else}}{{#if municipality}} {{municipality}}{{/if}}{{/if}}?

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}
Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 6 564
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Hitta bra elektriker i Göteborg

Att hitta en bra och tillgänglig elektriker kan vara lite besvärligt. I större städer finns det visserligen många elektriker att välja på, men de är ofta upptagna och man kan tvingas ringa många innan man har fått in några prisförslag. På mindre orter kan det vara svårt att veta vilka elektriker som finns i närheten och hur långt de är villiga att resa för att hjälpa dig. Vi vet vilka elektriker i Göteborg som är är tillgängliga just nu.

Jämför elektriker

Att hitta en tillgänglig elektriker är en sak, men sedan ska man jämföra omdömen, kontrollera elcertifikat, kontrollera företagens F-skatt och mycket mer. Det här jobbet gör vi enkelt åt dig. Vi presenterar de elektriker som är verksamma i Göteborg och som är intresserade av ditt jobb. De anger pris, berättar om sig själva och du kan chatta med dem i tjänsten. Du ser deras tidigare omdömen och kan läsa deras företagspresentationer.

Allt eftersom du bedömer företagen kan du tacka ja eller nej till dem direkt i chatten och du kan acceptera deras offerter om du vill. Tänk på att bara för att du ställt en fråga är du inte tvungen att anlita ett företag. De allra flesta hittar rätt elektriker, men om du inte får svar du är nöjd med kan du självklart välja att avstå helt och hållet.

Fördelen med Servicefinder

Fördelen med en marknadsplats för tjänster är precis som en vanlig marknad - vi har många anslutna elfirmor i Göteborg och det är bara de tillgängliga elföretagen som kommer ge dig offert på ditt eljobb. Det är dessa företag vi lägger sida vid sida och du kan jämföra omdömen, kontrollera certifikat och se grundläggande ekonomisk information om elföretaget, så att du känner dig trygg i ditt val.

Servicefinder har förmedlat tiotusentals elektrikerjobb sedan 2009 och sedan starten har vi hjälpt hundratusentals svenskar att hitta rätt tjänsteföretag. Tillsammans med våra kollegor i Norge, Finland och Danmark, är vi Nordens i särklass största marknad för tjänster.

Tänk på att anlita en behörig elektriker

En av många anledningar att anlita en elektriker är att det kan vara farligt att göra jobbet själv och att det finns lagar och förordningar kring elinstallationer. Om du får dra el själv eller inte, kan du läsa om på Elsäkerhetsverket. När du anlitar en elektriker från Servicefinder i Göteborg, så behöver du inte själv kontrollera certifikat och behörigheter. Vi gör jobbet åt dig via automatiskt och visar hur elektrikern är behörig under "certifikat"-fliken på företagens presentationer. Det kan se ut så här till exempel:

Elcertifikat i företagspresentationer

Så oavsett om du är privatperson eller representerar ett företag eller bostadsrättsförening, så lovar vi att göra vårt bästa för att hitta rätt elektriker just för dig. Rulla ner så hittar du ett antal exempel och referensjobb. Vi får dagligen in mängder av förfrågningar om elektriker och de flesta i Göteborg får svar från flera elfirmor. Tänk på att ju bättre du beskriver ditt arbete, desto bättre svar får du. Det är viktigt för elektrikerna att kunna bedöma storleken på jobbet. Undvik alltför allmänna beskrivningar som "diverse elarbeten", eller "hjälp att dra om kablar".

Hitta elektriker nära dig

Hur fungerar Servicefinder?

Beskriv ditt uppdrag

Skapa en gratis förfrågan på bara några minuter och få kontakt med duktiga företag.

Jämför företag

Jämför offerter och omdömen och chatta med företagen i lugn och ro innan du gör ditt val.

Välj företag

Välj det företag som känns bäst för jobbet och känn dig trygg med att jobbet blir utfört av proffs!

Exempel på omdömen om våra elfirmor i Göteborg

Boreal Tech AB

Modernisera elen i en lägenhet i Göteborg, december

Trevliga, punktliga, hjälpsamma och proffsiga. Absolut inget att klaga på och kan rekommendera. Anlitade dem för att dra nya ledningar i hela huset och de gjorde jobbet på en dag för att orsaka minsta besvär för oss. Jobbade oavbrutet från morgon till kväll.
– Niklas Pettersson
januari 2023
Boreal Tech AB

Installation av elkoppling för diskmaskin i Partille

Alla punkter ovan gäller dvs pris, bemötande, punktlighet och kvalitet! Vi är mycket nöjda och rekommenderar verkligen Boreal Tech AB till alla som behöver snabb och proffsig hjälp!
– Siv Schultze
oktober 2022

Eluttag utsida till markis och infravärme i Göteborg

Mycket bra bemötande! Snyggt jobb. Helnöjd!
– Andreas Dahlin
september 2023

De som letar efter elektriker i Göteborg, söker ofta även

Badrumsrenovering i Göteborg
Badrumsrenovering i Göteborg ROT

Ska du renovera badrummet? Oavsett om du ska bygga nytt, totalrenovera, lägga nytt kakel eller åtgärda fuktskador – ​​hos Servicefinder hittar du duktiga hantverkare som står redo att hjälpa dig att renovera ditt badrum!

Köksrenovering i Göteborg
Köksrenovering i Göteborg ROT

Planerar du att renovera köket? Oavsett om du ska bygga nytt, totalrenovera eller genomföra en mindre ytrenovering kan du ta hjälp av duktiga hantverkare från Servicefinder. Skapa en gratis förfrågan idag så matchar vi ihop dig med kompetenta hantverkare nära dig!

Snickare i Göteborg
Snickare i Göteborg ROT

Planerar du ett nytt projekt och behöver en snickare för jobbet? Hos oss på Servicefinder får du offerter från duktiga snickare – helt gratis och utan förpliktelser.

Rörmokare i Göteborg
Rörmokare i Göteborg ROT

Behöver du hjälp med något VVS-relaterat, så har du kommit rätt. Vi har kontrollerade rörmokare och certifierade VVS-montörer som väntar på att lämna offerter på ditt jobb. Fråga gratis och utan förpliktelser!

Populära elektriker i Göteborg

DR Bygg & Måleri

(7 omdömen)

Välkommen till DR Bygg & Måleri Hantverkare med Kunskap & Kvalité ! Vi utför allt inom Bygg - In & Utvändigt Måleri- Ut & Invändigt Rivning & …

Välkommen till DR Bygg & Måleri Hantverkare med Kunskap & Kvalité ! Vi utför allt inom Bygg - In & Utvändigt Måleri- Ut & Invändigt Rivning & Bortforsling Boka en Kostnadsfri Besiktning & Offert!

DLCA Elinstallation AB

(4 omdömen)

DLCA ELINSTALLATION AB utför arbete inom elinstallation, tele/data, och fiber, på nya samt på befintliga anläggningar för privat kund och företag. Vi …

DLCA ELINSTALLATION AB utför arbete inom elinstallation, tele/data, och fiber, på nya samt på befintliga anläggningar för privat kund och företag. Vi är 2 certifierade elektriker och 1 data/Fiber tekniker som har 20årig erfarenhet av installation yrket.

Zäta Entreprenad AB

(2 omdömen)

Zäta Entreprenad AB är ett företag som tar det mesta av byggjobb, golvläggning, tapetsering och målning. Vi strävar alltid efter att få kunden 100% …

Zäta Entreprenad AB är ett företag som tar det mesta av byggjobb, golvläggning, tapetsering och målning. Vi strävar alltid efter att få kunden 100% nöjd. Har jobbat i Norge i många år som snickare. Har även el utbildning och El-auktorisation. Svarar på alla förfrågningar.

ELKL AB

(2 omdömen)

Våra installationer utförs av fullt utbildad personal enligt högsta yrkeskunskap. I vårt miljö förebyggande arbete idag strävar vi efter minsta …

Våra installationer utförs av fullt utbildad personal enligt högsta yrkeskunskap. I vårt miljö förebyggande arbete idag strävar vi efter minsta energianvändning samtidigt som vi alltid arbetar med miljöanpassade produkter. Vårt mål och vision är att kunna finnas till hands snabbt för kunder som behöver hjälp med el …

RICROD ENTREPRENAD TEKNIK MILJÖ SERVICE AB

(1 omdöme)

Om oss en komplett byggservice Ofta utför vi hela entreprenaden själva och kan på så sätt hålla nere kostnaderna. Vi …

Om oss en komplett byggservice Ofta utför vi hela entreprenaden själva och kan på så sätt hålla nere kostnaderna. Vi arbetar med de flesta förekommande tekniska VVS jobb för byggnader, villor, BRF. El, vattenburna värmesystem, ventilation och snickerier. Vårt koncept är en komplett …

Fixit Hansson Aktiebolag

(8 omdömen)

Hej behöver du/ni har el jobb utfört eller ha en värmepump installerad!? Tveka då inte på att kontakta mig, Har F-skatt och är godkänd att …

Hej behöver du/ni har el jobb utfört eller ha en värmepump installerad!? Tveka då inte på att kontakta mig, Har F-skatt och är godkänd att installera värmepumpar. Utför även installation och felsökning av el. Fastpris eller rörligt, hör av er om en offert!

Mecombo AB

(4 omdömen)

Vi är en elfirma som utgår ifrån Kungälv, bedriver stora och små projekt inom området och är givetvis behöriga för el-, styr- och …

Vi är en elfirma som utgår ifrån Kungälv, bedriver stora och små projekt inom området och är givetvis behöriga för el-, styr- och nätverksinstallation. Vi jobbar mycket med Intelligenta hus och har stor erfarenhet inom bla. KNX, passagesystem, dörrautomatik, solcellsanläggning, laddboxinstallation mm. Så behöver du …

EVGE AB

(6 omdömen)

EVGE AB kan i dagsläget utföra mindre och stor snickeri och byggnadsprojekt. Darefter vi städar och putsa fönsterna. Behöver du få nägot arbete …

EVGE AB kan i dagsläget utföra mindre och stor snickeri och byggnadsprojekt. Darefter vi städar och putsa fönsterna. Behöver du få nägot arbete utfört så tveka inte att höra av dig. Företaget har f-skattsedel och erbjuder ROT och RUT avdrag.

Referensjobb och exempel för elektriker i Göteborg

byte el kontakt till ny spis

Andre lämnade en förfrågan hösten 2023:

byte el kontakt till ny spis

Behöver byta en el kontakt till den nya spisen. Den gamla "dosan" passar inte och är innesluten och passar inte med den nya kontakten. Spisen är minst 20 år gammal. Vad göra? Ett enkelt jobb i sig, men jag har ingen el behörighet, tyvärr.

Andre fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Andre valde WM EL OCH SOLSKYDD AB för jobbet. WM EL OCH SOLSKYDD AB har utfört 39 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

WM EL OCH SOLSKYDD AB fick omdömet

Trevliga och duktiga. Borde bli bättre på att hålla tider. Mvh Andre
Elektriker i Göteborg, byte av Armatur i kök

Kristina lämnade en förfrågan hösten 2022:

Elektriker i Göteborg, byte av Armatur i kök

Byte av två armaturer i köket.
Byte av ett vägguttag i köket.
Förbered för lampa ovanför köksbord. Det finns väggutag nära taket vid matbordet, det som behövs är en takkrok samt sladd med kontakt.

Kristina fick hjälp

5 företag svarade på förfrågan och Kristina valde Svenska Eljouren & Rörjour 24/7 för jobbet. Svenska Eljouren & Rörjour 24/7 har utfört 147 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.1.

Svenska Eljouren & Rörjour 24/7 fick omdömet

Mycket nöjd, fick bokat en tid med kort varsel. Bra bemötande och väl utfört arbete. Kan rekommendera!
Byte av ett eluttag, lampknapp samt termostat golvvärme i Göteborg

Lenny lämnade en förfrågan vintern 2023:

Byte av ett eluttag, lampknapp samt termostat golvvärme i Göteborg

Byte av ett eluttag i badrum, byte av lampknapp badrum, byte av termostat golvvärme badrum.
Eluttag samt lampknapp med ram från Schneider exxact serien finns på plats och ska bytas till. Termostat från Ebeco Eb Therm 500 finns på plats och ska bytas till.
Endast installation av redan inköpa uttag m.m.

Lenny fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Lenny valde WM EL OCH SOLSKYDD AB för jobbet. WM EL OCH SOLSKYDD AB har utfört 39 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

WM EL OCH SOLSKYDD AB fick omdömet

Blev kanon. Jobbet gick snabbt och ett elektrikern var väldigt trevlig. Finns inget mer att önska. Väldigt professionellt utfört från början till slut.
Jag har dock inte mottagit någon faktura i skrivande stund men med tanke på att jobbet tog 30 min så torde slutsumman vara ok.

Kommer använda denna firma igen och kan starkt rekommenderas till andra.

Vanliga frågor om elektriker

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-02-15
Nu blir det ännu gynnsammare med grön teknik! I Januari 2023 höjdes det gröna avdraget från 15 till 20 procent för alla som installerar solcellspaneler. Fortsätt läsa för att få koll på den nya skattereduktionen för det gröna avdraget om du vill installera grön teknik!
2022-04-29
Valet av ljuskällor är otroligt viktigt i hem, men att välja rätt belysning för olika rum och användningsområden är svårt. Vi tog därför in experthjälp för att få svar på den svåra frågan: Hur får man ett mysigt och trivsamt hem med hjälp av belysning? Här delar inredningsarkitekten, Christine Fredriksen, med sig av sina bästa tips på hur du skapar en perfekt ljussättning i ditt hem.
2020-03-11
Har det blivit dags att renovera tvättstugan? Tvättstugan är ofta ett rum som inte prioriteras trots att det är ett rum där mycket tid spenderas framförallt med barn i hemmet. Här delar vi med oss av renoveringstips med smarta förvaringslösningar.

Elektriker

Vad har en elektriker för arbetsuppgifter? Det är mycket som drivs med el i dagens samhälle; köksmaskin, tvättmaskin, uttag och så vidare. Det förekommer inte endast arbetsuppgifter inom eluttag och diverse, utan även underhåll av mindre utbyggnader som redan varit installerade och mycket annat. Det är rent av farligt att försöka sig på elinstallationer själv om man inte är utbildad elektriker.

Fyll i förfrågan om du önskar finna en elektriker i Göteborg, så kontaktas du snart av ett företag som kan hantera ditt ärende.

Var elektriker sköter om olika underhåll i specifika områden. Kortfattad information kring olika områden:

En ordinär elektriker arbetar oftast med installationer i hem alltmedan en industrielektriker hushåller omkring industrier. Serviceelektriker hanterar ärenden inom service och små utbyggnader kring redan förekommande installationer medan kommunikationselektriker behandlar med svagströmsinstallationer såsom dator och larm med mera. Distributionselektriker verkar inom elinstallation från framställning i kraftverk till elmätare hos brukaren. En tekniker sköter oftast om installationer i nya byggen.

Hur blir man elektriker? Tillvägagångssättet för att plugga till elektriker är via elprogrammet på gymnasiet. Skolningen omfattar tre år på gymnasiet och där får man kännedom inom el och installation samt vilka erforderliga kvalifikationer en elektriker har. Det finns olika grenar på elprogrammet och det är på så sätt viktigt att man väljer rätt inriktning. Under elektrikerutbildningen blandas teori och praktik, där teorin tas in först för att därefter verkställas praktiskt. Det är av stor vikt att bli godkänd i kärnämnen och elkurser då Elbranschens Centrala Yrkesnämnd har ett krav på att en elektriker måste ha 2500 godkända gymnasiepoäng.

När man är färdig på gymnasiet, söker man jobb som lärling på en elfirma. Den framtida elektrikern rankas som lärling under sitt första år hos företaget. Detta för att denne ska få mer kunskap som omfattar el. Det tar ett arbetsår att få certifikat som elektriker. Under det året får lärlingen lön. Efter avslutad lärlingsperiod får lärlingen ett certifikat över att han eller hon numera är fullbordad elektriker.

Göteborg

Västkuststaden Göteborg är näst störst i Sverige och det bor ungefär en halv miljon i tätorten. Det är även den femte största staden i Norden och anlades på 1600-talet av landets dåvarande kung.

En stor del av Sveriges import och export sker via stadens hamn som är Nordens största. Inne i stadens centrum finns historiska byggnader som blandas med nya och det är gångavstånd mellan de flesta sevärdheter och aktiviteter. Göteborgs paradgata är Avenyn, där du kan shoppa, se på dans, teater eller bara suga in stadens pulserande atmosfär. På Götaplatsen som ligger längst upp på Avenyn, reser sig den berömda Poseidonstatyn som började tillverkas vid stadens 300 årsjubileum 1923. Den är gjord av kostnären Carl Milles och består av en sju meter hög avbild av den grekiska havsguden.

I vackra omgivningar ligger Nordens största nöjespark Liseberg, där du kan roa dig med massvis av attraktioner.