BYgga uterum i Halmstad

Den här förfrågan lämnades vintern 2023 i kategorin Snickare.

Du kan också få hjälp med Snickare i Halmstad!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Jag har en sommarstuga med två uteplatser på ca. 7 och ca 10 kvm. Uteplatserna har nu väggar huvudsakligen av plast, plus en del träribbor och metallstänger. Jag vill byta materialet på väggarna till glas och trä (sibirisk lärk, samma som husfasaden). Åtminstone den större uteplatsen ska vara huvudsakligen i glas och öppningsbar (jag vill alltså byta plastväggarna mot inglasning) men med lite trä underst som insynsskydd på en sida. Den mindre uteplatsen ska ev. vara mer trä och mindre glas, men exakt utformning är något som jag gärna diskuterar på plats.
Jag vill också gärna ha en offert på att sätta in ett nytt fönster i själva stugan och att lägga trägolv i vardagrums- och sovrumsdelen av stugan. Det är slipat betonggolv nu och inga socklar. Jag tänker mig ett enkelt klickgolv och träsocklar, men det är också något jag gärna diskuterar på plats. Golvytan är ca 25 kvm.
Önskat startdatum
Enligt överenskommelse
BYgga uterum i Halmstad
Snickeri

5 företag svarade på jobbet

 • ATASOY GLOBAL AB
 • Andreas bygg i Halmstad AB
 • P&A Bygg och Trädgårdsanläggning AB
 • Genevads Bygg
 • Väst El & Instrument AB

Andra som fått hjälp med snickeri

Snickeri

Trall samt stolpar till altan i Halmstad

Vill förlänga trallen insynsskyddet till altanen men behövs några stolpar till i befintlig altan redan
BYgga uterum i Halmstad

Bytte av trallar altan i Halmstad, inom 3 månader

Bytte av trallar altan. 21 kvm altan där trallarna behöver bytas ut.
Snickeri

Utbyggnad av befintlig altan i Svalöv, inom 3 månader

Utbyggnad av befintlig altan med cirka 10 kvm, endast "golv" inga räcken eller liknande.
BYgga uterum i Halmstad

Bygge eller ombyggnad en trätrappa i Halmstad

Har idag en trätrappa om två steg ner till en altan. Jag skulle behöva en ny trappa/ombyggnad av nuvarande till tre steg, med anledning begränsad rörlighet efter skada. Nuvarande trappa är cirka 2 år.
BYgga uterum i Halmstad

Ta bort bärande vägg och sätta upp avväxlingsbalk i Uppsala, inom 3 månader

Önskar offert på vad det kostar att ta bort bärande vägg 2,5 m på två ställen och sätta upp avväxlingsbalk.
Snickeri

Bygga träaltan på 15kvm i Halmstad, snarast

En friliggande träaltan på ca 15kvm. Marken består av gräs och till del rabatt, önskas påbörjas snarast.

Vanliga frågor och svar om snickeri

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.