Ombyggnad av BRF lokal till BRF lägenhet i Uppsala

Den här förfrågan lämnades hösten 2021 i kategorin Totalentreprenad i Uppsala

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}

Vad skall göras?
Du måste välja minst ett alternativ
Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Bygglovet är klart.
Brf lokal på 69 m2 ska omvandlas till brf lägenhet i Uppsala, Totalentreprenad önskas. Följande arbeten ska utföras:
Fasadkostnader (murning och putsning, målning) pga att störa fönster byts ut mot 2 st mindre fönster.
Öppna hål för franskt fönster för att det ska bli enhetlig i hela huset/fasaden.
Upphöjning av golv pga nivåskillnad plus avveckla trappa till källaren
Rivning av innerväggar plus sätta upp nya väggar.
VVS, ventilationsarbeten.
El-arbeten.
Plattformslyft (krav för handikappanpassning).
Nya fönster och ytterdörrar (Förhandla med föreningen eftersom föreningen ska byta ut alla fönster i huset).
Tapetsering och målning.
Nytt golv.
Nytt kök.
Nya badrum och toaletter (ett littet och ett normal stort badrum).
Inner dörrar och lister o.s.v.
Vad som ska genomföras
Renovering
Om bygglov finns
Ja
Önskat startdatum
Enligt överenskommelse
Totalentreprenad

6 företag svarade på jobbet

 • Berlin spikar det HB
 • MTPEK Bygg & Våtrum AB
 • Bogdans Entreprenad AB
 • Husera AB
 • 180 Bygghuset AB
 • Tomeck AB

Andra som fått hjälp med totalentreprenadsjobb

Totalentreprenad
Renovering av kök, bad och annat i en lägenhet i Uppsala
Renovering av kök, bad och diverse annat i en lägenhet i Uppsala.
Totalentreprenad
Totalentreprenad till renovering i Stockholm
Köpte en radhus och kommer behöva renovera en hel del. Här är en länk till objektet: https://www.husmanhagberg.se/objekt/grahundsvagen-164-norra-skondal/OBJ12326_1813149747 Vet inte än om…
Ombyggnad av BRF lokal till BRF lägenhet i Uppsala
Totalentreprenad till renovering i Uppsala
Vi har köpt ett enplanshus med källare. 140 (boarea)+140 kvm (källare). Vi skulle vilja ha offerter för följande arbeten, gärna uppdelade på dessa fyra områden så att vi kan välja att…
Ombyggnad av BRF lokal till BRF lägenhet i Uppsala
Totalentreprenad till renovering av lägenhet i Uppsala
Jag behöver renovera min lägenhet i Uppsala. Jag kommer lista det som behöver göras här nedan samt bifoga bilder på lägenheten. Jag kommer även bifoga bilder på hur jag menar med köket samt…
Totalentreprenad
Renovering av hus i Malmö
Ska köpa ett hus men vill gärna veta vad det kostar för renovering som behövs utifrån besiktningsprotokoll. Vi ska på slut visning den 1 juli kl. 13.00 och undrar om ni kan vara med? Det…
Ombyggnad av BRF lokal till BRF lägenhet i Uppsala
Totalentreprenad till renovering av hus i Uppsala, inom 3 månader
Dra in avlopp/vatten från egen brunn. Möjlighet till kall samt varmvatten. Göra badrum (toalett, dusch, handfat, tvättmaskin). Installera nytt kök. Tilläggsisolera ytterväggar.

Vanliga frågor och svar om totalentreprenadsjobb

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om totalentreprenadsjobb

2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.
2020-11-13
Vad betyder egentligen totalentreprenad? Här går vi igenom vad totalentreprenad betyder och varför entreprenörsformen är att föredra vid större byggprojekt.
2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!