Renovering av gammalt badrum i Uppsala

Den här förfrågan lämnades hösten 2019 i kategorin Badrumsrenovering.

Du kan också få hjälp med Badrumsrenovering i Uppsala!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Välj typ av tjänst
Du måste välja ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Idag finns våtmatta och vägg som vi tänkt riva ut och ersätta med antingen ny våtmatta eller kakel. vi tänkte även byta alla inredning, det är toalettstol, handfat och ett väggskåp. finns även ett "värmerör" installerat ovanför toalettstolen som vi inte vet vad vi ska göra med. behöver ordna golvbrunn också.
Vad som ska göras
Renovering av gammalt badrum
Badrummets storlek i kvm
5m2
Önskat startdatum
2020-01-27
Badrum / Våtrum

2 företag svarade på jobbet

  • THS Bygg
  • Totalhus i Sverige AB

Andra som fått hjälp med badrumsjobb

Renovering av gammalt badrum i Uppsala

Renovering av badrum på ca 6-7 kvm i Uppsala, inom 6 månader

Helkaklat badrum sen 2004.
Kan ev tänka mig våtrumstapet.
Badrum / Våtrum

Renovera badrum i Uppsala

Lägga golv i badrummet, ta bort badkar och sätta upp en duschkabin
Renovering av gammalt badrum i Uppsala

Renovering av badrum på 5 kvm och ett WC på 3 kvm i Vadstena, inom 6 månader

Nuläge Ett WC 3 kvm, och ett badrum med WC 5 kvm. 70-tal i båda fallen såvitt vi vet. Kakel på golvet, våtrumstapet på väggarna. Två fönster, två element. Frånluft i båda utrymmena.…
Badrum / Våtrum

Renovering av badrum på ca 3,3 kvm i Uppsala, inom 3 månader

Mtrl ska bytas ut till följande: golv till schackrutig mosaik, väggar till vit kakel med svart bård, installation av golvvärme, duschkabin, byte av toastol och handfat. Ytan är golv 2,0 m x…
Renovering av gammalt badrum i Uppsala

Renovering av badrum på 3,4 kvm i Uppsala

Rummet är 185 x 185 cm och det är kaklet (och därmed våtskiktet) som behöver bytas eftersom det lossnat på delar av golvet. Vi antar att den delen av väggen som är kaklad också kommer att…
Badrum / Våtrum

Renovering av badrum på 14,5 kvm i Värmdö, 2/8

Totalrenovering av badrum 11.5 kvm och tillhörande bastu 3 kvm i villa Det skall bli duschhörna med väggnära brunn och vikbara glasdörrar. Toalett skall flyttas och vara vägghängd, Stor kommod…

Vanliga frågor och svar om badrumsjobb

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.