Nybyggnation i Ludvika

Är det dags att bygga nytt? Hos Servicefinder hittar du erfarna företag som hjälper till med allt som rör din nybyggnation - från planering och rådgivning till färdigt hus. Jämför företag redan idag och välj den bästa!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Välj typ av nybygge
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 503
  Pågående jobb
 • 23 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hitta rätt företag för jobbet

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Populära tjänster relaterade till nybyggnation

Markarbete i Ludvika

Markarbete i Ludvika

Ska du bygga ett nytt hus eller varför inte en sommarstuga? Här kan du snabbt och enkelt få gratis offerter från erfarna företag som hjälper dig med markarbete. Kom igång nedan - det är helt gratis att lämna en förfrågan.

Snickare i Ludvika

Snickare i Ludvika ROT

Planerar du ett nytt projekt och behöver en snickare för jobbet? Hos oss på Servicefinder får du offerter från duktiga snickare – helt gratis och utan förpliktelser.

Totalentreprenad i Ludvika

Totalentreprenad i Ludvika ROT

Behöver du någon som tar hand om allt som rör din nybyggnation? Hos oss på Servicefinder får du offerter från erfarna totalentreprenörer nära dig – helt gratis och utan förpliktelser.

Rivning i Ludvika

Rivning i Ludvika

Är det dags att riva? Oavsett om du behöver riva ett golv, en vägg eller hela huset kan du ta hjälp av duktiga hantverkare från Servicefinder. Lägg upp jobbet idag och få offerter från flera företag – helt gratis!

Några av våra populära företag

Juhlins Bygg AB

(1 omdöme)

Juhlins bygg startade 2019 med 2 anställda, idag har företaget växt till 6 anställda. Vi är ett sammansvetsat team bestående av duktiga snickare med …

Juhlins bygg startade 2019 med 2 anställda, idag har företaget växt till 6 anställda. Vi är ett sammansvetsat team bestående av duktiga snickare med en hög yrkesskicklighet som brinner för det vi gör. Vi strävar aktivt efter att alla anställda ska få den kompetensutveckling som behövs. Vi arbetar åt privatpersoner, …

AG.BYGG Svealand

(10 omdömen)

Välkommen till AG Byggservice Svealand – din pålitliga partner för snickeri, måleri och entreprenad. Med lång erfarenhet levererar vi skräddarsydda …

Välkommen till AG Byggservice Svealand – din pålitliga partner för snickeri, måleri och entreprenad. Med lång erfarenhet levererar vi skräddarsydda lösningar för projekt av alla storlekar. Våra specialområden inkluderar träarbeten, målning och byggentreprenader. Vi sätter kvalitet och kundnöjdhet i första rummet, och …

Pralinette AB

(5 omdömen)

Välkomna till Pralinette Bygg – Er partner för hemmets förvandling! Hej, Vi är stolta att presentera Pralinette Bygg, en del av Pralinette AB, som …

Välkomna till Pralinette Bygg – Er partner för hemmets förvandling! Hej, Vi är stolta att presentera Pralinette Bygg, en del av Pralinette AB, som erbjuder skräddarsydda lösningar för renovering, snickerier, målning, putsarbete, isolering, golvläggning och fönsterbyte. Vi tror på att skapa hem som berättar din …

Kulturbygg & Inredning i Dalarna AB

Inga omdömen ännu

Vi har funnits på marknaden sedan 2015 och sysslar med allt från renovering, tillbyggnader och inredningssnickerier. Vi strävar efter att alltid …

Vi har funnits på marknaden sedan 2015 och sysslar med allt från renovering, tillbyggnader och inredningssnickerier. Vi strävar efter att alltid lämna ett bra resultat och att ha nöjda kunder. Om du söker efter hantverkare som bryr sig om att göra det lilla extra för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt, så …

Bergslagens Bygg & Trädteknik AB

Inga omdömen ännu

Bergslagens Bygg& Trädteknik AB har funnits sedan 2014. Företaget gör stora som små arbeten, Renoveringar, Takomläggning Om och Tillbyggnader, …

Bergslagens Bygg& Trädteknik AB har funnits sedan 2014. Företaget gör stora som små arbeten, Renoveringar, Takomläggning Om och Tillbyggnader, Fönsterbyten, Uppförande utav altaner Samt tar bort problemträd på villa tomter. Jag utgår ifrån Stora Skedvi/ Stassbacken

Senaste förfrågningarna för nybyggnation

Tillbyggnad av fritidshus

Pia lämnade en förfrågan sommaren 2023:

Tillbyggnad av fritidshus

Tillbyggnad på 35 kvm i två plan ( förlängning av det befintliga huset) . Tillbyggnaden ska inrymma ett rum, förråd samt ett litet wc som gränsar till befintligt badrum. Det ska även byggas in en furstutrapp som ska fungera som hall (150 x 150 cm). Tillbyggnaden ska ha liggande panel och tegeltak.

Pia fick ett svar på sin förfrågan

Nybyggnation samt renovering

Hans lämnade en förfrågan vintern 2021:

Nybyggnation samt renovering

Attefallshus.

Hans fick 4 svar på sin förfrågan

Vanliga frågor om nybyggnation

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!
2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!
2022-01-14
Klassisk shakerestetik, minimalism eller en naturnära färgpalett? Inspireras av vår trendspaning där vi går igenom 3 starka kökstrender för 2022!

Nybyggnation

En nybyggnation är ett stort projekt. Vare sig byggnationen gäller en villa, en industrilokal eller en idrottshall är arbetet omfattande. Ett ordentligt utfört arbete betyder att det inte behövs lika många reparationer och renoveringar i framtiden. För att du inte ska behöva oroa dig över ekonomin är det en klok idé att anlita ett företag som erbjuder totalentreprenad, det betyder att de tar hand om nybyggnationen från början till slut. Det är viktigt att ta hänsyn till både nytta och funktion när man bygger hus, då vissa saker inte är så enkla att ändra på i efterhand. Om du är kluven kring hur ditt blivande hus ska se ut kan du vända dig till en arkitekt. Det första man måste göra innan en nybyggnation är att söka bygglov, det kan man göra hos kommunen. När bygglovet är beviljat kan nybyggnationen påbörjas. Du får välja inventarier och material både på in- och utsidan av huset. Företaget som ansvarar för nybyggnationen ser till att förverkliga dina idéer och drömmar. Ni håller nära kontakt under hela byggnationen. Inom kort är det dags att flytta in i ditt drömhus.

Ludvika

Ludvika ligger i södra Dalarna och har ett befolkningsantal på 23000. Ludvika är den 83:e största tätbebodda orten i Sverige. Städer som ligger i närheten är bland andra Smedjebacken och Fagersta med flera. Om man befinner sig i trakterna kring Ludvika, ska man passa på att ta sig till Malingsbo-klotens naturreservat. Det finns alltid något att göra i Ludvika. Dan Andersson-veckan, Saffah ungdomsfestival, dans, Säfsenveckan, bad och mycket mer. Innan 1900-talet var det järn- och skogsbruket som var ledande i stadens företagsklimat. 1900 grundades nämligen Elektriska Aktiebolaget Magnet och såldes vidare till ASEA Västerås år 1916. Därmed började den riktiga ökningen inom elektronikindustrin. År 1988 blev ASEA till ABB, vilket i dagsläget är den främsta arbetsgivaren med 2600 anställda.