Bygga nytt hus

Hitta rätt företag för jobbet

Är det dags att bygga nytt? Hos Servicefinder hittar du erfarna företag som hjälper till med allt som rör din nybyggnation - från planering och rådgivning till färdigt hus. Jämför företag redan idag och välj den bästa!

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 310
  Pågående jobb
 • 24 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Professionala, kunniga med bra bemötande och har alltid kunden i fokus. Rekommenderar bolaget.

Så tycker användarna om våra företag

Badrumsrenovering i Upplands-Bro

Riktigt nöjda med både kommunikation, flexibilitet, pris och slutresultat av vår renovering
– Daniel Hilj
augusti 2021

Nybyggnation av 20 kvm sovstuga i Kungsbacka, inom 6 månader

Är väldigt nöjd med utfört arbete.
– Sara Jendi Linder
juli 2023

Bygga veranda i Köping, inom 3 månader

Mycket nöjd. Noga Väldigt bra bemötande. Bra pris. Kom alltid när det var sagt. Mycket nöjd.
– Gunilla Lindh
oktober 2023

Senaste förfrågningarna för nybyggnation

Utbyggnad 13 kvadrat i Jönköping

Madelene lämnade en förfrågan vintern 2022:

Utbyggnad 13 kvadrat i Jönköping

Utbyggnad ca 13 kvadrat, som ska byggas ihop med den gamla utbyggnaden med källarfönster se bilder. För närvarande en altan där utbyggnad ska bli.
Markplatta, väggar,tak byggs över befintligt tak,håltagning till nuvarande toalett,glasdörrar för närvarande ut till altan sätts i sovrum och fönster från sovrum sätts i utbyggnad, få golv i samma höjd som finns i byggnad, antredörr plaseras så nära gamla utbyggnaden som det går(vi ska sätta en ramp där sen), panelbyte gavel vid utbyggnad.hjälp med plåtarbete och el,flytta värmepumpen till gavel, spottar i tak.Det vi tänkt göra själva är målning utvändigt och inne och färdigställa golvytan,tar bort befintlig altan samt ställer upp container.

Madelene fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Madelene valde Snickarteamet Jönköping AB för jobbet. Snickarteamet Jönköping AB har utfört 1 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Snickarteamet Jönköping AB fick omdömet

Är väldigt nöjd med allt
Riva badrum / göra nytt rum i Upplands-Bro

Daniel lämnade en förfrågan vintern 2021:

Riva badrum / göra nytt rum i Upplands-Bro

Behöver riva ett gammalt badrum som är del av ett rum. Väggar ska också tas ner till badrummet och nya väggar sättas upp för att göra det gamla badrummet till ett lite större rum, alltså sätta upp nya väggar. Inkluderar även nytt golv, elekticitet i det "nya" rummet såsom vägguttag och uttag för lampa samt tryckknapp. Nya dörr till "nya" rummet samt till det "gamla" rummet (som utrymme tas ifrån för det "nya" rummet). Målning av väggar och ev. tak. i "nya" rummet.

Daniel fick hjälp

10 företag svarade på förfrågan och Daniel valde Vanadis Städ Service HB för jobbet. Vanadis Städ Service HB har utfört 64 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.2.

Vanadis Städ Service HB fick omdömet

Riktigt nöjda med både kommunikation, flexibilitet, pris och slutresultat av vår renovering
Tillbyggnad i Stenungsund - 20kvm

Robert lämnade en förfrågan våren 2022:

Tillbyggnad i Stenungsund - 20kvm

20kvm tillbyggnad - fas 2.

Vi har börjat med utbyggnaden 20kvm mellan hus och verkstaden pa vårt sommarhus.

Fas 1 - Vi har gjort färdig bjälklaget men pga av begränsad tid behöver vi hjälp med att fortsatta bygga - Fas 2.

*Lite rivingsarbete kvar _ överhāngstaket.
*Ytterväggar med vindpap, spikläkt.
*Takegel plattak, Råspont, ytterpapp, enkelt plåttak.
*Trossbottenskiva.
*Sätta in dörr och fönster. Vi är redo att bestalla när någon finns på plats.

Är detta någon som du hjālp göra?

Så är att redo med Fas 3, fasad och isolering under vår semester i sommar.

Vi Kan skicka ritningar och en bild hur utbyggnaden ser ut Idag.

Robert fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Robert valde JNS Bygg för jobbet. JNS Bygg har utfört 6 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

JNS Bygg fick omdömet

Fantastiskt bra byggare som kan allt om byggnation. Förstår vad kunden vill och ser alltid till att varje steg är enligt önskemål. Lyssnar och kommunicerar bra. Vi rekomenderar honom och kommere att anlita honom för kommande project.
Nybygge - Hammenhög

Henrik lämnade en förfrågan vintern 2024:

Nybygge - Hammenhög

Vi är 2 familjer som ämnar bygga 2 likadana hus/fritidshus i Hammenhög.

Husens storlek ska vara ungefär 80kvm. Och vi tänker köpa husen som färdiga byggsatser inklusive puts (vilket är krav att det ska vara i Hammenhög)

Vi har redan vars 1 tomt (som ligger upp till varandra).

Vi ämnar att bygger ska starta till hösten när bygglov och VA osv är på plats.

Henrik fick 8 svar på sin förfrågan

handyman, contractor, confidant

Förfrågan lämnades hösten 2023:

handyman, contractor, confidant

First of all I am looking for someone with whom I can communicate in English. It concerns the following. I would like to have a small simple wooden house built in Ingatorp (Jönköping Län) that is insulated and equipped with a living room 2 bedrooms, open kitchen, an organic toilet and a shower room. I would also like to cook on wood and have a fireplace in the living room to heat the house. All this with an area of ​​50 m2. Preferably from recycled wood. Who could help me here? can help, I live in the Netherlands, which is why I am looking for someone who can handle this project from start to finish at his own pace, there is no rush, the best thing would be to be able to complete it in July 2024. I have no experience with this So please quote to see if it is feasible.

Konsumenten fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och konsumenten valde Jano Bygg AB för jobbet. Jano Bygg AB har utfört 4 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Vanliga frågor om nybyggnation

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!
2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!
2022-01-14
Klassisk shakerestetik, minimalism eller en naturnära färgpalett? Inspireras av vår trendspaning där vi går igenom 3 starka kökstrender för 2022!