Markarbete i Sundbyberg

Här kan du snabbt och enkelt få gratis offerter från erfarna företag som hjälper dig med markarbete. Lämna en kostnadsfri förfrågan nedanför så kan du snart få svar från flera proffs.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Jobbet klart några dagar efter att jag använt Servicefinder

  Peter B, Juli 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 275
  Pågående jobb
 • 21 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar markarbete i Sundbyberg

 • Dränering i Sundbyberg

  ROT

  Dags för dränering? Hos Servicefinder kan du jämföra offerter och omdömen från professionella företag i Sundbyberg.

 • Stensättare i Sundbyberg

  Planerar du att lägga stenplattor eller kakla om badrummet? Beskriv ditt behov och få kontakt med flera duktiga stensättare i Sundbyberg.

 • Trädfällning i Sundbyberg

  RUT

  Söker du aroborister som kan hjälpa dig med trädfällning eller trädvård? Lämna en förfrågan hos oss och få gratis offerter från arborister i Sundbyberg.

 • Trädgårdsarbete i Sundbyberg

  Bor du i Sundbyberg? och behöver hjälp i trädgården? Hos Servicefinder får du kontakt med pålitliga företag som hjälper dig med trädgårdsarbete.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar markarbete i Sundbyberg

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra företag

Några av våra populära företag

Blogginlägg om markarbete

Markarbete

Innan en byggnation är det viktigt med ett ordentligt utfört markarbete. Markarbete kan vara allt ifrån trädgårdsanläggningar till väganläggning. Om du till exempel ska bygga ett hus inleds markarbetet med att marken formas och förbereds inför byggandet av husgrunden. Byggnaden ska placeras på markens högsta punkt och i rätt fallriktning. Då behöver man inte oroa sig för att nederbörd flyter in under grunden och orsakar fuktskador. För att inte det ska hända grävs ett dräneringsdike. Arbetet avslutas med en schaktning där man fyller marken med grus för att stabilisera den. Markanläggaren kan även lägga stenplattor i din trädgård eller anordna en gräsmatta. Låt en professionell markentreprenör stå för markarbetet och din husgrund, då blir det garanterat ett bra resultat.

Sundbyberg

Efter kommunreformen 1971 så används inte stadsbegreppet längre officiellt, utan kommun. En handfull av dessa kommuner, dryga dussinet i dagsläget, fortsätter dock att kalla sig för stad och Sundbyberg är en av dem. Kommunen, med smeknamnet "Sumpan" ligger granne väster om storesyster Solna (som även de kallar sig stad) och nordväst om Stockholm. 39000 invånare bor i kommunen under 2010 vilket storleksmässigt är ungefär lika som Värmdö och något större än lite mer avlägsna kommunerna Danderyd och Vallentuna. Sundbyberg var en gång nära att sammanfogas med Solna i början av 70-talet. Logiskt kanske, eftersom kommunerna ändå vuxit ihop såpass att det är klurigt att riktigt se var den ena börjar och den andra slutar.

Sundbybergs kommun har på senare år varit politiskt turbulent efter maktskiftet 2006 då socialdemokraterna för en kortare period fick lämna ifrån sig makten de annars prenumererat på sedan kommunens bildades, men med hjälp av överhoppare från andra partier kunde man styra vidare från 2007 och på senare år även i minoritet med KD.

Sundbyberg har runt 2500 aktiva företag och bland de största arbetsgivarna hittar vi SEB med 2500 anställda, Buslink, Ericsson och ytterligare ett antal större företag med en fler än hundra anställda. Kommunen är en populär bostadsort med sina många kommunikationsalternativ. Sundbyberg kan stoltsera med så väl tunnelbana och pendeltåg och storstaden känns aldrig långt borta. Staden har den träffsäkra sloganen "en småstad mitt i storstaden", kanske lite roligare än "Se Sundbyberg och sedan dö" som i Ulf Peder Olrogs låttitel och som ibland skämtsamt används om staden.