Hitta rätt arkitekt för jobbet

Hitta rätt arkitekt för jobbet

Planerar du ett nytt byggprojekt och behöver hjälp av en arkitekt? Hos oss på Servicefinder får du offerter från duktiga arkitekter – helt gratis och utan förpliktelser.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 310
  Pågående jobb
 • 24 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Engagerad, tydlig, punktlig och lätt att samarbeta med.

Så tycker användarna om våra arkitekter

Arkitekt för nybyggnation, ombyggnation samt ändring av planlösning av ett hus i Tyresö

Allt är perfekt. Väldigt seriös, ambitiös och duktig samt med originella ideer.
– Mats Ajodan
mars 2020

Ritningar för bygglovshandlingar för stödmur och staket i Upplands-Bro, inom 3 månader

Mycket positivt, lyhört och professionellt bemötande. Leveransen kom med god kvalitet. Utmärkt helt enkelt.
– Tobias
december 2022

Arkitekt för ritningar till söka bygglov för mur samt konstruktionsritning i Sollentuna

Väldigt nöjd med Arkitekt Nina Taghavis arbete. En mycket positiv attityd med stor erfarenhet och skicklighet. Lyckades att omvandla alla mina tankar och idéer till färdiga genomtänkta ritningar som inte ens kommunen hade några synpunkter på.
– Behdad
april 2021

Senaste förfrågningarna för arkitekt

Arkitekt hjälp i Vellinge

Erik lämnade en förfrågan hösten 2021:

Arkitekt hjälp i Vellinge

Vi ska renovera vårt hus i Skanör. Det är en en och en halvplansvilla från 1966. Förutom en helrenovering inne med ändrad planlösning så ska ytterdörren flyttas, fler/större fönster sättas in och en större takkupa.

Vi letar efter någon som kan hjälpa oss att hitta smarta och tilltalande lösningar både inne och ute. Pluss att skapa alla handlingar som behövs för att ansöka om bygglov.

Erik fick 3 svar på sin förfrågan

Arkitekt för ombyggnation privatbostad i Lund

Caroline lämnade en förfrågan hösten 2021:

Arkitekt för ombyggnation privatbostad i Lund

Vi behöver göra ett kallförråd till ett sovrum och sätta in glasdörr och fönster i fasad. Bygglovsritning behövs för detta.

Vi vill även sätta upp en vägg i tvättrummet och placera ytterligare fönster i fasaden i anslutning till detta nya rummet, ritning samt bygglovsritning behövs.

Sist, behöver vi hjälp att resonera om vi bör sätta ytterligare en vägg i vardagsrummet för att skapa nytt sovrum/kontor men behöver då flytta befintlig kamin, eller om annan lösning finns.

Caroline fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Caroline valde TCL Engineering för jobbet. TCL Engineering har utfört 2 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Arkitekt i Stockholm - ritning för flytt av vägg (icke-bärande)

Jonas lämnade en förfrågan vintern 2020:

Arkitekt i Stockholm - ritning för flytt av vägg (icke-bärande)

Vi har nyss köpt en bostadsrätt på Södermalm i Stockholm och vill flytta en vägg för att göra köket litet större. Styrelsen säger att de behöver en layout på nuvarande och tänkt planlösning samt ritningar utförda av en konstruktör som anger exakta mått och hur man ska bära av under rivning etc. Vi behöver därför hjälp av en arktitekt/byggnadsingenjör för att fixa detta.

Jonas fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Jonas valde A-gruppen i Sverige AB för jobbet. A-gruppen i Sverige AB har utfört 2 jobb via Servicefinder.

Arkitekt i Lidingö tillbyggnad befintlig villa

Nils lämnade en förfrågan vintern 2021:

Arkitekt i Lidingö tillbyggnad befintlig villa

Att utarbeta och visualisera förslag till inglasning av befintligt uterum på min villa. Utgående från befintliga ritningar och redan framtagna ide skisser.

När jag sedan slutligen bestämt mig för utformning, framtagning av komplett ritningsunderlag och övriga nödvändiga dokument för att söka bygglov.

Nuvarande ide skiss baseras på att betongplatta gjutes och sedan kompletteras huset med en limträstomme, plåttak och glaspartier till väggar.

Ritning och arbetsbeskrivning för hur betongplatta skall utföras av entreprenör, behöver också tas fram.

Nils fick hjälp

4 företag svarade på förfrågan och Nils valde Bomarks Byggrådgivning för jobbet. Bomarks Byggrådgivning har utfört 25 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Söker 1 Arkitekt omgående i Halmstad/Halland

Benjamin lämnade en förfrågan våren 2020:

Söker 1 Arkitekt omgående i Halmstad/Halland

Efter ett mycket oseriöst byggföretag som hade sin egen arkitekt som skulle lösa mina ritningar inom max 10–15 dagar så har det tyvärr stegrat över 100 dagar och nu har jag fått nog och ej fått de sista original filerna till mina ritningar som jag har betalat för.

Jag har valt att ej anlita de och söker nu 1 arkitekt som är duktig och snabb med arkitektritningarna.

Jag har faktiskt näst sista original filerna med nybyggnadskartan (tror inte denna behöver ändras?), men de behövdes lite justeringar då förra arkitekten missat en del för att det ska gå igenom och bli godkänd för bygglov.
Dessa ritningar är, planritning 1 samt 2, och fasadritningarna samt eventuellt nybyggnadskartan.

Jag kan skicka de näst sista original filerna med bilder på de få justeringar som behövdes och sedan har jag även de senaste ritningar som går igenom för bygglov men de är i JPG bilder och alla 4 ritningar i en pdf som ej är original.

Nu behöver jag hjälp från en arkitekt som kan lösa detta omgående för mig, max 1 vecka, ju mindre desto bättre.

Vill ha fast pris på detta arbetet, eftersom jag redan har betalat tidigare och det är ej mycket kvar att fixa eftersom allt är redan färdigt, bara att det ej är original fil.

Skickar alla filer som behövs för att fixa detta en sista gång.
Lite information om material som jag tänkt ha till att bygga huset är lättbetong (ytong 365 +) samt innerväggarna med lättbetong (ytong 365, ej plus).

Är det något mer ni undrar över, så kan ni nå mig när som helst på mobil.

Benjamin fick hjälp

4 företag svarade på förfrågan och Benjamin valde TCL Engineering för jobbet. TCL Engineering har utfört 2 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

TCL Engineering fick omdömet

Tom håller vad han utlovar!
Inte nog med det så var priset väldigt bra och bemötandet utmärkt, man kunde nå honom när som helst och kvaliteten var tip top!
Jag rekommenderar TCL Engineering STARKT till alla som har behov av en riktigt duktig arkitekt som lyssnar på sina kunder och löser alla problem väldigt snabbt, smidigt och billigt. Han fixade mina arkitektritningar inom 2-3 dagar, det säger allt!! +++++

Från bloggen

2023-06-27
Att tillbringa sommarsemestern hemma har blivit mycket populärt sedan pandemin. Och visst är det härligt? Svensk sommar är för det mesta, helt otroligt! Perfekta temperaturer och långa dagar. Har du också planerat en hemester men är rädd för att bara sitta still? Då kommer här 5 tips på sommarprojekt för hus och trädgård!
2023-05-03
Nu är det inte långt kvar till sommaren. Även om vädergudarna inte varit på vår sida så ser rapporten ut att vända väldigt snart! Vi har scannat marknaden i Sverige för att se vilka hus- och trädgårdsprojekt som är vanligast inför sommarmånaderna. Är det något av projekten som du vill eller kanske rent av måste få fixat innan din sommar börjar?
2023-04-11
Att måla om huset är ett stort projekt men som verkligen ger ditt hem en fräsch och förnyad känsla. Kanske väljer du samma färg som förut, eller så sätter du en helt ny färg på tillvaron. Men, innan du börjar måla är det viktigt att förbereda ditt hus ordentligt för att säkerställa att resultatet blir så bra som möjligt – planering är nyckeln. Här kommer 7 steg som är viktiga att följa när du förbereder ditt hus för nya färger.