Hitta rätt arkitekt för jobbet

Hitta rätt arkitekt för jobbet

Planerar du ett nytt byggprojekt och behöver hjälp av en arkitekt? Hos oss på Servicefinder får du offerter från duktiga arkitekter – helt gratis och utan förpliktelser.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 10 621
  Pågående jobb
 • 23 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Engagerad, tydlig, punktlig och lätt att samarbeta med.

Så tycker användarna om våra arkitekter

Arkitekt för ritningar till söka bygglov för mur samt konstruktionsritning i Sollentuna

Väldigt nöjd med Arkitekt Nina Taghavis arbete. En mycket positiv attityd med stor erfarenhet och skicklighet. Lyckades att omvandla alla mina tankar och idéer till färdiga genomtänkta ritningar som inte ens kommunen hade några synpunkter på.
– Behdad
april 2021

Arkitekt för bygglovsritningar i Karlshamn

Jag fick snabba och raka svar pâ alla frâgor. Utförandet gjordes pâ utlovad tid, sâ jag kan bara rekommendera!
– Göran Jarl
juni 2021

Arkitekt i Täby

Lyhörd, bra ritningar, tydlig process, hjälpsam under hela processen
– Joakim Åkerlund
juni 2021

Senaste förfrågningarna för arkitekt

Plank

Sandra lämnade en förfrågan hösten 2023:

Plank

Vill bygga om ett plank som jag råkat bygga utan vetskap om att bygglov krävs. Har påbörjat bygglovsprocessen och behöver hjälp med: situationsplan, sektionsritning, fasadritning, färg och materialbeskrivning. Planket kommer att nedmonteras i väntan på bygglov från kommunen.

Tomtgränsen som ska insynsskyddas mot parkeringen är ung 25 meter långt. Varje skärm är 1.8mx1.8m, och tomten sluttar uppåt mot baksidan, enligt snickaren en höjd på 1,65m. Vilket inneburit att några plank sitter på 2.04m höjd.

Sandra fick ett svar på sin förfrågan

Arkitekt hjälp i Vellinge

Erik lämnade en förfrågan hösten 2021:

Arkitekt hjälp i Vellinge

Vi ska renovera vårt hus i Skanör. Det är en en och en halvplansvilla från 1966. Förutom en helrenovering inne med ändrad planlösning så ska ytterdörren flyttas, fler/större fönster sättas in och en större takkupa.

Vi letar efter någon som kan hjälpa oss att hitta smarta och tilltalande lösningar både inne och ute. Pluss att skapa alla handlingar som behövs för att ansöka om bygglov.

Erik fick 3 svar på sin förfrågan

Arkitekt för ombyggnation privatbostad i Lund

Caroline lämnade en förfrågan hösten 2021:

Arkitekt för ombyggnation privatbostad i Lund

Vi behöver göra ett kallförråd till ett sovrum och sätta in glasdörr och fönster i fasad. Bygglovsritning behövs för detta.

Vi vill även sätta upp en vägg i tvättrummet och placera ytterligare fönster i fasaden i anslutning till detta nya rummet, ritning samt bygglovsritning behövs.

Sist, behöver vi hjälp att resonera om vi bör sätta ytterligare en vägg i vardagsrummet för att skapa nytt sovrum/kontor men behöver då flytta befintlig kamin, eller om annan lösning finns.

Caroline fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Caroline valde TCL Engineering för jobbet. TCL Engineering har utfört 2 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Arkitekt i Stockholm - ritning för flytt av vägg (icke-bärande)

Jonas lämnade en förfrågan vintern 2020:

Arkitekt i Stockholm - ritning för flytt av vägg (icke-bärande)

Vi har nyss köpt en bostadsrätt på Södermalm i Stockholm och vill flytta en vägg för att göra köket litet större. Styrelsen säger att de behöver en layout på nuvarande och tänkt planlösning samt ritningar utförda av en konstruktör som anger exakta mått och hur man ska bära av under rivning etc. Vi behöver därför hjälp av en arktitekt/byggnadsingenjör för att fixa detta.

Jonas fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Jonas valde A-gruppen i Sverige AB för jobbet. A-gruppen i Sverige AB har utfört 2 jobb via Servicefinder.

Bygglovsritning, projektering strandhus

Ulf lämnade en förfrågan sommaren 2023:

Bygglovsritning, projektering strandhus

Vi ska bygga en mindre byggnad (30 m2) vid stranden med brygga och separat bastu. Vi behöver hjälp med bygglovsritningar och viss projektering om hur vi borde bygga för att det ska bli bra. Det är en relativt smal remsa strand nedanför en bergvägg så det ställer krav på konstruktionen och byggnaderna behöver byggas "på bryggan" så att säga. Vi ser gärna att samma person kan gå vidare som kontrollansvarig och det innebär att viss närhet till Trosa nästan är ett krav. Ett platsbesök för att kunna rådge om byggnationen tror vi också behövs.

Ulf fick 2 svar på sin förfrågan

Från bloggen

2023-06-27
Att tillbringa sommarsemestern hemma har blivit mycket populärt sedan pandemin. Och visst är det härligt? Svensk sommar är för det mesta, helt otroligt! Perfekta temperaturer och långa dagar. Har du också planerat en hemester men är rädd för att bara sitta still? Då kommer här 5 tips på sommarprojekt för hus och trädgård!
2023-05-03
Nu är det inte långt kvar till sommaren. Även om vädergudarna inte varit på vår sida så ser rapporten ut att vända väldigt snart! Vi har scannat marknaden i Sverige för att se vilka hus- och trädgårdsprojekt som är vanligast inför sommarmånaderna. Är det något av projekten som du vill eller kanske rent av måste få fixat innan din sommar börjar?
2023-04-11
Att måla om huset är ett stort projekt men som verkligen ger ditt hem en fräsch och förnyad känsla. Kanske väljer du samma färg som förut, eller så sätter du en helt ny färg på tillvaron. Men, innan du börjar måla är det viktigt att förbereda ditt hus ordentligt för att säkerställa att resultatet blir så bra som möjligt – planering är nyckeln. Här kommer 7 steg som är viktiga att följa när du förbereder ditt hus för nya färger.