Slipa golv Solna

Är det dags att slipa golvet? Vi har duktiga golvslipare i Solna och hjälper dig att snabbt hitta rätt.

Jämför offerter och omdömen direkt i telefonen, surfplattan eller i datorn. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Ange ditt postnummer här intill, så är du på god väg på att få prisförslag från flera hantverkare som slipar golv i Solna.

» Vår tjänst är alltid gratis och helt utan förpliktelser!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Var i Solna behöver du slipa golv?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Stort intresse och snabb hantering av säljaren med besök, tydlig kommunikation och bästa priset av fem. Hantverkaren kom på rätt tid och avslutade tidigare än avtalat. Ordning och reda och ett perfekt jobb.

Vad kostar golvslipning{{#if zip_city}} {{zip_city}}{{else}}{{#if municipality}} {{municipality}}{{/if}}{{/if}}?

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}
Vilken typ av behandling önskas?
Du måste välja minst ett alternativ
Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 433
  Pågående jobb
 • 21 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Vad kostar det att slipa golv i Solna ?

Grovt uppskattat kostar det 5000-10000:- att slipa ett trägolv om ca 20 kvadrat. Priset kommer variera, exempelvis beroende på om det är ett massivt trägolv, parkettgolv eller laminatgolv, och om det finns skador som behöver repareras. Om det är i Solna eller någon annanstans i landet kan också påverka, då det ofta är dyrare i storstäder än på landsbygden.

Gäller ROT-avdraget i Solna?

Ja, ROT-avdraget gäller lika i hela landet och framför allt så gäller ROT för golvslipning. ROT-avdraget är en skattereduktion som du kan dra av från arbetskostnaden för underhåll i hemmet och för reparationer som till exempel att slipa golv, upp till en viss gräns. Du måste också ha betalat skatt under föregående taxeringsår för att vara berättigad till avdraget.

För 2023 så ger ROT-avdraget en skattereduktion på upp till 30% av arbetskostnaden, upp till ett maximalt belopp på 75 000 kronor per person och år.

Få gratis offerter på golvslipning

Slipa inte golvet utan att först ta in några offerter från några duktiga hantverkare i Solna med omnejd. Och överlåt jobbet att hitta företagen åt oss! Du lämnar snabbt och enkelt en förfrågning här (det tar bara ett par minuter), så samlar vi in sedan in offerterna åt dig. Hittar vi inga golvslipare i Solna, så brukar man få förslag från närliggande orter, oftast samma dag.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen och referenser och så samlar vi dina och företagens meddelanden på samma plats.

När du granskat prisförslagen och jämfört golvslipare, först då behöver du bestämma dig för om du vill ha hjälp från en professionell golvslipare, eller om du vill ge dig på att slipa om golvet helt själv.

Gör därför så här – innan du hyr eller köper en dyr slipmaskin – fyll i en förfrågning direkt. Vem vet, kanske blir du förvånad över hur billigt det är att få hjälp med golvet i Solna, åtminstone om man jämför med att hyra golvslip och göra jobbet själv. En duktig golvslipare ser naturligtvis också till att behandla det slipade golvet på bästa sätt, så du blir riktigt nöjd.

Hur vet jag om mitt golv går att slipa?

Det finns några saker som är viktiga att kolla upp innan du slipar golvet - alla golv bör nämligen inte slipas. Kolla upp det här:

Golvtyp: Golvtyper som inte går att slipa inkluderar exempelvis laminatgolv och vinylgolv. Detta beror på att dessa golvtyper har en yta som inte är äkta trä eller sten. Om du skulle försöker slipa dessa golvtyper kan du skada golvets yta och förstöra hela golvet. Andra golvtyper som inte heller bör slipas är golv med ett tunt ytskikt. Vissa typer av parkettgolv kan till exempel ha ett tunt lager av äkta trä. Massiva trä och stengolv, däremot, kan i många fall slipas flera gånger under sin livstid.

Golvets skick: Det kan också vara så att ditt golv, oavsett om det går att slipa, har alldeles för grova repor, bucklor eller andra typer av skador som inte går att slipa bort. Därför kommer resultatet inte bli som du har tänkt dig och du har lagt ner tid på onödigt jobb.

Sammanfattningsvis, det är alltså väldigt viktigt att ta reda på vilken golvtyp du faktiskt har och inspektera det noggrant innan du börjar slipa. Vårt bästa tips är att rådfråga en professionell golvslipare om du är det minsta osäker!

Om jag inte hittar någon som kan hjälpa mig i Solna då?

Om vi trots allt inte hittar någon som hjälper dig, då kanske du ändå väljer att slipa golvet själv och det kräver lite kunskap och rätt utrustning. För att slipa golvet själv behöver du en golvslipmaskin, sandpapper i olika kornstorlekar, dammsugare, skyddsglasögon och hörselskydd. Innan du börjar slipa, se till att rensa bort allt från rummet och glöm inte att dammsuga och torka av golvet regelbundet för att undvika stora mängder damm runt om i din bostad.

Börja med att slipa golvet med grovt sandpapper för att ta bort eventuella ojämnheter eller gammal ytbehandling. Sedan kan du fortsätta med finare sandpapper för att få en så jämn yta som möjligt. Därefter är det dags att slipa golvet med golvslipen som du antingen kan köpa eller hyra. Kostnaden för att hyra en golvslip ligger på ca 400-1000 kr/dag. Tyvärr vet vi inte på rak arm var man hyr golvslipningsmaskiner i Solna, men det finns troligen på de flesta större orter.

När slipningen är klar är det dags för att applicera en ny ytbehandling. Här är det viktigt att välja rätt typ av ytbehandling baserat träets egenskaper och användningsområde. Olika typer av ytbehandlingar ger dessutom olika utseenden på golvet.

Hur många gånger kan jag slipa mitt golv?

Golvmaterialet, tjocklek, hur mycket material som avlägsnas vid varje slipning, samt golvet skick och kvalitet är bara några faktorer som avgör hur många gånger du faktiskt kan slipa ditt golv.

Generellt sett kan ett massivt trägolv slipas flera gånger, vanligtvis upp till 3-5 gånger. Dock är det viktigt att inte slipa golvet för ofta eller för mycket vid varje enskilt tillfälle, eftersom detta kan skada träets struktur och minska golvet livslängd.

Vad kostar det att slipa golvet om jag skulle göra det själv?

Som med allt annat - den totala kostnaden för att slipa golvet beror på ett flertal olika parametrar. Vilken typ av golv har du? Hur stor är den totala golvytan du ska slipa? Och vilken sliputrustning krävs för just ditt golv?

För att göra det själv krävs till själva slipning följande; sandpapper, slipmaskin och dammsugare. Kostnaden för sandpapper varierar beroende på kornstorlek och märke, men vanligtvis kostar det från några kronor till ett par hundra kronor per styck. Räkna med runt 400-1000 kr per dag för att hyra en golvslip. En dammsugare kostar mellan 1000-2000 kr att köpa eller runt 300-500 kr att hyra för en dag.

En annan faktor att ta hänsyn till är kostnaden för eventuella reparationer och ytbehandlingar som du kanske vill göra efter slipningen är klar. Om du till exempel behöver laga några hål eller repor i golvet kan det kräva extra material och kostnader.

För en ungefärlig uppskattning kan du räkna med att betala mellan några tusenlappar upp till tiotusen kronor för material och hyra av utrustning, beroende på omfattningen av arbetet och vilka produkter och verktyg du väljer att använda.

Lycka till!

Slipa golv

Hur fungerar Servicefinder?

Beskriv ditt uppdrag

Skapa en gratis förfrågan på bara några minuter och få kontakt med duktiga företag.

Jämför företag

Jämför offerter och omdömen och chatta med företagen i lugn och ro innan du gör ditt val.

Välj företag

Välj det företag som känns bäst för jobbet och känn dig trygg med att jobbet blir utfört av proffs!

Andra som slipat golvet i Solna

Nordlanders Trägolv

Slipa och lacka ca 27 kvm parkettgolv i Sundbyberg, inom 2-3 veckor

Bra jobb som kunde utföras med kort varsel!
– Isabella
september 2021

Slipa och lacka 46 kvm parkettgolv i Södertälje

Proffs, punktlighet bemötande perfekt.
– Zoran
mars 2023

Oljning, slipning och behandling av ekparkettgolv på Lidingö

Jag är väldigt imponerad av det arbetet som utförts. De tog sig tid att testa flera behandlingar, tills vi hittade en som passade. De var närvarande, öppna för dialog och måna om att vi skulle bli nöjda. Rekommenderas varmt.
– Sofia Avdeitchikova
augusti 2020

Kunder som slipar golv letar också efter

Golvläggning i Solna
Golvläggning i Solna ROT

Planerar du att lägga nytt golv? Oavsett om du ska lägga parkett, sten- eller vinylgolv - hos Servicefinder hittar du duktiga golvläggare som står redo att hjälpa dig med ditt nya golv!

Målning/Tapetsering i Solna
Målning/Tapetsering i Solna ROT

Att måla eller tapetsera om är ett enkelt sätt att ge hela hemmet ett lyft. När du använder Servicefinder får du enkelt kontakt med flera målare som vill göra jobbet åt dig. Jämför företagens offerter och omdömen helt gratis och gör ett tryggt val.

Snickare i Solna
Snickare i Solna ROT

Planerar du ett nytt projekt och behöver en snickare för jobbet? Hos oss på Servicefinder får du offerter från duktiga snickare – helt gratis och utan förpliktelser.

Golvvård i Solna
Golvvård i Solna RUT

Behöver ditt golv rengöras på djupet? Oavsett vilken typ av golv du har kommer det till en punkt där en rejäl rengöring behövs. Hos oss hittar du flera specialister inom golvvård som står redo att hjälpa dig med ditt golv!

Företag som slipar golv i Solna

GTW Totalentreprenad AB

(25 omdömen)

Välkomna Till GTW Bygg AB.GTW Bygg är ett företag som gör allt inom bygg, vi har totalentreprenad.Vi har mer än 20 års erfarenhet inom byggbranschen …

Välkomna Till GTW Bygg AB.GTW Bygg är ett företag som gör allt inom bygg, vi har totalentreprenad.Vi har mer än 20 års erfarenhet inom byggbranschen och älskar att få utmaningar som kräver kreativa lösningar.Vi gillar att bygga nytt men återanvänder gärna material där det är möjligt för att hålla nere priserna och …

AA Group Bygg AB

(15 omdömen)

Vi på AA group bygg specialiserar oss kring husbyggen samt ROT-projekt. Vi gillar att hålla det personligt, ha ett nära samarbete med beställaren …

Vi på AA group bygg specialiserar oss kring husbyggen samt ROT-projekt. Vi gillar att hålla det personligt, ha ett nära samarbete med beställaren där vi skräddarsyr ditt projekt precis enligt dina önskemål. Vi bygger både för privatpersoner och professionella beställare där inget projekt är för litet eller för stort. …

Jeshua Service Handelsbolag

(8 omdömen)

Om oss Vi på Jeshua Service är specialister på städning och verksamma i Stockholmsregionen där vi erbjuder våra tjänster till restauranger så väl …

Om oss Vi på Jeshua Service är specialister på städning och verksamma i Stockholmsregionen där vi erbjuder våra tjänster till restauranger så väl som privatpersoner, företag, hotell, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Som ett erfaret städföretag vet vi hur viktigt det är att restaurangen är snygg och ren för …

Constrolux AB

(5 omdömen)

Golvproffs i Stockholm Constrolux AB är ett väletablerat och komplett byggföretag som utför alla vanligt förekommande golvarbeten vid byggnation, …

Golvproffs i Stockholm Constrolux AB är ett väletablerat och komplett byggföretag som utför alla vanligt förekommande golvarbeten vid byggnation, renoveringar och tillbyggnader. Vi hjälper privatpersoner, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och företag i Stockholm med omnejd. Inget jobb är för litet eller stort …

M BOOM AB

(6 omdömen)

M BOOM är ett företag som tillhandahåller ett brett utbud av byggtjänster inklusive rivning, interiör, snickeri, montering av dörrar och fönster, …

M BOOM är ett företag som tillhandahåller ett brett utbud av byggtjänster inklusive rivning, interiör, snickeri, montering av dörrar och fönster, osv. VÅR MÅL OCH VISION 1. Tillhandahålla kvalitetskonstruktionstjänster 2. Var en rättvis arbetsgivare 3. Utför tjänster på ett mer miljövänligt sätt 4. Att vara en …

BLUE DEEP

(2 omdömen)

Vi arbetar med allt omfattande inom bygg och service arbete både för privatpersoner och företag. Blue Deep har stor erfarenhet inom branschen för …

Vi arbetar med allt omfattande inom bygg och service arbete både för privatpersoner och företag. Blue Deep har stor erfarenhet inom branschen för att du som kund ska känna dig trygg. Vi har erfarenhet av både mindre och större entreprenader. Dina önskemål blir vårt mål och vi kan garantera rätt kompetens på rätt …

SMSAMIG

(7 omdömen)

Affärsidé Verksam inom i bygg, snickeri och måleri tjänster. Då verksamheten är godkänd för av F-skattebevis och moms kan vi erbjuda ROT och RUT …

Affärsidé Verksam inom i bygg, snickeri och måleri tjänster. Då verksamheten är godkänd för av F-skattebevis och moms kan vi erbjuda ROT och RUT avdrag till privatpersoner. Vision Erbjuder tjänster inom hantverk och service för projekt inom montering, nybyggnad, ombyggnad, tillbyggnad samt …

RBentreprenör

(5 omdömen)

Hej! Vår verksamhet är specialiserad på målningsarbeten, Priset för en kvadratmeter väggmålning börjar från Målning ~ 94 …

Hej! Vår verksamhet är specialiserad på målningsarbeten, Priset för en kvadratmeter väggmålning börjar från Målning ~ 94 SEK/m2. ~ Och vi erbjuder även följande tjänster som kan vara användbara för dig: - Snickare (från 350 SEK/timme) - Läggning av parkett eller laminat (från 350 SEK/timme) - …

Exempel på slipade golv i Solna

Slipa ca 15 kvm trägolv i Solna, inom 3 månader

Beatrice lämnade en förfrågan sommaren 2022:

Slipa ca 15 kvm trägolv i Solna, inom 3 månader

Slipa ett golv i ett rum. Cirka 15kvm.
Hus i norra Solna, nära Kista.

Golvet är lackat. Vi vill slipa det så det blir rent trä.

Kan påbörjas från och med den 27 juni.

Återkom gärna med ett uppskattat pris.

Beatrice fick 2 svar på sin förfrågan

Golvslipning på 50 kvm i Solna

Förfrågan lämnades sommaren 2020:

Golvslipning på 50 kvm i Solna

Hej, vi har precis köpt en bostadsrätt och undrar vad det skulle kosta att nåta hela lägenheten på ca 50 kvm. Förra ägaren la in nytt golv. Men det är springor mellan brädorna, det skulle vi vilja fylla igen så att det blir lättare att hålla rent. Jag kan även skicka bilder om det skulle behövas.

konsumenten fick 2 svar på sin förfrågan

Slipning och oljning ca 90 kvm parkettgolv i Solna

Marek lämnade en förfrågan våren 2023:

Slipning och oljning ca 90 kvm parkettgolv i Solna

Vi har en lamell parkettgolv ca 90 kvm i vår lägenhet i Huvudsta som vi skulle vilja renovera med golvslipning och behandling med någon ljus /naturlig variant på hårdvaxolja på. Hur mycket kostar sådan tjänst hos er.

Marek fick hjälp

10 företag svarade på förfrågan och Marek valde Miljöförnyelse Golvservice i Stockholm AB för jobbet. Miljöförnyelse Golvservice i Stockholm AB har utfört 58 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

Miljöförnyelse Golvservice i Stockholm AB fick omdömet

Snabb och flexibel service!

Vanliga frågor och svar - slipa golv

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-04-24
Idag vill vi dela med oss av några av våra favorittips på billiga men effektiva sätt som lyfter ditt hem. Ibland kan det kännas som att en totalrenovering är det enda sättet att förbättra ditt hem, men det finns faktiskt många småsaker du kan göra som kommer göra en stor skillnad, utan att lägga en förmögenhet. Så, låt oss ta en titt på några av dessa idéer och se om det finns något som passar dig och ditt hem!
2022-09-16
Börjar ditt golv där hemma kännas slitet och nedgånget? Har du fått nog av fula repor och hack i parketten? Eller har du helt enkelt bara tröttnat på ditt gamla golv? Oavsett anledning, finns det två alternativ som du alltid bör ställa mot varandra – slipa eller lägga nytt!
2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.

Slipa golv

Under många år har slipning av golv varit ett väldigt krävande jobb med en obekväm belastning på de som har slipat golvet. Golvslipning medför att små korn av damm såväl som kemikalier lösgörs i luften och således inandas av golvsliparen. Detta kan vara riskabelt och därtill cancerframkallande. Det krävs därför lång utbildning och erfarenhet av golvslipning. Därför är det en god idé att du vänder dig till en firma som utför slipning av golv. Hos oss på Servicefinder finner du snabbt en entreprenör som slipar golv i Solna.

Det är bättre att slipa golvet istället för att köpa nytt. Det är både miljövänligt och billigare. Många golvslipare erbjuder utöver golvslipning också renovering av lättare defekter såväl som underhåll av nyligen behandlade golv. Golv bör slipas var tionde till var femtonde år i samband med att lacken slitits.

När man inte är utbildad inom området är inte golvslipning det enklaste att utföra på egen hand. Vederbörande måste veta vilka slipmaskiner som är väsentliga för just detta golv samt vilka produkter som är nödvändiga för att fullborda golvslipningen. Efter slipningen ska golvet ytbehandlas och i den djungeln är det svårt att hitta rätt produkter om man inte känner till branschen.

Golvslipning kräver erfarenhet och skicklighet och därför är det väsentligt att hyra in en golvslipare för bästa möjliga slutresultat. Vi på Servicefinder erbjuder chanser för dig att finna den golvslipare du är i behov av i Solna. Detta gör du enkelt genom att skicka en förfrågan på vår hemsida.

Solna

Befolkningsmängden i Solna kommun ligger omkring 83000. Grannkommuner intill Solna är Danderyd, Stockholm, Sundbyberg och Sollentuna kommun. Kända personer som är födda i Solna är Sveriges kung Carl XVI Gustaf samt professorn i kriminologi, allas vår Leif G.W. Persson.

Vid påhälsning i Solna kommun, är det värt att åka till Edsviken och Ulriksdals Slottspark. Längs Råsundavägen finns många mindre affärer och restauranger.

Flera storväxta företag har huvudkontor i Solna. Några av dem är Hemköp, Skanska och ICA. Under 2010 bildades fler än 700 nya firmor i Solna. Det finns närmare 8000 aktiva företag i dagens Solna. Några som levererar många arbetsmöjligheter i Solna kommun är Karolinska Universitetssjukhuset och Siemens AB.