Måla väggar inomhus

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad kostar det att måla hos dig?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Fantastisk professionalism tillsammans med mycket trevlig person, kan bara bli succé.

Ska det målas eller tapetseras?
Du måste välja ett alternativ
Vad ska målas eller tapetseras?
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren

Oavsett om du vill måla väggarna eller sätta upp tapet, så har du kommit till rätt plats. Vi på Servicefinder kopplar dagligen ihop mängder av duktiga målare med konsumenter som vill måla om i hemmet.

Våra betygsatta och kontrollerade leverantörer svarar oftast med fast pris på din förfrågning. På större orter brukar man få flera offerter att välja mellan - oftast inom några timmar, men även på mindre orter hittar vi företag som är duktiga på att måla och tapetsera. Du kan självklart få hjälp även utomhus, med fasadmålning till exempel, eller om du behöver hjälp av andra hantverkare.

Ange ditt postnummer här intill, så tar vi fram rätt pris för att måla dina väggar!

» Vår tjänst är alltid helt utan förpliktelser. Du avgör själv vilket företag du vill anlita, eller om du vill vänta lite. Det kostar inget att fråga!

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 10 561
  Pågående jobb
 • 23 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Vad kostar det att måla väggar inomhus?

Ungefär 5-600:-/timme kostar det att anlita en målare generellt. De flesta får göra ROT-avdrag på jobbet med 30 %, men bara på arbetskostnaden, som då sjunker med någon hundralapp per timme.

Enklast är som sagt att lämna en förfrågning. Beskriv jobbet, hur stor yta du behöver måla, om du har några speciella önskemål om färg, tidpunkt eller annat. Därefter kommer du få offerter och prisuppgifter från våra anslutna målare och vet vad just ditt målarjobb kostar. Priserna för målning varierar så klart som de flesta hantverksjobb, så du får ta timpriserna för målning här med en nypa salt. En del offerter är betydligt billigare - andra lite dyrare. Läs offerten, se vad du får med i priset: ingår färg? Ingår material för att täcka och skydda andra ytor och golv? Ingår resekostnaden till och från platsen som ska målas? Är det en erfaren målare med höga omdömen, eller ett nystartat företag, eller kanske en lärling som kan göra jobbet?

Att ta in offerter målare på egen hand är tidskrävande, men vi gör jobbet åt dig helt gratis.

Hur lång tid tar det att hitta en målare?

Det tar vanligtvis några timmar till någon dag beroende på när du frågar och var du bor. I Stockholm, Göteborg och Malmö, en vardag, så kan du räkna med flera svar samma dag. I andra större städer likaså, medans det kan vara svårare att få många offerter på mindre orter. Oftast hittar vi åtminstone någon eller ett par leverantörer, och vi är väldigt måna om att hjälpa dig.

Hur väljer jag rätt färg till väggar inomhus?

Här skulle vi rekommendera att du först frågar de målare som kontaktat dig om jobbet. Vi har en inbyggd chat i tjänsten och det är lätt att kommunicera med leverantörerna. Våra anslutna målare är erfarna och vet vilken färg som passar till väggar inomhus (eller vad du än vill måla) och kan självklart köpa in och se till att du får rätt nyans, om du inte väljer att köpa din egen färg. Om du redan har färg - nämn det i förfrågningen, så får du bättre prisuppgifter direkt.

Kan vi hjälpa till med bara underarbetet om du vill måla själv?

Ja, Servicefinder hjälper dig att hitta hantverkare till det mesta. Här är ett exempel på hur Mathias fick hjälp att putsa en vägg inomhus inför målning och blev hur nöjd som helst. De flesta väljer nog annars att göra som Patrik i Sundbyberg, som valde att måla om delar av lägenheten när han flyttade till Sundbyberg. Säbyholm Måleri levererade ett 5-stjärnigt resultat, som de brukar.

Ska du måla väggar inomhus så vill du förmodligen få jobbet gjort snabbt och då är det oslagbart att få hem en duktig målare som kan måla om lägenheten eller huset på någon dag. Målar man själv brukar det ju dra ut lite på tiden och det är lagom kul med all byggplast och ständig lukt av målarfärg.

Målning av vägg, inomhus

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Andra som har fått hjälp att måla via Servicefinder

Fasadmålning av ett hus i Smedjebacken, inom 3 månader

Mycket proffsigt utfört arbete In i små detaljer. Punktliga. Trevligt folk. Mycket nöjd!
– SE Profors
maj 2024
XSIR Bygg o Allservice STHLM AB

Målning och tapetsering i Haninge

Bra pris, fint bemötande och tillgänglighet. Superfint resultat! Jag är jättenöjd.
– Christin
februari 2022

Målning av ca 30 kvm rum i Kristinehamn

Snyggt jobb samt trevligt och flexibelt bemötande.
– Lena pettersson
februari 2023

Vanliga frågor och svar om målning inomhus

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-04-24
Idag vill vi dela med oss av några av våra favorittips på billiga men effektiva sätt som lyfter ditt hem. Ibland kan det kännas som att en totalrenovering är det enda sättet att förbättra ditt hem, men det finns faktiskt många småsaker du kan göra som kommer göra en stor skillnad, utan att lägga en förmögenhet. Så, låt oss ta en titt på några av dessa idéer och se om det finns något som passar dig och ditt hem!
2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.
2020-04-06
Här reder vi ut vilka tjänster som är godkända respektive icke godkända för rotavdrag. Det skiljer sig nämligen om du har småhus, bostadsrätt eller ägarlägenhet.