Hitta rätt byggare för jobbet

Hitta rätt byggare för jobbet

Här kan du få kostnadsfria offerter från professionella byggfirmor när dig. Det kostar inget att lämna en förfrågan, och den är inte bindande.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 677
  Pågående jobb
 • 23 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

utomordentligt nogrann hantverkare med öga för detaljer

Så tycker användarna om våra byggare

Hänga upp lampor, tavlor samt montera en nätdörr och sätta den på plats i Malmö

Emil gjorde ett riktigt bra jobb samt att han var trevlig och pålitlig. Kommer att kontakta honom igen för fler uppdrag.
– Mariette Fridh
maj 2023
Svip Bygg

Montera en tilluftsventil i ett rum med fuktproblematik i Uppsala

Kunnig, bra kommunikation, bra pris. Stort tack!
– Tove Otterclou
december 2023

Montering av sängbord på vägg i Stockholm

Snabbt men noggrant gjort.
– Birgitta Melander
februari 2021

Senaste förfrågningarna för Övrigt

Behöver hjälp med att installera 6 st innerdörrshandtag (Buster & Punsch)

Anders lämnade en förfrågan vintern 2023:

Behöver hjälp med att installera 6 st innerdörrshandtag (Buster & Punsch)

Behöver hjälp med att installera 6 st innerdörrshandtag (Buster & Punsch)
4 st dörrhandtag med tillhörande nyckelhål samt 2 st dörrhandtag med tillhörande låskolv (en toalett och ett duschrum)
Dörrarna har gamla dörrhandtag som måste demonteras innan de nya handtagen installeras, se bilder.
(Obs dörren som har hålighet om det skulle påverka),
Dörrarna är ca 42 mm bredda.

Anders fick hjälp

4 företag svarade på förfrågan och Anders valde Eggeby Snickeri och Service för jobbet. Eggeby Snickeri och Service har utfört 7 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Eggeby Snickeri och Service fick omdömet

Mycket bra utfört arbete, installation av moderna dörrhandtag i äldre dörrar - rekommenderar varmt.
Laga två betongväggar samt puts i Eskilstuna

Fredrik lämnade en förfrågan våren 2023:

Laga två betongväggar samt puts i Eskilstuna

Laga två betongväggar samt puts
Vi har frigjort ytterväggarna i vårat hobbyrum då fukt förekommer.
Dränering rekommenderas men då vi inte ska bo kvar mer än några år kommer vi inte att göra det. Väggarna har haft gipsskivor limmade direkt på betongen vilket gjort att betong och puts har släppt. Vill ha hjälp med att återställa väggarna med puts. Kostnadsförslag mottages tacksamt.

Fredrik fick hjälp

Fredrik valde KBS Allfix AB för jobbet. KBS Allfix AB har utfört 27 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.1.

KBS Allfix AB fick omdömet

Mycket bra och noga utfört arbete. Trevliga att ha att göra med. Mycket proffsigt!
Målning av staket i Segeltorp

Anton lämnade en förfrågan våren 2022:

Målning av staket i Segeltorp

Har ett staket som behöver målas om inför sommaren. Det är cirka 1,1 meter högt och ungefär 32 meter långt. Staketet ska målas vitt som det är idag. I nuläget är staketet "frasigt" av all färg som håller på att lossna, så detta behöver skrapas bort. Mot staketet ligger en rabatt som behöver skyddas om staketet ska sprutas med någon typ av mögeltvätt. Bifogar även några bilder.

Anton fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Anton valde Meta Metal Bygg för jobbet. Meta Metal Bygg har utfört 5 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Meta Metal Bygg fick omdömet

Bra arbete, bra bemötande och bra pris.
Upphängning projektorduk i betongtak

Mary lämnade en förfrågan vintern 2023:

Upphängning projektorduk i betongtak

Jag behöver hjälp med en säker installation av projektorduk i betongtak. Har pluggar och skruvar, men är rädd för att den pga vikten ska ramla ner. Skulle därför behöva hjälp att installera den på ett säkert sätt - antingen med andra typer av pluggar/skruvar eller någon typ av betonglim i samband med installationen?

Även upphängning av ett enkelt hyllplan (ikea) samt spegel.

Har ni några tider imorgon tisdag eftermiddag 18/12?

Mary fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Mary valde MJ Maestro Byggservice för jobbet. MJ Maestro Byggservice har utfört 8 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

MJ Maestro Byggservice fick omdömet

Väldigt snabba att komma ut, bra pris och Mike som installerade var väldigt trevlig och duktig!
Totalrenovering av villavagn i Vellinge

Kenneth lämnade en förfrågan våren 2021:

Totalrenovering av villavagn i Vellinge

Först personligt besök och sen löpande kommunikation är viktigt eftersom det behövs beställas grejer eftersom och allt behöver mätas noggrant. Kostnadsfritt första besök önskas. För att se hur den viktiga delen kan bli färdigt.
Så välkommen höra av er och ring mellan 07.00 och 11.00.

Totalrenovering av villavagn.

Viktigast!
Underredet och golv.
Samt isolering av fasaden.

Kenneth fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Kenneth valde D.V Konstruktion AB för jobbet. D.V Konstruktion AB har utfört 3 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.

D.V Konstruktion AB fick omdömet

Det är trevligt med kunnigt bransch folk som är utbildade . Nämnas kan att inget är påbörjat alls än för allt är än så länge på bordet med helheten hos båda parter. Allt kräver en planering och efter besöket så inväntas nu en totalkostnads förslag med prioritering helt enligt mina önskemål. Verkligen intressant resa med allt omkring och ser framemot resultatet.

Vanliga frågor om byggare

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!
2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!
2022-01-14
Klassisk shakerestetik, minimalism eller en naturnära färgpalett? Inspireras av vår trendspaning där vi går igenom 3 starka kökstrender för 2022!