Hitta rätt sotare för jobbet

Hitta rätt sotare för jobbet

Här kan du snabbt och enkelt hitta företag som kan hjälpa dig med din skorsten eller kamin. Lämna en förfrågan så blir du inom kort kontaktad av professionella sotare. Det är helt gratis och utan förpliktelser.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 8 225
  Pågående jobb
 • 22 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Bra pris, bra bemötande och flexibel

Så tycker användarna om våra sotare

Fixa skorsten i Nyköping

Snabbt. Effektivt. Bra kvalitet. Vänligt. Rimligt pris.
– Jack R******n
januari 2023

Byte av braskamin i Falkenberg

Noggrann och vet vad han sysslar med ! Gör dessutom klart jobbet även om dagen är slut och klockan blir 22.00 Kan varmt rekommenderas
– Peter Bystedt
mars 2020

Tätning av en braskamin och skorsten på Värmdö

Trevligt bemötande, väntar bara på en offert och när jobbet ska bli. Mvh Benny
– Benny
maj 2023

Senaste förfrågningarna för skorsten/kamin

Rökkanal i murstock

Förfrågan lämnades vintern 2024:

Rökkanal i murstock

Vi totalrenoverar ett hus från 1940-talet. I mitten av huset finns en murstock med minst en rökkanal från köket. Denna rökkanal har varit ansluten till en gammal vedkamin som värmde vattenburna element.
Från vardagsrummet ser det ut att vara en igentäppt rökkanal.
Vi skulle dels önska hjälp med att se om rökkanalen i vardagsrummet går att öppna, och i så fall diskutera möjligheterna för en braskamin. Dels vill vi undersöka om vi kan montera en köksfläkt till rökkanalen i köket.
Vi har inte tittat i skorstenen/murstocken och vet inte alls dess skick.

Konsumenten fick hjälp

konsumenten valde Skaraborgs Mur & Montage Mullsjö AB för jobbet. Skaraborgs Mur & Montage Mullsjö AB har utfört 1 jobb via Servicefinder.

Nästa vecka kommer vår nya panna!

Thorbjörn lämnade en förfrågan sommaren 2023:

Nästa vecka kommer vår nya panna!

Hej!
Nästa vecka får vi våran nya Baxi Bonus panna och behöver hjälp med att ansluta den till skorstenen. Samtidigt skulle vi vilja få hjälp med att snygga till väggen så att alla gamla anslutningar kan målas över och döljas på ett snyggt sätt!
Det är bara själva anslutningen till rökutgången som med foderrör och anslutningsrör som ingår i jobbet. El, VVS och sånt är redan löst!

Thorbjörn fick ett svar på sin förfrågan

Renovering av skorsten och inkoppling av vedspis

Markus lämnade en förfrågan sommaren 2023:

Renovering av skorsten och inkoppling av vedspis

Har ett ställe på Hästholmen. Ett av våra hus är ritade av arkitekten Ivar Tengbom och uppfört ca 1910. Här finns en murad skorsten som går upp ovanför taket. Vi ser tydliga sprickor i putsen och skulle behöva renovera skorstenen. Det är det ena jobbet vi skulle vilja ha en offert på. Det andra jobbet jag skulle vilja ha en offert på är att koppla in den gamla vedspisen som står i husets kök. Här ingår också att se över och provtrycka rökkanalen alt använda flexirör eller motsvarande. Jag skulle uppskatta en offert där båda jobben offereras var för sig. Obs att huset ligger på en ö, men vi har möjlighet att hämta er med båt. Tack!

Markus fick ett svar på sin förfrågan

Installation av skorsten

Mikael lämnade en förfrågan vintern 2023:

Installation av skorsten

Har köpt oss en nybegagnad Contura-kamin med täljsten, någon version i 500-serien.
Undrar om ni utför och vad det skulle kosta med att få hjälp med skorsten med integrerad tilluft plus huv plus installation?
Vi bor i en villa/kedjehus i Vendelsö. Det är cirka 4 meter från golvet på nedervåningen till yttertak. Skorstenen behöver ha integrerad tilluftskanal då det ej går att hämta luft från yttervägg (brandvägg mot grannen där).

Mikael fick ett svar på sin förfrågan

Provtryck skorsten

Nina lämnade en förfrågan hösten 2023:

Provtryck skorsten

Har köpt ett fritidshus utanför Seglora och skulle behöva få skorstenen provtryckt.

Nina fick hjälp

Nina valde Hammargården för jobbet. Hammargården har utfört 5 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Hammargården fick omdömet

Vanliga frågor om skorsten

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!
2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!
2022-01-14
Klassisk shakerestetik, minimalism eller en naturnära färgpalett? Inspireras av vår trendspaning där vi går igenom 3 starka kökstrender för 2022!