Bygg i Tranås

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Kommer helt klart använda igen om jag behöver flytta igen!

  Lpwloden , November 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 066
  Pågående jobb
 • 15 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar bygg i Tranås

 • Elektriker i Tranås

  ROT

  Letar du efter elektriker i Tranås? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Tranås

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Tranås? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Tranås

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Tranås.

 • Rörmokare i Tranås

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Tranås.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Tranås

Alla förfrågningar

Några av våra populära hantverkare

Vanliga frågor och svar om hantverkare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om hantverkare

Bygg

Byggbranschen är bred med alla olika yrkesmöjligheter från förslag till verklighet för bygg inom hus och anläggningar. Byggare ingår i gruppen yrkesarbetare såsom maskinförare, murare och plattsättare. I byggbranschen arbetar idag uppåt en halv miljon människor, vilket betyder att bygg är ett av Sveriges största näringsgrenar.

Under en treårig utbildning på bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet kan man läsa till byggare. Olika material och arbetssätt testas under skoltidens första år. Därefter växlas yrkesinriktad teori med praktik på skolans övningsverkstad och ute i verkligheten. På hus- och anläggningsprogrammet läser eleven vanliga skolämnen såväl som yrkeskurser inom bygg, plattsättning med flera kurser. När eleven är färdigutbildad inom skolan, ska denne gå som lärling med lärlingslön på en byggfirma mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilken inriktning eleven väljer. Ett yrkesteoretiskt prov är tvunget att genomgås efter lärlingstiden där lärlingen vid godkänt får ett yrkesbevis som bekräftar dennes kännedom inom branschen. Efter skol- och lärlingstiden kan den numera kvalificerade byggaren plugga vidare på högskolan till exempelvis civilingenjör eller projektledare med flera.

Det fungerar bra att bygga hemma själv, förutsatt att man har det i händerna samt kan det här med beräkningar, uppmätning samt har de verktyg och byggmaterial som är nödvändiga. Därtill kan det tillkomma ytterligare kostnad när man när man bygger själv då man exempelvis inte får likvärdig mängdrabatt på byggvaror på ett byggvaruhus som ett byggföretag erbjuds. Vill man bygga ihop en grind eller ett staket till sommarstället, blir det nog inte så dyr kostnad, men att bygga en altan innebär mer jobb. Om man önskar anlägga en badpool är det smart att anlita en byggfirma som besitter den kompetens som krävs för att få jobbet fulländat. Dock ska man får använda sig av ROT-avdrag vid bygge av swimmingpool. Det är dessutom nödvändigt att ha bygglov om swimmingpoolen ska byggas i en ny byggnad. För att åstadkomma bästa resultat med swimmingpoolen, är det klokt att anlita ett kvalificerat byggföretag. Mottag upp till fem offerter från byggare i Tranås genom att sända en förfrågan här på Servicefinder.

Tranås

I norra delarna av Småland ligger Tranås som även tillhör Jönköpings län. Tranås har en population på 18000. I Tranås finns mycket att uppleva. Tranås har en sagolik blandning av omgivning, byggnader och upplevelser av både fornlämningar såväl som museer. Runtomkring Tranås har kulturlandskapet präglats i mer än tretusen år. Njut av omgivningen eller inspireras av återblickar från förr och sevärdheterna som finns på bygden i Tranås. Ångbåtsmuseet med inblick på insidan av och detaljer från det gamla ångfartyget s/s Carl Johan som sjösattes 1874. Holavedens Hembygdsmuseum finns i Hembygdsparken och har en parstuga från 1700-talet. Här kan man uppleva en tidstypisk möblering och hantverk såväl som fika intill gården. Peters Harleymuseum är ett alternativ på modern historia med sina tusentals objekt för den person som är intresserad av motorcyklar.