Bygg i Karlshamn

Skapa förfrågan
  • Våra användare älskar oss
    4,7

    Flera alternativ. Bra respons och uppföljning.

    , Oktober 2021

  • 10 000+
    Anslutna företag
  • 6 687
    Pågående jobb
  • 20 000+
    Omdömen om företag
  • 4,5/5
    Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar bygg i Karlshamn

  • Badrumsrenovering i Karlshamn

    ROT

    Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Karlshamn som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

  • Elektriker i Karlshamn

    ROT

    Letar du efter elektriker i Karlshamn? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

  • Målare i Karlshamn

    ROT

    Letar du efter pålitliga målare i Karlshamn? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

  • Snickare i Karlshamn

    ROT

    Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Karlshamn.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Karlshamn

Alla förfrågningar

Några av våra populära hantverkare

Vanliga frågor och svar om hantverkare

  • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
  • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
  • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
    • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
    • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
    • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
    • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
    • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
    • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
    • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
    • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
    Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.
  • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
  • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om hantverkare

Bygg

Byggbranschen är bred med alla olika yrkesmöjligheter från idé till iscensättande för bygg inom hus och anläggningar. Byggare tillhör kategorin yrkesarbetare såsom maskinförare, murare och golvläggare. I byggbranschen arbetar i dagsläget ungefär en halv miljon människor, vilket leder till att bygg är ett av Sveriges främsta näringsgrenar.

På gymnasiet läser man till byggare på bygg- och anläggningsprogrammet. Gymnasieutbildningen omsluter tre år. Under det första året får studenten prova på olika material och arbetsmetoder samt läsa in teoretiska ämnen såväl som kärnämnen. Kommande skolår året varvar man mellan yrkesinriktad teori och praktik. Praktiken genomförs på gymnasiets övningsverkstad och på byggarbetsplatser. Under terminerna på hus- och anläggningsbyggnad pluggar eleven kurser i bland annat betong, golvläggning samt andra valfria yrkesrelaterade kurser. Efter skoltiden får eleven börja som lärling med lärlingslön på ett byggföretag. Detta förhåller sig mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilket yrke lärlingen väljer. Efter praktiken genomförs ett yrkesteoretiskt prov som ger lärlingen ett yrkesbevis om denne blir godkänd. Vill man nå högre höjder inom branschen kan man vidareutbilda sig på högskolan till exempelvis projektledare eller civilingenjör.

För den privatperson som vill bygga på egen hand, måste tänka på att det förmodligen blir högre utgifter i byggmaterial och desto mer arbetstid på egen hand. Önskar man bygga en altan, behövs en hel del kunskaper kring bygget. Ett bygge av ett staket eller en grind till landstället, kan man troligtvis fixa själv. Önskar man däremot bygga en badpool tillkommer ytterligare att tänka på. Personen som bygger en swimmingpool kan exempelvis inte förvänta sig att kunna nyttja av ROT-avdrag. Det krävs även bygglov om swimmingpoolen ska byggas i en ny byggnad. Klokast är att anlita ett byggföretag som bygger den där swimmingpoolen på hustomten. Byggfirman har kunskap och byggare som är väl medvetna om vad som klaffar eller inte. Byggarna vet vilka byggvaror som behövs till arbetet och vilket byggvaruhus som är bäst. På Servicefinder finns den byggare du söker efter i Karlshamn. Genom att skicka en förfrågan på vår hemsida, kan du erbjudas upp till fem offerter från olika byggfirmor i Karlshamn.

Karlshamn

I Blekinge - Sveriges trädgård - ligger Karlshamns kommun, näst störst i Blekinge. Karlshamn är en tätort och även kommunens centralort. Antalet invånare är 31000 människor. I väst gränsar Karlshamn till kommunerna Olofström och Sölvesborg, i öst till Ronneby och i norr går gränsen vid Tingsryds kommun. Något som gör staden känd är dess mejeriprodukter, även om det inte längre sker någon tillverkning. Karlshamn har samma namn som en punsch, Carlshamns Flaggpunsch, som säkert känns bekant.

Innan Karlshamn fick sitt nuvarande namn hette det Bodekull och var en hamn som tillhörde Danmark. Den fick sitt namn efter Kung Karl X Gustav. Under 1800-talet blomstrade staden tack vare att handel och sjöfart ökade och många tyskar bosatte sig i staden. Än i dag finns Tyskland med som samarbetspartner, även kallad vänort. Utöver Tyskland finns det tre till vänorter och dessa ligger i Danmark, Polen och Finland. En av de större skärgårdarna i Blekinge ligger i Karlshamn, den heter Hällaryds skärgård. Då många har fritidshus i skärgården är det många fler besökare under sommarhalvåret. Även ett antal festivaler drar många turister till Karlshamn. Däribland finns Östersjöfestivalen, Äggstockfestivalen och Vis- och poesifestivalen.