Bygg i Boden

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Tror inte vi hade lyckats få hjälp innan semestern utan er!

  Kristina J, Juli 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 4 823
  Pågående jobb
 • 16 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar bygg i Boden

 • Badrumsrenovering i Boden

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Boden som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Boden

  ROT

  Letar du efter elektriker i Boden? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Boden

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Boden? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Boden

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Boden.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Boden

Alla förfrågningar

Några av våra populära hantverkare

Vanliga frågor och svar om hantverkare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om hantverkare

Bygg

Byggare är yrkesarbetare och byggbranschen är bred med flertalet yrkesmöjligheter. Bergarbetare, anläggnings- och vägarbetare och golvläggare är några exempel på fack inom byggbranschen. Bygg är en av Sveriges främsta näringsgrenar då cirka en halv miljon personer arbetar inom byggsektorn.

På gymnasiet läser man till byggare på bygg- och anläggningsprogrammet. Gymnasieutbildningen omfattar tre år. Under det första året får studenten testa olika underlag och taktiker samt läsa in teoretiska ämnen såväl som kärnämnen. Under det andra och det tredje året växlas det mellan yrkesinriktad teori och praktik. Praktiken utförs på gymnasiets övningsverkstad och på byggarbetsplatser. Under skolåren på hus- och anläggningsbyggnad pluggar eleven kurser i bland annat betong, mureri samt flera valfria yrkesrelaterade kurser. Efter skoltiden får eleven gå som lärling med lärlingslön på en byggfirma. Detta fortgår mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilken inriktning lärlingen väljer. Efter lärlingstiden görs ett yrkesteoretiskt prov som vid godkänt ger ett yrkesbevis. För den som vill avancera, kan denne vidareutbilda sig på högskolan till exempelvis projektledare eller tekniker.

För den privatperson som önskar att bygga själv, måste tänka på att det sannolikt kostar mer i byggmaterial och desto mer arbetstid på egen hand. Vill man bygga en altan, krävs det en hel del kännedom kring bygget. Ska man bygga ett staket eller en grind till landstället, kan man antagligen fixa själv. Önskar man å andra sidan bygga en swimmingpool tillkommer ytterligare att tänka på. Personen som bygger en badpool kan exempelvis inte räkna med att kunna nyttja av ROT-avdrag. Det krävs även bygglov om swimmingpoolen ska byggas i en ny byggnad. Det bästa är att hyra in ett byggföretag som bygger den där swimmingpoolen på hustomten. Byggfirman har kompetens och byggare som är väl medvetna om vad som fungerar och inte. Byggarna vet vilka byggvaror som behövs till arbetet samt vilket byggvaruhus som är bäst. På Servicefinder finns den byggare du behöver i Boden. Sänd en formulerad förfrågan via Servicefinder och du kan få upp till fem offerter från olika byggföretag i Boden.

Boden

Staden Boden är den största tätorten i kommunen den delar namn med och ligger stationerad i Norrbottens län. Befolkningens antal uppgår till 27000 personer. Staden har anor från förra sekelskiftet och är en av landets största militärstäder. Från början var Boden en kyrkby. Det centrala läget vid Norrbottens kustland, exakt där Luleå älv är som smalast, var säkerligen orsaken att man uppförde Bodens Fästning och var av stor vikt för stadens etablering. Järnvägen har haft en avsevärt betydande roll för Bodens utveckling. I Boden korsas nämligen Norra Stambanan och Malmbanan som utgör en viktig länk mellan järnmalmsgruvorna i Malmfälten och utskeppningshamnarna i Luleå och Narvik. Haparandabanan är en annan järnvägslinje och den sträcker sig från Boden ända till Haparanda, men numera är den endast till för godstrafik. Boden har ett välmående företagsklimat och tillhör de bästa i hela Norrbotten. Nya företag utvecklas och skapas kontinuerligt.

Det som kännetecknar Boden är berglandskapet, älven och vandringslederna runt Björknäs. Friluftsområdet är fascinerande i sig eftersom det befinner sig mitt i staden. Vill man ge sig ut på en fisketur är Boden perfekt. Här kan du fånga lax, röding, abborre och öring. I staden finner du en fästning som definitivt är värt att besökas och är dessutom ett av Sveriges största militära byggnadsprojekt genom tiderna. Inte nog med att Fästningen har hela fem fort den består dessutom av 1200 .