Populära kategorier som liknar bygg i Arboga

 • Badrumsrenovering i Arboga

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Arboga som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Arboga

  ROT

  Letar du efter elektriker i Arboga? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Arboga

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Arboga? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Arboga

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Arboga.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Arboga

Alla förfrågningar

Några av våra populära företag

AD Byggkonsult
Linköping

TFG Bygg AB
Västerås

Nordfals AB
Mariefred

Montrab Mitt AB
Västerås

Drott24 AB
Kungens Kurva

Husbonden AB
Strängnäs

Vanliga frågor och svar om uppdrag

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om uppdrag

Bygg

Byggare är yrkesarbetare och byggbranschen är bred med flera olika yrkesmöjligheter. Håltagare, anläggnings- och vägarbetare och murare är några exempel på fack inom byggbranschen. Bygg är en av Sveriges främsta näringsgrenar då uppåt en halv miljon människor arbetar inom byggsektorn.

På bygg- och anläggningsprogrammet kan man på tre år utbilda sig till byggare. Olika material och arbetssätt testas under utbildningens första år. Därefter växlas yrkesinriktad teori med praktik på skolans övningsverkstad såväl som ute i verkligheten. På hus- och anläggningsprogrammet pluggar eleven kärnämnen såväl som yrkeskurser inom trä, plattsättning med flera kurser. När eleven är färdigutbildad inom skolan, ska denne gå som lärling med lärlingslön på ett byggföretag mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilken inriktning eleven bestämmer sig för. Ett yrkesteoretiskt prov är tvunget att genomföras efter lärlingstiden där lärlingen vid godkänt mottager yrkesbevis som bekräftar dennes kunskap inom branschen. Efter skol- och lärlingstiden kan den numera kvalificerade byggaren studera vidare på högskolan till exempelvis ingenjör inom ett visst område eller projektledare med flera.

För den person som önskar att bygga själv, bör tänka på att det sannolikt blir högre utgifter i byggmaterial och desto mer jobb på egen hand. Önskar man bygga en altan, behövs en hel del kunskaper angående bygget. Ska man bygga ett staket eller en grind till landstället, kan man troligtvis göra själv. Önskar man istället bygga en swimmingpool åligger ytterligare att tänka på. Personen som bygger en badpool kan exempelvis inte förvänta sig att kunna använda sig av ROT-avdrag. Det är dessutom krav på bygglov om swimmingpoolen ska byggas i en ny byggnad. Klokast är att hyra in ett byggföretag som bygger den där swimmingpoolen på hustomten. Byggfirman har kunskap och byggare som är väl insatta i vad som fungerar och inte. Byggarna vet vilka byggvaror som är nödvändiga till ändamålet samt vilket byggvaruhus som är bäst. På Servicefinder finns den byggfirman du söker efter i Arboga. Sänd en formulerad förfrågan via Servicefinder och du kan få upp till fem offerter från olika byggföretag i Arboga.

Arboga

Arboga är en mindre stad i Västmanlands län och har en befolkningsmängd på 13000. Närliggande städer och orter till Arboga är Köping och Kungsör. En känd person med rötter i staden är filmskådespelerskan Bibi Johns som numera bor i Tyskland och UFC fightern Alexander Gustafsson.

Traditionellt sätt, är Arboga en framåt med teknisk inriktning, men pga. industriella nedläggning av bland annat Volvo Aero, har den tekniska profilen avtagit något. Däremot har det på senare år tillkommit små teknikföretag i staden. De främsta arbetsgivarna i dagens Arboga är Saab AB, Saab Aerotech och FMV.

I Arboga finns ett stort utbud av fritids-, sport- och kulturaktiviteter samt ett kreativt kultur- och föreningsliv. Hembygdsföreningen Arboga Minne sköter om tre museer; Arboga museum, Bryggerimuseet såväl som Gamla museet. Vid stadsbiblioteket finns, bortsett från bibliotek, även konstgalleri och andra lokaler. Ekbacksbadet är ett välbesökt badhus som har öppet året runt. Sommartid har badhuset utomhuspooler som i en stor gräsplan med lekställningar och fin natur runtom.