Bygg i Arboga

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Kommer helt klart använda igen om jag behöver flytta igen!

  Lpwloden , November 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 066
  Pågående jobb
 • 15 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar bygg i Arboga

 • Elektriker i Arboga

  ROT

  Letar du efter elektriker i Arboga? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Arboga

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Arboga? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Arboga

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Arboga.

 • Rörmokare i Arboga

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Arboga.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Arboga

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra hantverkare

Några av våra populära hantverkare

DVA Bygg AB
Västerås

BNB ALLTJÄNST AB
Eskilstuna

SD Group AB
Västerås

Montrab Mitt AB
Västerås

Nordfals AB
Mariefred

Drott24 AB
Tumba

Vanliga frågor och svar om hantverkare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om hantverkare

Bygg

Byggare är yrkesarbetare och byggbranschen är bred med flera olika yrkesmöjligheter. Håltagare, anläggnings- och vägarbetare och murare är några exempel på fack inom byggbranschen. Bygg är en av Sveriges främsta näringsgrenar då uppåt en halv miljon människor arbetar inom byggsektorn.

På bygg- och anläggningsprogrammet kan man på tre år utbilda sig till byggare. Olika material och arbetssätt testas under utbildningens första år. Därefter växlas yrkesinriktad teori med praktik på skolans övningsverkstad såväl som ute i verkligheten. På hus- och anläggningsprogrammet pluggar eleven kärnämnen såväl som yrkeskurser inom trä, plattsättning med flera kurser. När eleven är färdigutbildad inom skolan, ska denne gå som lärling med lärlingslön på ett byggföretag mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilken inriktning eleven bestämmer sig för. Ett yrkesteoretiskt prov är tvunget att genomföras efter lärlingstiden där lärlingen vid godkänt mottager yrkesbevis som bekräftar dennes kunskap inom branschen. Efter skol- och lärlingstiden kan den numera kvalificerade byggaren studera vidare på högskolan till exempelvis ingenjör inom ett visst område eller projektledare med flera.

För den person som önskar att bygga själv, bör tänka på att det sannolikt blir högre utgifter i byggmaterial och desto mer jobb på egen hand. Önskar man bygga en altan, behövs en hel del kunskaper angående bygget. Ska man bygga ett staket eller en grind till landstället, kan man troligtvis göra själv. Önskar man istället bygga en swimmingpool åligger ytterligare att tänka på. Personen som bygger en badpool kan exempelvis inte förvänta sig att kunna använda sig av ROT-avdrag. Det är dessutom krav på bygglov om swimmingpoolen ska byggas i en ny byggnad. Klokast är att hyra in ett byggföretag som bygger den där swimmingpoolen på hustomten. Byggfirman har kunskap och byggare som är väl insatta i vad som fungerar och inte. Byggarna vet vilka byggvaror som är nödvändiga till ändamålet samt vilket byggvaruhus som är bäst. På Servicefinder finns den byggfirman du söker efter i Arboga. Sänd en formulerad förfrågan via Servicefinder och du kan få upp till fem offerter från olika byggföretag i Arboga.

Arboga

Arboga är en mindre stad i Västmanlands län och har en befolkningsmängd på 13000. Närliggande städer och orter till Arboga är Köping och Kungsör. En känd person med rötter i staden är filmskådespelerskan Bibi Johns som numera bor i Tyskland och UFC fightern Alexander Gustafsson.

Traditionellt sätt, är Arboga en framåt med teknisk inriktning, men pga. industriella nedläggning av bland annat Volvo Aero, har den tekniska profilen avtagit något. Däremot har det på senare år tillkommit små teknikföretag i staden. De främsta arbetsgivarna i dagens Arboga är Saab AB, Saab Aerotech och FMV.

I Arboga finns ett stort utbud av fritids-, sport- och kulturaktiviteter samt ett kreativt kultur- och föreningsliv. Hembygdsföreningen Arboga Minne sköter om tre museer; Arboga museum, Bryggerimuseet såväl som Gamla museet. Vid stadsbiblioteket finns, bortsett från bibliotek, även konstgalleri och andra lokaler. Ekbacksbadet är ett välbesökt badhus som har öppet året runt. Sommartid har badhuset utomhuspooler som i en stor gräsplan med lekställningar och fin natur runtom.