7 tips för att förbereda ditt hus för ommålning – spara tid och pengar!

Genom att förbereda ordentligt innan en målare ska måla om ditt hus kan du både skynda på processen och samtidigt potentiellt sänka kostnaderna för arbetet. Vår- och sommarmånaderna är nämligen bästa tiden för att måla om fasaden. Man brukar säga att fasaden ska målas om vart 10 år - är det dags för ditt hus redan nu i sommar? Här kommer 7 tips på hur du bäst förbereder ditt hus när det är dags för ommålning!

Rensa området: Ta bort möbler, blommor och andra föremål som står nära huset. Detta ger hantverkarna utrymme att arbeta och minskar risken för skador på dina tillhörigheter.

Tvätta fasaden: Rengör husets ytor med hjälp av en högtryckstvätt eller en borste och vatten. Detta tar bort smuts, alger och annat som kan påverka målningsresultatet negativt.

Inspektera fasaden: Undersök fasaden noggrant för att hitta eventuella skador, sprickor eller fuktproblem. Informera hantverkarna om dessa problem så att de kan åtgärda dem innan målningen påbörjas.

Skrapa bort lös färg: Om det finns gamla målningsskikt som flagnar eller spricker, skrapa bort dessa för att ge hantverkarna en jämn yta att arbeta med.

Täck fönster och dörrar: Använd maskeringstejp och plastfolie för att täcka fönster, dörrar och andra ytor som inte ska målas. Detta skyddar dem från målarfärg och gör arbetet mer effektivt för hantverkarna.

Förbered trädgården: Klipp ner grenar och buskar som kan vara i vägen för hantverkarna när de arbetar. Detta underlättar deras arbete och minskar risken för skador på ditt hus.

Kommunicera med hantverkarna: Informera hantverkarna om dina förväntningar och önskemål, samt vilka ytor som ska målas och vilka färger som ska användas. Detta säkerställer att arbetet utförs enligt dina önskemål och minimerar risken för missförstånd.

Genom att följa dessa tips kan du förbereda ditt hus på bästa sätt inför ommålning och göra processen smidigare för både dig och hantverkarna.

Hitta och jämför flera målare kostnadsfritt hos oss!