Elarbete i Stockholm

Den här förfrågan lämnades hösten 2022 i kategorin Elektriker.

Du kan också få hjälp med Elektriker i Stockholm!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Var söker du elektriker?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Översikt:
1: Byte av proppskåp från gammal modell med stickproppar till modernt proppskåp med automatsäkringar.
2: Inkoppling av el till två luftvärmepumpar.
Tid för installation: snarast möjliga.

Detaljer kring byte av proppskåp:
Nuvarande proppskåp har 3 x 6 proppar (2 kolumner med 3fas) och ett ytterligare proppskåp bredvid med 3 x 2 proppar (två uppsättningar med 3fas, tror kopplat till värme).

Vi vill ersätta dessa med motsvarande proppskåp med automatsäkringar. Ett par extra platser för framtida bruk vore också ett plus.

Detaljer kring inkoppling av luftvärmepumpar:
Två luftvärmepumpar (kräver 13A säkring) med kopplingsdosa/kontakt utomhus. En monterad på marknivå. Den andra monterad ovanför entrén på mot väggen strax ovanför ett litet tak över ytterdörren, mycket lätt att komma åt med stege. Vi kan ordna stege vid behov. Företaget som installerade luftvärmepumparna sa att det var bättre att ha kopplingsdosa/kontakt utomhus ur försäkringssyfte, men vi har ingen åsikt om vad som är bäst och lämnar det upp till elektriker att avgöra bästa lösning här. Saknar idag el till dessa men har inga problem med att göra eventuella förarbeten med att till exempel dra rör om det behövs. Vi behöver en elektriker för att elen ska bli rätt, inte för att borra hål eller montera eventuella rör.

Önskat startdatum
Enligt överenskommelse
Elarbete i Stockholm
Elektriker

Vi är nöjda med arbetet, dom är trevliga och priset var bra.

4 företag svarade på jobbet

Konsumenten fick svar från 4 företag och valde Torpets Elteknik AB för jobbet. Torpets Elteknik AB har utfört 24 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.0.

Övriga företag som svarade:
 • Elstammen AB
 • Global El & Fastighetsservice AB
 • Firma Luzala Mangaka

Andra som fått hjälp med elektrikerjobb

Elarbete i Stockholm

Reparation av badrumsspotlights och utbytesarbete i tvättstuga i Stockholm

Spotlights i badrum fungerar inte med Led-lampor, troligtvis transformator som behöver bytas men vi är inte säkra, och behöver hjälp. Ett uttag i tvättstuga har gått sönder och behöver bytas ut.
Elarbete i Stockholm

Fixa problem med lampan i Stockholm

Behöver hjälp med lampan i sovrummet, när jag tände så small det till i lampan. Testade byta ljuskälla (glödlampa), men det hjälpte inte. Testade lampan i ett annat takuttag och det fungerar.…
Elarbete i Stockholm

Installera taklampa i Stockholm

Installera taklampa. Vi försökte göra det själva, och då brände vi stickproppens kabel och anslutningen på lampan. Bifogar bild.
Elektriker

Elarbete i Stockholm

Efter att jag bytt säkringen fungerar inte el i flera delar av huset. Det känns att det inte är nog med ström.
Säkring passar till instruktioner på el centralen.
Elarbete i Stockholm

Installera nytt eluttag i Stockholm

Installera nytt eluttag. El finns draget i klädkammren bakom väggen och därifrån finns det hål vidare till kopplingspunkten som sitter i ett köksskåp som ligger vägg i vägg med…
Elektriker

Elarbete i Norrtälje

Installation av ny spis. Omdragning av el till infravärmare. Urkoppling av befintlig installation till utebelysning.
Arbetet behöver utföras snarast möjligt.

Vanliga frågor och svar om elektrikerjobb

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.