Hitta rätt kranbilsföretag för jobbet

Hitta rätt företag för jobbet

En kranbil kommer väl till hands när du ska flytta något av större storlek. Kanske har du köpt en friggebod, bastu eller lekstuga som du inte kan flytta på egen hand - hos Servicefinder hittar du duktiga företag som står redo att hjälpa dig.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 8 225
  Pågående jobb
 • 22 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Väldig trevligt bemötande, punktlig och framförallt gjorde ett smidigt och säkert lyft. Kände stor trygghet i att anlita och rekommendera DK och speciellt Kalle som var behjälplig i detta fall.

Så tycker användarna om våra företag

Kranbil för frakt av lekstuga från Hammarö till Karlstad, tidigast möjligt

Smidig och snabb förflyttning av en lekstuga. Kan bara rekommendera!
– Jonas Ullman
augusti 2022
Svedjes Åkeri & Entreprenad

Kranbil flytta en lekstuga inom Sundbyberg

Bemötande punktlighet och rimligt pris gav många stjärnor
– Mikael Bouleau
september 2023

Kranbil för lyft av säng inom Örby

Trevliga, snabba och proffsiga
– Olov
augusti 2020

Senaste förfrågningarna för kranbil

Frakt bastustuga Köping till Nacka

Jeanette lämnade en förfrågan hösten 2022:

Frakt bastustuga Köping till Nacka

Söker transport med mindre modell av lastbil med lyftanordning (kran) för transport av bastustuga från Köping (Kolsva) till Nacka Saltsjö-Boo.
Bredd 2m (2550 mm vindskiva till vinskiva).
Längd 3m.
Höjd ca 2.5m.

Väl på plats i Nacka, om möjligt, lyfta bastustugan över en syrenhäck från grannens uppfart , i sämsta fall ställa vid vår egna uppfart.

Privatperson ,ge oss ett kostnadsförslag tack.

Jeanette fick hjälp

Jeanette valde Svedjes Åkeri & Entreprenad för jobbet. Svedjes Åkeri & Entreprenad har utfört 5 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Svedjes Åkeri & Entreprenad fick omdömet

Mycket bra kommunikation med William, från prisinfo till status om vad som sker under fraktdagen. Hjälpsam med att fixa små hinder som jag som beställare inte kunnat förutse vid prisförfrågan. Kunnig, trygg och pålitlig.
Rekommenderas varmt. Tack för hjälpen med leveransen av Bastustugan !!
Flytta sten från Stuvsta till Tullinge

Andreas lämnade en förfrågan sommaren 2023:

Flytta sten från Stuvsta till Tullinge

Hej, skulle ni kunna hjälpa oss att flytta några säckar med sten? Det är sex stycken big bags med sten i blandade storlekar. Säckarna är fyllda strax över hälften. Vi vill flytta dem från Storövägen i Stuvsta till Stockmossvägen i Tullinge.

När kan ni hjälpa oss?
Ungefär hur mycket skulle det kosta?

Andreas fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Andreas valde Powerbuild nordic AB för jobbet. Powerbuild nordic AB har utfört 84 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

Powerbuild nordic AB fick omdömet

Kranbil för spabad i Karlstad

Emil lämnade en förfrågan hösten 2020:

Kranbil för spabad i Karlstad

Hämta och transportera ett Spabad ca 15km

Emil fick hjälp

Emil valde Woodtrans A Piepenburg AB för jobbet. Woodtrans A Piepenburg AB har utfört 4 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Woodtrans A Piepenburg AB fick omdömet

Gör bra
Frakt av Lekstuga

Jonas lämnade en förfrågan våren 2022:

Frakt av Lekstuga

Vi vill flytta en lekstuga, ca 5 kvm stor. Vid startplats står lekstugan lättillgänglig. På leveransplats behöver den lyftas in över en häck på tomten. Positionen på tomten är precis intill en väg där fordon kan stå.

Transport önskas tidigast möjligt.

Jonas fick hjälp

Jonas valde Woodtrans A Piepenburg AB för jobbet. Woodtrans A Piepenburg AB har utfört 4 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Woodtrans A Piepenburg AB fick omdömet

Smidig och snabb förflyttning av en lekstuga. Kan bara rekommendera!
Kranbil till flytta av friggebod inom Särö

Anders lämnade en förfrågan våren 2024:

Kranbil till flytta av friggebod inom Särö

Flytt av friggebod (10m2) från en plats till annan på samma tomt, går att köra in lastbil på gräsmattan intill boden (hade betongbil inne på tomten för 3 år sedan utan problem). Själva flytten är cirka 50 m.

Anders fick ett svar på sin förfrågan

Vanliga frågor om kranbil

För att hitta en flyttfirma via Servicefinder behöver du bara skapa en gratis förfrågan där du beskriver ditt uppdrag. Vi gör sedan jobbet med att matcha ihop dig med flyttfirmor i ditt område. Du kan jämföra både offerter och omdömen innan du väljer ett företag.

Ja, flytthjälp ingår i rutavdraget. Avdrag medges för flytt mellan bostäder, till och från magasinering, packning, uppackning, lastning, lossning och arbetstiden för uppdraget. Inget avdrag medges för kostnader för flyttbilen. Även flyttstädning ingår i rutavdraget. För att ha rätt till avdraget behöver du dock uppfylla vissa kriterier:

 • Du måste vara minst 18 år vid beskattningsårets slut.
 • Du bor och betalar skatt i Sverige eller bor utomlands och beskattas i Sverige.
 • Du betalar tillräckligt med skatt.
 • Du eller någon utav dina föräldrar måste helt eller delvis bo i fastigheten.
 • Du är den som betalar för tjänsten. Du får inget skatteavdrag om det är någon annan som har betalat fakturan, trots att det är du som bor i bostaden.
 • Rutavdraget får uppgå till max 75.000 kronor per person och år.
 • För ruttjänster så är avdragets procentuella del av arbetskostnaden mer generös, då du kan göra upp till 50 procent avdrag.

Du kan läsa mer om rutavdraget på Skatteverkets egna hemsida.

Bra att veta är att flytthjälp medges rutavdrag! Oftast betalar man en flyttfirma per timme. Kostnaden varierar sedan beroende på bostadens storlek, om det finns hiss eller inte, om saker ska hämtas från vinds- eller källarförråd, vilken dag och tid som flytten ska ske och hur länge dina saker ska transporteras. Ett tips är att anlita flytthjälp en vardag, det är betydligt billigare än en helg! I storstäder är flyttfirmor oftast lite dyrare. Dessutom kan korta avstånd i storstäderna ta längre tid, vilket är bra att ha i åtanke. Oavsett har du bäst chans till att hitta en bra och prisvärd flyttfirma om du vänder dig till flera flyttfirmor och jämför de offerter du får.

Självklart! Att flytta till en annan stad eller kanske till och med ett annat land är en stor utmaning! Därför kan det vara skönt att anlita professionell flytthjälp för att flytten ska gå så smidigt som möjligt. Flyttfirmor som utför längre transporter har oftast den rätta utrustningen och de rätta verktygen för att allt ska flyttas i ett och samma lass. Hos Servicefinder hittar du flera kunniga flyttfirmor som kan hjälpa dig att transportera dina saker från en stad till en annan. De kan till och med hjälpa dig med packning, montering och flyttstädning! När du skapar en förfrågan hos oss så fyller du i vart flytten ska gå, därefter får du kontakt med flyttfirmor som är intresserade av uppdraget. Vi rekommenderar att du frågor flyttföretagen vad som ingår i deras försäkring, framför allt om dina föremål ska transporteras en längre sträcka.

Alla flyttfirmor som är anslutna till Servicefinder är godkända för F-skatt och är momsregistrerade. Vi gör också dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är i konkurs. Den viktigaste delen av vår kvalitetssäkring är företagens omdömen. Genom att läsa omdömen kan du enkelt ta del av vad andra kunder tyckte om flyttfirman.

Vi rekommenderar alltid att du vänder dig till flyttfirman och frågar om relevanta försäkringar och yrkestrafiktillstånd. Sök på företagets organisationsnummer på Transportstyrelsens hemsida för att kontrollera yrkestrafiktillstånd.

Oftast betalar man en flyttfirma per timme. Kostnaden varierar sedan beroende på bostadens storlek, om det finns hiss eller inte, om saker ska hämtas från vinds- eller källarförråd, vilken dag och tid som flytten ska ske och hur länge dina saker ska transporteras. I storstäder är flyttfirmor oftast lite dyrare. Dessutom kan korta avstånd i storstäderna ta längre tid, vilket är bra att ha i åtanke. Oavsett har du bäst chans till att hitta en bra och prisvärd flyttfirma om du vänder dig till flera flyttfirmor och jämför de offerter du får.

Kom ihåg att även flytthjälp ingår i rutavdraget!

Från bloggen

2022-02-01
Att flytta kan kännas kul och spännande, men också väldigt stressigt. Förråd ska rensas, prylar ska packas ner och avtal ska sägas upp. Här kan du ta del av 3 smarta tips som underlättar din flytt!
2021-12-22
Vill du anlita ett företag för hemstädning, flytthjälp eller kanske trädgårdsarbete? Då kan du få avdrag för det. Här besvarar vi vanliga frågor om skattereduktionen.
2021-07-01
Vid en flytt är det många som ställer sig frågan – flyttstäda själv eller anlita en flyttfirma? Här går vi igenom för- och nackdelar med alternativen!