Renovering av liten toalett

Även en liten toalett behöver renoveras ibland. Kanske har du drabbats av en vattenskada, trasigt kakel, sprucket klinker i golvet, mögellukt och fuktskador eller bara lite slitna ytskikt?

Vi på Servicefinder förmedlar duktiga hantverkare som är behöriga för badrum/våtrum och som har tid att hjälpa dig att få din lilla toalett i toppskick. Svara på ett par enkla frågor, få offerter snabbt, sedan jämför du omdömen och priser i lugn och ro.

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad kostar en toalettrenovering hos dig?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Snyggt och noga utfört arbete i både badrum och hall i Lund av Edin. Anpassade sig efter mina önskemål och gick snabbt, bra pris också! Inget att klaga på.

Vad kostar en toalettrenovering{{#if zip_city}} {{zip_city}}{{else}}{{#if municipality}} {{municipality}}{{/if}}{{/if}}?

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}
Välj typ av tjänst
Du måste välja ett alternativ
Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 8 378
  Pågående jobb
 • 18 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Vad kostar det att renovera en liten toalett?

Räkna med minst 70-80 000:- om du anlitar en certifierad hantverkare med behörighet för våtrum och toaletten är i behov av totalrenovering. Det är inte så väldigt mycket som skiljer en liten toalett från ett större badrum, annat än just ytan, så materialkostnaderna blir så klart mindre och arbetstiden något kortare, men det är fortfarande ett stort och omfattande arbete.

Om du klarar dig undan våtrumsreglerna med vattentäthet i både golv och väggar så sparar det lite pengar och om om de vattenavvisande ytorna är välbehållna och du bara vill bättra på ytskikt, kakel, eller kanske byta toalett eller handfat, ja då sjunker kostnaderna så klart ännu mer. Sedan kostar olika material olika mycket, bara kakel kan kosta tusentals kronor per kvadratmeter, men som tumregel kanske vi kan säga runt 5000:- per vägg i en liten toalett, om du väljer ett snyggt, men inte alltför exklusivt kakel.

Är en liten toalett utan dusch/bad ändå ett våtrum?

Här kan man ta vägledning av Boverket, som på sidan "badrum och andra våtrum vid ändring" först slår fast att man oftast kan renovera med samma material och metoder som vid nybyggnation.

En toalett har alltid en golvbrunn för toalettstolen och kanske även en avloppsbrunn (golvbrunn) för avrinning på golvet. Eftersom toaletten kan antas spolas med vatten ibland, samt att det finns risk för läckage, så är det sannolikt så att toaletten bör förses med åtminstone ett tätskikt som är uppvikt mot vägg, men fråga ett proffs om din toalett innan du tar något för givet.

Boverket skriver ändå att en liten gästtoalett, som saknar golvbrunn och bara har en toalettstol och ett handfat kan klara sig med ett vattenavvisande ytskikt. Förutsatt att toaletten har ett bräddavlopp (en anordning för att leda bort överflödigt vatten så det inte rinner över handfatet).

Hur lång tid tar det att renovera en toalett?

Åter igen beror det på hur stort renoveringsbehovet är och om det eventuellt finns vattenskador eller mögel som behöver åtgärdas. Badrum brukar man räkna med tar 4-6 veckor, och om din lilla toalett behöver totalrenoveras (riva / bygga upp golv, vattentäta golv och väggar osv) så kommer det inte gå speciellt mycket fortare. En vattenskada som måste torkas ut lägger tyvärr på ytterligare en månad ungefär.

Fördelen med att renovera en liten toalett är att man ofta har det stora badrummet tillgängligt under tiden, men om toalett och badrum delar stam och man väljer att renovera båda samtidigt så kan det kanske vara bra att planera sin toalettrenovering i samband med en mindre semester.

Får man renovera en liten toalett själv?

Ja visst får man det, så länge man har kompetens att göra det.

För att åter igen citera GVK (Golvbranschens VåtrumsKontroll), så säger det att om arbetena utförs fackmässigt och tekniskt följer gällande branschregler finns det inget i lagen som förbjuder att renoveringen utförs av dig, oavsett formell behörighet. De (och vi) rekommenderar däremot att man anlitar ett våtrumscertifierat företag. Du bör få en garanti som gäller i tio år och det är också möjligt att det påverkar din försäkring. Även om du har rätt att renovera din lilla toalett själv, så kan det bli väldigt dyrt vid en vattenskada om försäkringsbolaget bedömer att det inte är fackmannamässigt utfört.

Liten toalett

Hur fungerar Servicefinder?

Beskriv ditt uppdrag

Skapa en gratis förfrågan på bara några minuter och få kontakt med duktiga företag.

Jämför företag

Jämför offerter och omdömen och chatta med företagen i lugn och ro innan du gör ditt val.

Välj företag

Välj det företag som känns bäst för jobbet och känn dig trygg med att jobbet blir utfört av proffs!

Nöjda kunder som fått toaletter och badrum renoverade

Renovering av badrum på ca 6,5 kvm i Södertälje

Aydin var alltid tillgänglig vid frågor och han var delaktig på bygget, var ofta själv på plats, kom med egna idéer om hur vi skulle lösa vissa problem mm. Trevlig att ha att göra med. Jobbet blev jättefint, Vi är mer än nöjda.
– Vesa Ullakko
juli 2021

Renovering av badrum i Stockholm

Enkelheten . Ärlighetens och bemötande guld värt!!:)
– David
maj 2023

Renovering av badrum på 5 kvm i Stockholm, 19/4

Jag kan verkligen rekommendera INSTAPLATT & ENTREPRENAD som under våren renoverat mitt badrum. Proffsigt, effektivt och snyggt utfört arbete som dessutom exakt följde tidsplanen. Hälsningar Henrik
– Henrik
april 2021

Elektriker
Elektriker ROT

Behöver du hjälp med en elinstallation? Då är det viktigt att anlita en professionell elektriker med rätt behörigheter. Med Servicefinder hittar du just det. Här kan du få offerter från flera elektriker och jämföra omdömen från tidigare kunder.

Kakel/Klinkers
Kakel/Klinkers ROT

Anlita en kunnig kakelsättare som hjälper dig när du ska renovera kök och badrum med kakel och klinker. Här får du gratis offerter från kompetenta yrkesmän.

Köksrenovering
Köksrenovering ROT

Vare sig du ska bygga ett helt nytt kök, byta bänkskiva eller installera en splitterny fläkt så hittar du hjälpen hos oss. Skapa en förfrågan idag och få kontakt med de bästa hantverkarna i ditt område!

Rörmokare
Rörmokare ROT

Rörmokaren hjälper dig med VVS-relaterade arbeten som omläggning av rör och reparation av läckage. Hitta seriösa hantverkare här på Servicefinder!

Vanliga frågor och svar

Ja, renovering i privatbostad du äger är så gott som alltid giltigt för ROT-avdrag.

ROT-avdraget gäller ombyggnad, tillbyggnad, underhåll och reparation när du anlitar ett företag för att utför tjänsten. Att renovera en toalett ingår definitivt i ROT-avdraget.

Företagen som lämnar offerter i vår tjänst bör lämna prisuppgift med ROT-avdraget angivet. Det finns vissa skatteregler du måste känna till, men högst sannolikt betalar du alltså bara 70 % av arbetskostnaden.

ROT-avdraget gäller dock bara arbetet, inte material, så kontrollera med företaget vad ROT-avdraget gäller i offerten, om det inte tydligt framgår.

Hantverkarna som renoverar toaletter, badrum och våtrum är vana att hantera ROT-avdrag åt sina kunder och 30 % av timkostnaden kommer säkerligen redan vara specificierad och avdragen på fakturan när du får den.

När du lämnar en förfågning hos oss på Servicefinder, så skickar vi bara ut den till företag som jobbar med badrumsrenovering (gäller så klart även toaletter, tvättstugan eller andra våtrum).

När du får svar på ditt jobb, alltså när företagen skickar dig offerter, så kan du också se de certifikat de angett att de har, deras företagspresentation och deras omdömen.

Våra anslutna företag kan själva ange att de är certifierade för våtrumsarbeten, exempelvis genom BBV eller GVK. Det är dock en egen uppgift från företagen och vi saknar idag möjlighet att kontrollera certifkaten automatiskt. Du bör kunna göra en god samlad bedömning i vår tjänst, men vi rekommenderar att du ber företagen att visa upp sitt våtrumscertifikat från exempelvis BBV - Byggkeramikrådets Branschregler för Våtrum, eller GVK, Svensk Våtrumskontroll, innan du skriver på avtalet.

För att få ett våtrumscertifikat krävs att hantverkarna har genomgått vissa kurser i de regler och byggstandarder som krävs. De företag som är certifierade tar ansvar för sina arbeten och lämna långa garantier på tätskikt och vattensäkerhet. Det är också en trygghet i försäkringssammanhang.

Alla företag hos Servicefinder är kontrollerade för sund ekonomi (F-skatt, bolagregistrering etc).

Från bloggen

2022-12-14
Har du också tröttnat på fullbokade tvättstugor och att din tid kretsar kring just tvättid, istället för tvärtom? För många av oss som bor i lägenhet är detta en evig kamp. Men, i de flesta fall finns det faktiskt en lösning på problemet. Här går vi igenom allt du behöver veta för att installera en tvättmaskin hemma!
2021-12-06
Rotavdrag är en skattereduktion som du kan få när du anlitar en hantverkare för ett arbete i hemmet. Om du känner dig osäker på om du har rätt till avdraget eller vilka tjänster som ingår har du kommit helt rätt. Här har vi samlat vanliga frågor och svar om rot!
2021-11-01
Vid en badrumsrenovering är det viktigt att arbetet utförs av en behörig byggfirma. Byggfirman ska ha rätt utbildning och helst följa branschreglerna som är utfärdade av BKR eller GVK. Här kan du läsa mer om organisationerna och varför de är så viktiga.