Markarbete i Ale

Här kan du snabbt och enkelt få gratis offerter från erfarna företag som hjälper dig med markarbete. Lämna en kostnadsfri förfrågan nedanför så kan du snart få svar från flera proffs.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Fick snabbt ett flertal bra anbud från seriösa städfirmor!

  Tomas L, Oktober 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 190
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar markarbete i Ale

 • Dränering i Ale

  ROT

  Dags för dränering? Hos Servicefinder kan du jämföra offerter och omdömen från professionella företag i Ale.

 • Stensättare i Ale

  Planerar du att lägga stenplattor eller kakla om badrummet? Beskriv ditt behov och få kontakt med flera duktiga stensättare i Ale.

 • Trädfällning i Ale

  RUT

  Söker du aroborister som kan hjälpa dig med trädfällning eller trädvård? Lämna en förfrågan hos oss och få gratis offerter från arborister i Ale.

 • Trädgårdsarbete i Ale

  Bor du i Ale? och behöver hjälp i trädgården? Hos Servicefinder får du kontakt med pålitliga företag som hjälper dig med trädgårdsarbete.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar markarbete i Ale

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra företag

Blogginlägg om markarbete

Markarbete

Markarbete är oftast det viktigaste momentet inför en byggnation och måste därför göras ordentligt. Markarbete omfattar allt ifrån husgrunder till väganläggning. Om du till exempel ska bygga ett hus inleds markarbetet med att marken formas och förbereds inför uppbyggandet av husgrunden. Byggnaden ska placeras där marken är som högst och i rätt fallriktning. Då behöver man inte oroa sig för att nederbörd flyter in under grunden och vållar fuktskador. För att undvika det gräver markarbetaren ett dräneringsdike. Avslutningsvis schaktar man och fyller marken med grus för att stabilisera den. Utöver det kan markanläggaren lägga stenplattor i din trädgård eller anlägga en gräsmatta. Anlita en skicklig markentreprenör för att få ett så bra markarbete som möjligt.

Ale

Ale ligger i Västra Götalands län och ingår i Storgöteborg. Kommunen har en befolkning på 27000. Ale gränsar till kommunerna Göteborg, Trollhättan och Kungälv med flera. Staden expanderar i dagsläget i samband med utbyggnaden av infrastrukturen. Detta ser ut att på sikt förbättra kommunikationerna till och från Ale. Bygget förväntas vara färdigt år 2012.

Orten har företagslivet under utveckling. Man satsar mycket på jobba tillsammans mellan olika näringslivsorganisationer, däribland Business Region Göteborg, som är ett samarbete mellan Ale kommun och ytterligare tolv kommuner runtom Göteborg. Den främsta arbetsgivaren är Ale kommun, där närmare 1900 personer jobbar inom 240 olika yrken.

Den naturintresserade ska definitivt ta sig till Ale. Dalgången längs Göta älv inbjuder till öppna landskap rik på natur och intressanta fågelarter. För den typiska skogsmänniskan passar det utmärkt med en tur öster om Älvdalen, där det finns barr- och lövskog. Utmed kommunens östra del finns naturreservatet Vättlefjäll beläget. Där kan man njuta av ett samhälle berikat med djur, sjöar och aktiviteter såsom kanot och bad. Andra sevärdheter är Ale vikingagård eller Glasbruksmuseet i Surte. Mannen som formgav Coca-Cola flaskan 1915, var glasingenjören Alexander Samuelsson som kom från Surte glasbruk. Mer om Alexander Samuelsson kan man läsa sig till på museet i Surte.