Hitta rätt företag för jobbet

Hitta rätt företag för jobbet

Har du byggt en övervåning och behöver en trappa? Oavsett om du vill reparera eller bygga en helt ny trappa - hos Servicefinder hittar du duktiga hantverkare som står redo att hjälpa dig med din trappa.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 826
  Pågående jobb
 • 22 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

De håller vad de lovar och ger bra information under byggets gång.

Så tycker användarna om våra företag

Firma Daniel Garbarz

Riva och bygga ny trappa i Nynäshamn

Hej!Kan varmt rekommendera denna firma!Gjorde ett kanonjobb! Mvh Kristina o Tommy
– Kristina Broström
juni 2022

Bygga trappa på Värmdö

Bra jobb med både trappa och dörr, plattorna vart jämna och raka. Jätte nöjd
– Ann Fermelin-Wiklund
juni 2023

Installera räcke i entrétrappa i Bjuv

Mycket trevliga killar, men framför allt ett väl utfört arbete! Blev ännu bättre än jag tänkt mig!
– Nina Ryman
februari 2023

Senaste förfrågningarna för trappor

Byte av trappa utomhus samt bygge av trä däck

Lennart lämnade en förfrågan sommaren 2023:

Byte av trappa utomhus samt bygge av trä däck

Trappa utomhus i behov av utbyte. Nuvarande trappa längd: 4700 mm, Steg bredd: 900 mm vill ha 1300 på den nya, Steg djup 400 mm, Steg höjd 160 mm lutning 20 grader. Vill helst ha samma på nya men med bredare steg som sagt. Räcken på båda sidor av trappan.
Bygge av trä däck från trappans övre del till befintlig altan cirka mått bredd 3 m x längd 8,5 m.
Byggstart kan ske från v.29 2023.

Lennart fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Lennart valde HADAGAR AB för jobbet. HADAGAR AB har utfört 5 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

HADAGAR AB fick omdömet

Ett fantastiskt bra utfört jobb. Darius är väldigt noga med det han utför och ger sig inte förens han är helt nöjd. Kan varmt rekomendera denna hantverkare
Bygga en trappa i en slänt i trädgård i Botkyrka

Karen lämnade en förfrågan sommaren 2020:

Bygga en trappa i en slänt i trädgård i Botkyrka

Vi önskar en trappa i en slänt i våran trädgård. Bor i ett suturäng radhus. Slänten är ca 4 meter. Har kollat lite på stenblocker, men är öppen för andra förslag med.
Önskar att det skall vara snyggt, funktionellt, men även ganska underhållsfritt.

Vi har ett önska om att göra en trappa, och vid kanske var 3 eller 4 trappsteg ha et platå i backen bredvid vart vi kan ha tex. odlinglådor.

Karen fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Karen valde Stockholms ProfHands AB för jobbet. Stockholms ProfHands AB har utfört 81 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.5.

Stockholms ProfHands AB fick omdömet

Även bra kvalitet, bra pris. Bra bemötande och effektiva.
Utom Hus betongtrappa ska fräschas upp!

Förfrågan lämnades vintern 2024:

Utom Hus betongtrappa ska fräschas upp!

Hej!
ute betong trappa till huset i Vasa stad ska fräschas upp.
Trappan börjar vid tretoaren genom gräs och glesa träd/buskar anslutas till hus fasaden på söder.
Trappan utgörs av sju stegplan 1,3 m bredd gjuten i hopp med två ramp väggar av betong vilka slutas till fasaden.
Fogen vid anslutning av rampen med fasaden har öppnat sig ca: 20-40 mm på grund av sättning i fyllningsjorden bakom rampen.
Hand grävning kan förekomma och dränerings skikt kontrolleras och vid behov lagas.

konsumenten fick 5 svar på sin förfrågan

Byggnation av ny trappa

Erik lämnade en förfrågan sommaren 2020:

Byggnation av ny trappa

Hej,

Vi skulle vilja ta bort vår befintlig trappa och bygga en ny.

Arbetet innebär tre huvuddelar:
1) rivning av befintlig trappa som är gjord av betong
2) byggnation av ny trappa i trä
3) bortforsling av gamla trappan

Offerten ska innehålla fastpris (material + arbetskostnad med timpris), arbetstimmar, start- och slutdatum.

Mvh,
Erik

Erik fick 3 svar på sin förfrågan

Bygga trappa

Ann lämnade en förfrågan våren 2023:

Bygga trappa

3 stegs trappa till ett förråd samt laga förådsdörr.

Ann fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Ann valde Firma Anna Kozlowska för jobbet. Firma Anna Kozlowska har utfört 15 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.3.

Firma Anna Kozlowska fick omdömet

Bra jobb med både trappa och dörr, plattorna vart jämna och raka. Jätte nöjd

Vanliga frågor om trappa

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!
2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!
2022-01-14
Klassisk shakerestetik, minimalism eller en naturnära färgpalett? Inspireras av vår trendspaning där vi går igenom 3 starka kökstrender för 2022!