Hjälp med sanering

Hitta rätt sanerare för jobbet

Vi hjälper dig att hitta och få offerter från erfarna och kompetenta yrkesmän inom sanering. Nedanför kan du lämna en kostnadsfri förfrågan och få svar från proffs. Gör det nu så sparar du både tid och pengar.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 10 621
  Pågående jobb
 • 23 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag när du behöver sanera något. Stora som små jobb - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har mängder av duktiga saneringsföretag anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, visa företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som sanerar åt dig, säkert och tryggt.

Vad kostar det att sanera?

Det beror så klart på vad det är. Vissa material eller vätskor är väldigt hälsovådliga och ställer höga krav på säkerhetsutrustning och ventilation. I andra fall handlar det mer om att få grovjobbet gjort med rätt utrustning och rengöringsmedel. Om du lämnar en förfrågan här och beskriver just ditt saneringsbehov, så får du prisuppgifter direkt från företagen - utan att du förbinder dig till något.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Suveränt bemötande, kom så snabbt, utförde arbetet snabbt. Väldigt professionellt.

Betyg från andra som fått hjälp att sanera

Sanering av vitmögel kallvind i Vaxholm, inom 3 månader

Snabb och redig i kommunikationen. Snabb offert!
– Anders Henriksson
april 2023

Sanering av pulersläckare tömd i en stuga i Haparanda

Trevligt bemötande och otroligt proffsigt jobb. 👍👍👍👍♥️
– Roine Norgren
februari 2023

Exempel på aktuella saneringsjobb

Sanering vitmögel kallvind i Vaxholm

Anders lämnade en förfrågan våren 2023:

Sanering vitmögel kallvind i Vaxholm

Sanering vitmögel innertak kallvind.
Vissa angrepp av "microbiell tillväxt" på kallvinden. Ventilationsproblem i huset är troligen orsak till för hög fukthalt också i taket på kallvinden (huset byggt 2002). Viss förekomst av vitmögel i taket på vinden som ser ut som små vita dammtussar (blandat med annat damm från lösullsisoleringen). Fuktmätning ger mellan 20 och 23% fukthalt i träet nu i mars. Mögeltussarna sitter inte fast, utan lossnar lätt och visar till synes friskt trä under.

Anders fick hjälp

Anders valde Previda AB för jobbet. Previda AB har utfört 6 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Previda AB fick omdömet

Snabb och redig i kommunikationen. Snabb offert!
Sanering av fuktskador i förråd i Sollentuna, inom 3 månader

Mikael lämnade en förfrågan våren 2024:

Sanering av fuktskador i förråd i Sollentuna, inom 3 månader

Sanering av fuktskador i ett förråd på markplan.
Enligt fuktutredningen beror skadorna på en kombination av markfukt, bristfällig ventilation och köldbrygga i ytterväggshörn, samt att den ansåg att felaktig färgtyp används på betonggolvet.

Utredningen föreslår dessa åtgärder.
- Slipa/blästra golv och berörda väggar ner till betongkonstruktion.
- Sanera de mikrobiella skadorna.
- Se över och förbättra ventilationen och se över möjlighet att installera värmekälla.

Mikael fick 2 svar på sin förfrågan

Asbestsanering köksmatta utanför Värnamo

Johannes lämnade en förfrågan våren 2024:

Asbestsanering köksmatta utanför Värnamo

Köksmatta, 70-tal, på masonit. Provsvar säger:
"Mattans baksida (det vita) är en så kallad asbestbaksida med en väldigt hög koncentration av asbest. Är den klistrad så delar den sig gärna och halva mattans baksida blir kvar på underlaget."
Både mattan och masoniten behöver tas bort.
Sockel i delar av köket, runt arbetsyta och "bardisk", är också klädd med mattan och behöver saneras.
Cirka 20 kvm.

Johannes fick ett svar på sin förfrågan

Asbestsanering i Tomelilla

Erjon lämnade en förfrågan våren 2023:

Asbestsanering i Tomelilla

Behöver hjälp med att riva 15 kvadratmeter asbest take.

Erjon fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Erjon valde Vektor Service AB för jobbet. Vektor Service AB har utfört 8 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.7.

Vektor Service AB fick omdömet

Sanering av oljetank i Höör

Pontus lämnade en förfrågan sommaren 2020:

Sanering av oljetank i Höör

Har en oljetank i min källare som jag skulle vilja ha bort, möjligtvis en panna med.
Dimensionerna på på tanken är 3000x1540x1000 mm.

Pontus fick hjälp

Pontus valde DRB Entreprenad för jobbet. DRB Entreprenad har utfört 7 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

DRB Entreprenad fick omdömet

Suveränt bemötande, kom så snabbt, utförde arbetet snabbt. Väldigt professionellt.

Vanliga frågor om sanering

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!
2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!
2022-01-14
Klassisk shakerestetik, minimalism eller en naturnära färgpalett? Inspireras av vår trendspaning där vi går igenom 3 starka kökstrender för 2022!