Badrumsrenovering i Göteborg

Ska du renovera badrummet i Göteborg? Oavsett om du ska bygga nytt, totalrenovera, lägga nytt kakel eller åtgärda fuktskador – ​​hos Servicefinder hittar du duktiga hantverkare i Göteborg som står redo att hjälpa dig att renovera ditt badrum!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Var i Göteborg vill du renovera badrummet?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Väldigt noggrant och väl utfört jobb på mitt badrum. Jag är väldigt nöjd!

Välj typ av tjänst
Du måste välja ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 355
  Pågående jobb
 • 24 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Jämför flera offerter för din badrumsrenovering i Göteborg

Att ta in offerter från våtrumscertifierade hantverkare kräver både tid och engagemang. Överlåt istället det jobbet åt oss! När du lämnat en förfrågan (det tar bara ett par minuter), så samlar vi in prisförslag och offerter åt dig från flera hantverkare i Göteborg.

Därefter kan du i lugn och ro jämföra tidigare kunder omdömen, olika certifikat och referenser för att göra ett tryggt val.

Vad kostar det att renovera badrummet i Göteborg?

Självklart är det många olika faktorer som spelar in på priset för en badrumsrenovering. Först och främst måste du bestämma dig för om du vill göra en ytlig renovering eller om det är dags för en totalrenovering. En totalrenovering av badrummet påverkar nämligen konstruktionen och osynliga komponenter i golv och väggar. Sen kommer det givetvis in faktorer så som material, storlek på badrummet och var i landet du vill renovera ditt badrum.

Totalpriset för att renovera eller totalrenovera ett badrum i Göteborg ligger ofta mellan 150 000 och 400 000 kronor, inklusive arbetskostnader, material och utrustning som hantverkarna använder.

För att få ett mer exakt pris på ditt nya badrum rekommenderar vi att du kontaktar olika totalentreprenörer för en bedömning. Då får du en bedömning av badets skick och vad som eventuellt bör göras. Om badrummet ändå är så gammalt att det bör totalrenoveras kan det vara slöseri med pengar att göra en ytlig renovering om du ändå måste fixa badrummet några få år senare.

Hos Servicefinder behöver du inte kontakta olika hantverkare, det räcker med en enkel förfrågan så kontaktar företagen i Göteborg dig istället.

Faktorer som kan öka priset på ett nytt badrum:

 • Storlek och komplexitet av renoveringen eller totalrenoveringen av badrummet.
 • Val av material, kakel och inredning.
 • Flyttning av rör och ändring av det befintliga rörsystemet.
 • Ny elinstallation och golvvärme.
 • Omfattning, komplexitet, storlek och plats.

Badrumsprojekt kan variera i storlek och omfattning, och projektets kostnader kommer naturligtvis att bero på hur mycket som behöver göras. Både badrummets storlek i kvadratmeter och komplexiteten i åtgärderna kommer att påverka totalkostnaden - och inte minst varaktigheten på projektet.

Tillstånd och ålder är också en viktig faktor när det gäller totalpriset för totalrenovering eller renovering av ett badrum. Strikta krav ställs på dagens badrum, och ofta måste rörsystem och elektriska installationer uppdateras för att uppnå dagens standard.

Hantverkare du kan behöva för din badrumsrenovering:

 • Rörmokare för rör och avlopp.
 • Murare eller kakeläggare för golvläggning och kakel.
 • Elektriker för ny elektrisk installation och golvvärme.
 • Snickare för konstruktion och inredning.

Inspiration för ditt nya badrum

Totalrenovering av badrum i Göteborg

Totalrenovering av ett badrum innebär att riva golv och väggar för att bygga ett helt nytt badrum, ofta med ett helt nytt rörsystem och elektriska komponenter. Det är ett projekt som involverar flera olika kompetensområden, bland annat snickare, rörmokare och elektriker.

Badrum är extra känsligt då det involverar just el och vatten där rätt certifikat är viktigt för att det ska bli fackmannamässigt gjort. Om något i framtiden skulle gå fel är det essentiellt att ditt badrum är utfört av hantverkare med rätt certifikat för att försäkringsbolaget ska täcka dina eventuella kostnader.

Om du planerar att bygga ett nytt badrum eller totalrenovera ett badrum kan det vara klokt att kontakta en totalentreprenör som kan ta hand om hela uppdraget. De har ofta samarbetspartners inom olika yrkesområden som kan kallas in och kan agera som projektledare.

Renovering av badrum i Göteborg

Om du har ett badrum med bra standard är det ofta tillräckligt att göra en ytlig renovering av rummet. Renovering innebär oftast att byta ut badrumsinredningen, måla eller lägga nya kakel. Då kan du ge badrummet en helt ny look utan att ändra på varken rörsystem eller placering av befintlig badrumsinredning.

Om du ska montera en ny dusch, badkar eller handfat ska du alltid använda en rörmokare för att undvika skador som kan uppstå genom felaktig montering, och eventuella skador täcks av försäkringen.

Om du ska måla, lägga nya kakel eller mikrocement i badrummet bör du använda en yrkesmålare eller kakeläggare. Då är du säker på ett bra resultat med produkter som är lämpliga för ett våtutrymme.

Hitta rätt hantverkare för din badrumsrenovering

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Omdömen från användare i Göteborg

Stenberg Andersson Solutions

Foga om silikonfog i dusch och runt duschväggar i Ale

Noggrant utfört arbete, snabb kontakt och kort tid mellan beställning och utförande. Trevligt par med egen firma. Rekommenderas!
– Linda Strandberg
november 2020

Renovering av badrum på Orust

Kan varmt rekommendera den här firman. Väldigt professionella, punktliga och duktiga. Jag är otroligt nöjd med badrummet de renoverade för mig.
– Eva
oktober 2020

Fuktskador källare i Borås

trevlig och hjälpsam kille som till ett bra pris gjorde ett kvalitetsjobb
– anders lindahl
maj 2024

De som renoverat badrummet i Göteborg tittar också på

Elektriker i Göteborg

Elektriker i Göteborg ROT

Anlita alltid en **elektriker** när du behöver hjälp med elarbeten och elinstallationer. En utbildad och certifierad elektriker har kompetens att utföra elarbeten på ett **tryggt och säkert** sätt.

Kakelsättning i Göteborg

Kakelsättning i Göteborg ROT

Är det dags att renovera köket eller badrummet? Här kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med erfarna och kompetenta kakelsättare som hjälper dig att sätta kakel eller lägga klinker. Lämna en kostnadsfri förfrågan redan idag!

Köksrenovering i Göteborg

Köksrenovering i Göteborg ROT

Planerar du att renovera köket? Oavsett om du ska bygga nytt, totalrenovera eller genomföra en mindre ytrenovering kan du ta hjälp av duktiga hantverkare från Servicefinder. Skapa en gratis förfrågan idag så matchar vi ihop dig med kompetenta hantverkare nära dig!

Rörmokare i Göteborg

Rörmokare i Göteborg ROT

Behöver du hjälp med något VVS-relaterat, så har du kommit rätt. Vi har kontrollerade rörmokare och certifierade VVS-montörer som väntar på att lämna offerter på ditt jobb. Fråga gratis och utan förpliktelser!

Företag som erbjuder badrumsrenovering i Göteborg

N.I. Bygg AB

(8 omdömen)

Mitt namn är Nihad och driver tillsammans med min delägare Imad ett bygg företag inom först och främst Renovering, ombyggnad samt tillbyggnad (ROT). …

Mitt namn är Nihad och driver tillsammans med min delägare Imad ett bygg företag inom först och främst Renovering, ombyggnad samt tillbyggnad (ROT). N.I. Bygg AB är ett etablerat byggföretag baserat i Västra Götalands län, Sverige. Vi specialiserar oss på att sköta byggprojekt från början till slut, med en tydlig …

Nils Plattsättning

(8 omdömen)

Välkommen till Nils Plattsättning! Vi är proffs på badrum, kakel och plattsättning. Vi har gjort över 100 badrum genom åren och bland annat kaklat …

Välkommen till Nils Plattsättning! Vi är proffs på badrum, kakel och plattsättning. Vi har gjort över 100 badrum genom åren och bland annat kaklat och renoverat flera simhallar och badhus. Vi har lång erfarenhet ifrån branschen och är utbildade och har alla certifikat som krävs för att leverera ett högklassigt …

AB Perfekt Bygg och Måleri i Väster

(2 omdömen)

Tack för att ni vill anlita oss , vi utför det mesta i branschen , Bra service och bemötande och kvalitet är vårt motto

Tack för att ni vill anlita oss , vi utför det mesta i branschen , Bra service och bemötande och kvalitet är vårt motto

Golvpojkarna Aktiebolag

(5 omdömen)

Om oss Golvpojkarna AB grundades år 1988. Under de första tio åren bestod Golvpojkarna av fyra härliga kollegor som tidigare jobbat på Asmundssons …

Om oss Golvpojkarna AB grundades år 1988. Under de första tio åren bestod Golvpojkarna av fyra härliga kollegor som tidigare jobbat på Asmundssons golv. Michael Liljeros, Peter Grönskog och Pelle Nilsson är tre av grundarna, de är fortfarande aktiva. År 2022 har den nya generationen tagit över en del av företaget. Som …

J.A Olofsson AB

(4 omdömen)

Vi tar oss an både små och stora projekt. För oss är det viktigaste att du som kund blir nöjd och vi vill därför alltid ha ett nära samarbete med …

Vi tar oss an både små och stora projekt. För oss är det viktigaste att du som kund blir nöjd och vi vill därför alltid ha ett nära samarbete med dig, från första tanke till färdigt projekt, där dina idéer och tilltänka resultat ska vara i fokus. För att du ska bli nöjd kommer även samarbetet bestå i professionella …

Leonek Bygg och Renovering AB

(4 omdömen)

Mitt företag är nytt på marknaden, men jag har 29 års erfarenhet av byggbranschen, varav 17 år i Sverige arbetat för andra företag. Jag sysslar …

Mitt företag är nytt på marknaden, men jag har 29 års erfarenhet av byggbranschen, varav 17 år i Sverige arbetat för andra företag. Jag sysslar främst med efter-/renoveringsarbeten inne i byggnader och lägenheter. Specialiserad främst på byggnation och renovering av badrum och kök. Mitt erbjudande kommer även att …

ILDAL BYGG AB

(4 omdömen)

ILDAL BYGG ÅKERI AB är ett företag som har en lång och gedigen erfarenhet när det gäller hus renovering och nybyggnad. Sammanfattningsvis är våra …

ILDAL BYGG ÅKERI AB är ett företag som har en lång och gedigen erfarenhet när det gäller hus renovering och nybyggnad. Sammanfattningsvis är våra verksamhetsområde följande: - Uppsättning av innerväggar - Dörr och fönster bytte - Golvslipning - Golvläggning - Målning och tapetsering Vi jobbar dessutom med …

GK Byggkonsult

(3 omdömen)

Välkommen till GK Byggkonsult, din pålitliga partner för bygg- och renoveringsprojekt. Vi erbjuder omfattande bygg- och renoveringstjänster, från …

Välkommen till GK Byggkonsult, din pålitliga partner för bygg- och renoveringsprojekt. Vi erbjuder omfattande bygg- och renoveringstjänster, från små reparationer till storskaliga projekt. Våra skickliga yrkesmän garanterar precision och professionalism i varje detalj. Varför Välja Oss: Erfarenhet - Expertis för att …

Exempel på lyckade badrumsrenoveringar

Renovering av badrum

Daniel lämnade en förfrågan sommaren 2023:

Renovering av badrum

Litet badrum, 205 cm djupt, 215 cm brett, rummet är något smalare längst in där badkaret står. (Se bild).

Planen är att jag river och slänger gammalt badrum själv, samt stänger av och pluggar vatten och avlopp. Där tar ni vid.

Layouten förblir som idag, med bad längst in, handfat till vänster, toalett till höger, högskåp till höger närmast dörren.

Övriga önskemål:
- Badkar med duschvägg, alternativt dushbadkar med duschvägg.
- Handdukstork ovan badkar höger vägg.
- Vägghängd toalett med inbyggd hylla ovanför - med spotlight.
- Dimbara spotlights i taket.
- El-golvvärme om inte alltför dyrt.
- Ventilation - tyst frånluftsfläkt.
- Ny dörr och karm.
- Dolda eluttag inne i väggskåp och kommoder.
- Eluttag till högtalare.
- Nattbelysning, alt. eluttag för nattbelysning.

Daniel fick hjälp

8 företag svarade på förfrågan och Daniel valde Järnbrott Badrum AB för jobbet. Järnbrott Badrum AB har utfört 9 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.3.

Järnbrott Badrum AB fick omdömet

Vi är väldigt nöjda med valet av badrumsentreprenör för vår renovering. Från start till slut var bemötandet professionellt, vänligt och anpassat efter våra behov. Resultatet överträffade våra förväntningar, och det är med stor glädje vi nu använder vårt nya badrum :) Rekommenderas varmt till alla som söker en pålitlig och skicklig entreprenör för sina badrumsprojekt!
Total renovering av badrum i Göteborg

Förfrågan lämnades vintern 2020:

Total renovering av badrum i Göteborg

Total renovering av badrum. Rivning av befintlig yta 3.85 kvm, finns lite extra yta bakom som går att realisera till tot ca 4.5 kvm mellan badrum och kök. I denna vägg går även ventilationskanalen till köksfläkten, när badrumsväggen är nedriven önskar jag hjälp med att förlänga röret i väggen en bit till höger för att slippa en utanpåliggande mjuk ventrör som idag går från köksfläkten till ventkanalen. Vi kikar på detta på plats men det är ett mycket enkelt ingrepp.

Lägenheten ligger på våning 1 med uteplatsingång från innergården. Endast ett trappsteg in till lägenheten från gatan så det är smidigt vid inbärning av material.

När det kommer till rör så önskas inbyggda pex rör med kopplingslåda, vägghängd toa (om möjligt, vi kikar tillsammans).

Gällande elen önskas:
- Infällda spots alt. dold (infälld) led ljusslinga.
- Golvvärme
- Eluttag (finns i under och överskåp)
- Golvvärme
- Handukstork
- Uttag till torktumlare & tvättmaskin

Kakel kan vi kika på tillsammans, önskar helst laserskuret med minimala fogar.

Konsumenten fick hjälp

9 företag svarade på förfrågan och konsumenten valde Göteborgs Entreprenad Service AB för jobbet. Göteborgs Entreprenad Service AB har utfört 2 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Göteborgs Entreprenad Service AB fick omdömet

Mycket bra firma att jobba med, de slutförde jobbet på utsatt tid, för överenskommet pris med utlovad kvalitet. Inget att klaga på alls! Kommer absolut jobba med dem även i framtiden!
Installation kommod

Erik lämnade en förfrågan sommaren 2022:

Installation kommod

Jag behöver hjälp med att installera en ny kommod med tillhörande handfat i badrummet. Kommoden är av modellen Svedbergs Forma 80x35. I samband med installationen behöver befintlig kommod tas ned och befintlig blandare installeras på den nya kommoden.

Erik fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Erik valde Järnbrott Badrum AB för jobbet. Järnbrott Badrum AB har utfört 9 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.3.

Järnbrott Badrum AB fick omdömet

Snabbt, smidigt och prisvärt

Vanliga frågor om badrumsrenovering

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2022-12-14
Har du också tröttnat på fullbokade tvättstugor och att din tid kretsar kring just tvättid, istället för tvärtom? För många av oss som bor i lägenhet är detta en evig kamp. Men, i de flesta fall finns det faktiskt en lösning på problemet. Här går vi igenom allt du behöver veta för att installera en tvättmaskin hemma!
2021-12-06
Rotavdrag är en skattereduktion som du kan få när du anlitar en hantverkare för ett arbete i hemmet. Om du känner dig osäker på om du har rätt till avdraget eller vilka tjänster som ingår har du kommit helt rätt. Här har vi samlat vanliga frågor och svar om rot!
2021-11-01
Vid en badrumsrenovering är det viktigt att arbetet utförs av en behörig byggfirma. Byggfirman ska ha rätt utbildning och helst följa branschreglerna som är utfärdade av BKR eller GVK. Här kan du läsa mer om organisationerna och varför de är så viktiga.

Badrumsrenovering

När du renoverar ditt badrum är det väldigt viktigt att tänka på att det ska tåla vatten och fukt och därför ska bara inredning och material som är lämpliga att användas specifikt för våtrum användas. Att renovera ett badrum är inte gjort i en handvändning och det är många beslut som måste fattas, därför gör du bäst i att ta hjälp av ett proffs. Med hjälp av Servicefinder kan du hitta flera leverantörer som utför [katistad]

En badrumsrenovering består av vissa bärande punkter. Innan ett badrumsgolv läggs måste du se till att det får rätt grund med fuktspärr och tätskikt. Innan golvet plattläggs måste du se till att grunden är gjord av betong. Det är inte svårt att förstå att fuktskador i ett badrum oftast sitter i golvet. Om du får problem med fukt i ditt badrum har de sannolikt uppkommit i våtzon 1, dvs på golvet eller runt dusch- eller badområdet.

Något av det mest krångliga vid en badrumsrenovering är att montera golvbrunnen och att få den nivåanpassad. Istallationen av golvbrunnen är ett svårt steg. Ventilationen i ett badrum är a och o på grund av all vattenånga. Därför bör en fläkt vara monterad på det ställe där mest fukt lägger sig.

Sök gärna på "[katistad]" för hjälp när du ska installera duschkabin, tvättställ eller handukstork i badrummet, då hål efter att du borrat kan ställa till det så pass att fuktspärren inaktiveras. Fuktskador är svåra att undersöka och kostnaderna för återställande av dessa blir ofta höga.

Göteborg

Göteborg ligger på Sveriges västkust och är landets näst största stad med sina 579000 invånare. Staden är Nordens femte största och anlades av kungen på 1600-talet.

En stor del av Sveriges import och export sker via stadens hamn som är Nordens största. Stadens centrum är uppbyggt av både gamla och nya hus och både sevärdheter och övriga aktiviteter ligger inom gångavstånd. Avenyn är stadens paradgata där du kan strosa fram och tillbaka och känna stadens puls, eller varför inte njuta av shopping, dans eller teater. På Götaplatsen som ligger längst upp på Avenyn, reser sig den berömda Poseidonstatyn som började tillverkas vid stadens 300 årsjubileum 1923. Den är gjord av kostnären Carl Milles och består av en sju meter hög avbild av den grekiska havsguden.

Liseberg som är Nordens största nöjespark ligger vackert omgivet och är fullt av roliga åkattraktioner, är ett måste för en besökare.