Arkitekt för renovering av hus i Danderyd

Den här förfrågan lämnades vintern 2023 i kategorin Arkitekter i Danderyd

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}

Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Bakgrund:

Vi har köpt ett hus på Noragårdsvägen i Danderyd och vill nu renovera upp det. Vi har tillträde 1 feb och tänker att man bör börja med arbete som kan ha konstruktionspåverkan. Vi har haft kontakt med konstruktör Anders Häggstam som har rekommenderat oss att i första hand anlita arkitekt till följande två projekt.
Det vi vill utföra är:

Takkupa
Vi vill skapa ett extra rum (barnrum) på övervåningen då vi har tre barn. Detta vill vi göra genom att bygga en takkupa. Rummet för gärna bil så stort som möjligt men hålla sig inom ramen för vad som är tillåtet samt estetiskt tilltalande. Avseende tillstånd så vet jag inte ifall det är mer fördelaktigt att göra detta som en attefallstillbyggnad eller vanlig tillbyggnad. Ifall det är inga större skillnader i pris/tidsåtgång föredrar jag vanlig tillbyggnad för att ”spara” attefallskvm till andra framtida projekt. VI behöver hjälp med att göra en korrekt ritning samt all övrig dokumentation man kan tänka sig som krävs av byggnadsnämnden. Konstruktör Anders Häggstam kan hjälpa till med eventuella konstruktionstekniska delar

Trappa till källaren
Dagens trappa befinner sig bakom en dörr, nedgången är smal och det är lågt i tak. Efter en liten böj i början så går trappan relativt brant rakt ner. Eftersom källaren är stor medan resterande hus inte är så stort så skulle vi vilja länka samman källaren och resterande del av huset på ett bättre sätt så att källaren känns mer tillgänglig. Här tänker vi möjligtvis en större nedgång, luft mellan trappstegen osv – vi har i övrigt inga särskilda tankar om hur den bör utföras förutom att vi vill hålla huset i en relativt klassisk stil. Eftersom vi jobbar på en begränsad budget så behöver lösningen vara därefter.
Önskat startdatum
Inom 3 månader
Arkitekt för renovering av hus i Danderyd
Arkitekt

5 företag svarade på jobbet

  • RBentreprenör
  • Bygglabbet i Stockholm AB
  • MTPEK Bygg & Våtrum AB
  • Elin Holm Arkitektur och Design AB
  • Hast & Wikegård arkitekter Handelsbolag

Andra som fått hjälp med arkitekt

Arkitekt
Arkitekt för nybyggnation, ombyggnation samt ändring av planlösning av ett hus i Tyresö
Nybyggnation, ombyggnation samt ändring av planlösning av ett hus, både framtagning av ritningar för att ansöka om bygglov hos kommunen samt konstruktionsunderlag.
Arkitekt för renovering av hus i Danderyd
Ritningar för bygg och marklov i Täby, inom 3 månader
Ritningar för bygg- och marklov i Täby. Utföres snarat möjligast. Om och tillbyggnad villa 220kvm, samt trädgård. Bygga ut övervåning med cirka 20-30kvm. Attefallstillbyggnad, inglasning ut…

Blogginlägg om arkitekt

2023-06-27
Att tillbringa sommarsemestern hemma har blivit mycket populärt sedan pandemin. Och visst är det härligt? Svensk sommar är för det mesta, helt otroligt! Perfekta temperaturer och långa dagar. Har du också planerat en hemester men är rädd för att bara sitta still? Då kommer här 5 tips på sommarprojekt för hus och trädgård!
2023-05-03
Nu är det inte långt kvar till sommaren. Även om vädergudarna inte varit på vår sida så ser rapporten ut att vända väldigt snart! Vi har scannat marknaden i Sverige för att se vilka hus- och trädgårdsprojekt som är vanligast inför sommarmånaderna. Är det något av projekten som du vill eller kanske rent av måste få fixat innan din sommar börjar?
2023-04-11
Att måla om huset är ett stort projekt men som verkligen ger ditt hem en fräsch och förnyad känsla. Kanske väljer du samma färg som förut, eller så sätter du en helt ny färg på tillvaron. Men, innan du börjar måla är det viktigt att förbereda ditt hus ordentligt för att säkerställa att resultatet blir så bra som möjligt – planering är nyckeln. Här kommer 7 steg som är viktiga att följa när du förbereder ditt hus för nya färger.