Hitta rätt företag för jobbet

Hitta rätt företag för jobbet

Har du skrymmande föremål eller maskiner som behöver transporteras? Oavsett om det är tunga, långa, höga eller breda - hos Servicefinder hittar du duktiga företag som står redo att hjälpa dig med din specialtransport!

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 155
  Pågående jobb
 • 24 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Snabbt svar. Flexibel, bra bemötande samt ett ok pris.

Senaste förfrågningarna för maskin/specialtransport

Transport av traktorgrävare, pallyft och smalskopa från Vaxhom till Tungelsta

Dan lämnade en förfrågan sommaren 2021:

Transport av traktorgrävare, pallyft och smalskopa från Vaxhom till Tungelsta

Trp av traktorgrävare Massey Ferguson 50B (ca 6,5 ton), körbar plus pallyft och smalskopa som spänts fast, så inga lösa föremål. Infarten i Tungelsta är 3,75 m bred och 3,5 m hög (pga träd) Kan höjas om nödvändigt. Möjligt att lasta av på Skogs Ekebyv i värsta fall men bäst på tomten.

Dan fick hjälp

Dan valde S. Backlunds Transporter AB för jobbet. S. Backlunds Transporter AB har utfört 1 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

S. Backlunds Transporter AB fick omdömet

Snabbt svar. Flexibel, bra bemötande samt ett ok pris.
Fordonstransport från Härryda till Trollhättan

Janos lämnade en förfrågan hösten 2022:

Fordonstransport från Härryda till Trollhättan

Hej!
Behöver hjälp transportera Citroen Jumpy till verkstad i Trollhättan.
Bilen man kan inte köra, motorn fungerar inte.
Mvh

Janos fick hjälp

Janos valde Firma Fredrik Hildén för jobbet. Firma Fredrik Hildén har utfört 7 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Firma Fredrik Hildén fick omdömet

Rekomenderar!
Maskin/Specialtransport i Lund - Åkgräsklippare

Franziska lämnade en förfrågan hösten 2023:

Maskin/Specialtransport i Lund - Åkgräsklippare

Hej, jag behöver hjälp att transportera en åkgräsklippare från Genarp till en handlare i Tomelilla. Till senast 20/09.

Franziska fick hjälp

Franziska valde Kastanjegården för jobbet. Kastanjegården har utfört 25 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.6.

Transport inom Sverige till Umeå

Staffan lämnade en förfrågan våren 2023:

Transport inom Sverige till Umeå

Har köpt på Klaravikauktion en eltruck från Alingsås, Västra Götalands län som jag behöver få fraktad till Umeå! Vi kommer själva över från finland nu inkommande torsdag 11.5.2023 och åker hem med kvällsfärjan på torsdags kväll, så under torsdags dagen borde vi få den omlastad till vår egna lastbil.
I Alingsås finns ingen lasthjälp,men trucken är i körskick så går att köra den rakt på transporten ifall det är ett alternativ.
Truckens totalvikt 2300kg och batteriernas vikt 923kg och ladd stationen 58kg så sammanlagt 3281kg.
Är detta något ni har möjlighet att transportera/ fixa? Ifall detta möjligt så vad skulle det kosta oss?
Transport inom Sverige i Svedala till Stockholm

Martin lämnade en förfrågan vintern 2022:

Transport inom Sverige i Svedala till Stockholm

Behöver uttagning från nuvarande lokal av 2 plåtbearbetnings maskiner. Totalt 5.5 ton. Största maskinen är på ca 4m längd, 2m bredd, vikt 2.5t. Andra maskinen är ca 3m lång, 2m bred, vikt 3t.

Sedan frakt till Stockholm till vårat lager.

Dessa maskiner går att lyfta i ögglor som finns monterade på maskinerna. Men kommer behövas dras ut från nuvarande verkstad.
Enligt tidigare ägare av maskinerna ska detta gå med domkraft och "skridskor".

Vanliga frågor om maskintransport

För att hitta en flyttfirma via Servicefinder behöver du bara skapa en gratis förfrågan där du beskriver ditt uppdrag. Vi gör sedan jobbet med att matcha ihop dig med flyttfirmor i ditt område. Du kan jämföra både offerter och omdömen innan du väljer ett företag.

Ja, flytthjälp ingår i rutavdraget. Avdrag medges för flytt mellan bostäder, till och från magasinering, packning, uppackning, lastning, lossning och arbetstiden för uppdraget. Inget avdrag medges för kostnader för flyttbilen. Även flyttstädning ingår i rutavdraget. För att ha rätt till avdraget behöver du dock uppfylla vissa kriterier:

 • Du måste vara minst 18 år vid beskattningsårets slut.
 • Du bor och betalar skatt i Sverige eller bor utomlands och beskattas i Sverige.
 • Du betalar tillräckligt med skatt.
 • Du eller någon utav dina föräldrar måste helt eller delvis bo i fastigheten.
 • Du är den som betalar för tjänsten. Du får inget skatteavdrag om det är någon annan som har betalat fakturan, trots att det är du som bor i bostaden.
 • Rutavdraget får uppgå till max 75.000 kronor per person och år.
 • För ruttjänster så är avdragets procentuella del av arbetskostnaden mer generös, då du kan göra upp till 50 procent avdrag.

Du kan läsa mer om rutavdraget på Skatteverkets egna hemsida.

Bra att veta är att flytthjälp medges rutavdrag! Oftast betalar man en flyttfirma per timme. Kostnaden varierar sedan beroende på bostadens storlek, om det finns hiss eller inte, om saker ska hämtas från vinds- eller källarförråd, vilken dag och tid som flytten ska ske och hur länge dina saker ska transporteras. Ett tips är att anlita flytthjälp en vardag, det är betydligt billigare än en helg! I storstäder är flyttfirmor oftast lite dyrare. Dessutom kan korta avstånd i storstäderna ta längre tid, vilket är bra att ha i åtanke. Oavsett har du bäst chans till att hitta en bra och prisvärd flyttfirma om du vänder dig till flera flyttfirmor och jämför de offerter du får.

Självklart! Att flytta till en annan stad eller kanske till och med ett annat land är en stor utmaning! Därför kan det vara skönt att anlita professionell flytthjälp för att flytten ska gå så smidigt som möjligt. Flyttfirmor som utför längre transporter har oftast den rätta utrustningen och de rätta verktygen för att allt ska flyttas i ett och samma lass. Hos Servicefinder hittar du flera kunniga flyttfirmor som kan hjälpa dig att transportera dina saker från en stad till en annan. De kan till och med hjälpa dig med packning, montering och flyttstädning! När du skapar en förfrågan hos oss så fyller du i vart flytten ska gå, därefter får du kontakt med flyttfirmor som är intresserade av uppdraget. Vi rekommenderar att du frågor flyttföretagen vad som ingår i deras försäkring, framför allt om dina föremål ska transporteras en längre sträcka.

Alla flyttfirmor som är anslutna till Servicefinder är godkända för F-skatt och är momsregistrerade. Vi gör också dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är i konkurs. Den viktigaste delen av vår kvalitetssäkring är företagens omdömen. Genom att läsa omdömen kan du enkelt ta del av vad andra kunder tyckte om flyttfirman.

Vi rekommenderar alltid att du vänder dig till flyttfirman och frågar om relevanta försäkringar och yrkestrafiktillstånd. Sök på företagets organisationsnummer på Transportstyrelsens hemsida för att kontrollera yrkestrafiktillstånd.

Oftast betalar man en flyttfirma per timme. Kostnaden varierar sedan beroende på bostadens storlek, om det finns hiss eller inte, om saker ska hämtas från vinds- eller källarförråd, vilken dag och tid som flytten ska ske och hur länge dina saker ska transporteras. I storstäder är flyttfirmor oftast lite dyrare. Dessutom kan korta avstånd i storstäderna ta längre tid, vilket är bra att ha i åtanke. Oavsett har du bäst chans till att hitta en bra och prisvärd flyttfirma om du vänder dig till flera flyttfirmor och jämför de offerter du får.

Kom ihåg att även flytthjälp ingår i rutavdraget!

Från bloggen

2022-02-01
Att flytta kan kännas kul och spännande, men också väldigt stressigt. Förråd ska rensas, prylar ska packas ner och avtal ska sägas upp. Här kan du ta del av 3 smarta tips som underlättar din flytt!
2021-12-22
Vill du anlita ett företag för hemstädning, flytthjälp eller kanske trädgårdsarbete? Då kan du få avdrag för det. Här besvarar vi vanliga frågor om skattereduktionen.
2021-07-01
Vid en flytt är det många som ställer sig frågan – flyttstäda själv eller anlita en flyttfirma? Här går vi igenom för- och nackdelar med alternativen!