Hitta rätt transportföretag för jobbet

Hitta rätt företag för jobbet

Behöver du transportera kyl eller frysvaror? Vi har flera anslutna företag som hjälper dig med just det, det enda du behöver göra är att bestämma vilket transportföretag du ska välja utifrån offerter och tidigare omdömen.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 155
  Pågående jobb
 • 24 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Senaste förfrågningarna för kyl / frystransport

skicka fryst och kyl varor till Haparanda

Mohammad lämnade en förfrågan vintern 2024:

skicka fryst och kyl varor till Haparanda

Behöver skicka 3 pall fryst och kyl varor från Stockholm till Haparanda.
Hur mycket koster totalt. Informera mig.

Mohammad fick hjälp

Mohammad valde Södermalms Expresstransport AB för jobbet. Södermalms Expresstransport AB har utfört 9 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Kyl / frystransport (inkl återvinning av utbytt produkt) i Stockholm

Ulf lämnade en förfrågan våren 2024:

Kyl / frystransport (inkl återvinning av utbytt produkt) i Stockholm

Hämta nya vitvaran från Elgiganten (eller kanske annan leverantör i Stockholm). Transportera till Drejargatan 1, 3:e våningen. Packa upp och ta med emballage och det gamla kyl-/frysskåpet (samma storlek som det nya) till återvinningscentral.
Tidpunkt: Företrädesvis någon av dagarna 15 - 18 maj.

Ulf fick ett svar på sin förfrågan

Flytthjälp i Skellefteå till återvinningscentral

Kent lämnade en förfrågan våren 2022:

Flytthjälp i Skellefteå till återvinningscentral

Bära ut och köra bort en gammal frysbox (0,75m x 0,7m x 0,9m) som står en halvtrappa ner i källaren. Det finns en egen utgång direkt från källaren. Den är ganska tung och det är lite trångt men antar att för kunnigt folk så är det inga problem. Jag fick ut en ved/oljepanna själv den vägen men då hade jag inga problem med varken knäna eller ryggen. Datum för bortforslande av boxen spelar ingen roll men ju förr desto bättre såklart. En måndag eller onsdag kanske är att föredra då Ursvikens återvinningscentral är öppen de dagarna men som sagt så spelar det ingen roll för mig.
Lyfta ny kyl & frys kombiskåp till våning 4 samt lasta bort nuvarande i Malmö

Magnus lämnade en förfrågan vintern 2022:

Lyfta ny kyl & frys kombiskåp till våning 4 samt lasta bort nuvarande i Malmö

Får en ny kyl & frys kombiskåp om cirka en vecka. Denna levereras hem till mig men behöver hjälp att lyfta upp denna till min lgh på våning 4 (ja finns hiss). Behöver då även hjälp att lasta bort min nuvarande kyl/frys (den fungerar men har fått en repa som inte passar bra inför försäljning av bostaden). Så vill ni ha den kan den fås gratis om så vill.
Hela förfarandet går nog snabbt, men behöver assistans.

Magnus fick ett svar på sin förfrågan

Transport ett kylskåp frän Kungsholmen till Upplands Väsby

Förfrågan lämnades våren 2022:

Transport ett kylskåp frän Kungsholmen till Upplands Väsby

Vi har köpt ett kylskåp som befinner sig i en lägenhet Kungsholmen och behöver flyttas till ett radhus i Upplands Väsby. Bilen går att parkera utanför radhusets entre och ska placeras på första våningen.

Vanliga frågor om kyltransport

För att hitta en flyttfirma via Servicefinder behöver du bara skapa en gratis förfrågan där du beskriver ditt uppdrag. Vi gör sedan jobbet med att matcha ihop dig med flyttfirmor i ditt område. Du kan jämföra både offerter och omdömen innan du väljer ett företag.

Ja, flytthjälp ingår i rutavdraget. Avdrag medges för flytt mellan bostäder, till och från magasinering, packning, uppackning, lastning, lossning och arbetstiden för uppdraget. Inget avdrag medges för kostnader för flyttbilen. Även flyttstädning ingår i rutavdraget. För att ha rätt till avdraget behöver du dock uppfylla vissa kriterier:

 • Du måste vara minst 18 år vid beskattningsårets slut.
 • Du bor och betalar skatt i Sverige eller bor utomlands och beskattas i Sverige.
 • Du betalar tillräckligt med skatt.
 • Du eller någon utav dina föräldrar måste helt eller delvis bo i fastigheten.
 • Du är den som betalar för tjänsten. Du får inget skatteavdrag om det är någon annan som har betalat fakturan, trots att det är du som bor i bostaden.
 • Rutavdraget får uppgå till max 75.000 kronor per person och år.
 • För ruttjänster så är avdragets procentuella del av arbetskostnaden mer generös, då du kan göra upp till 50 procent avdrag.

Du kan läsa mer om rutavdraget på Skatteverkets egna hemsida.

Bra att veta är att flytthjälp medges rutavdrag! Oftast betalar man en flyttfirma per timme. Kostnaden varierar sedan beroende på bostadens storlek, om det finns hiss eller inte, om saker ska hämtas från vinds- eller källarförråd, vilken dag och tid som flytten ska ske och hur länge dina saker ska transporteras. Ett tips är att anlita flytthjälp en vardag, det är betydligt billigare än en helg! I storstäder är flyttfirmor oftast lite dyrare. Dessutom kan korta avstånd i storstäderna ta längre tid, vilket är bra att ha i åtanke. Oavsett har du bäst chans till att hitta en bra och prisvärd flyttfirma om du vänder dig till flera flyttfirmor och jämför de offerter du får.

Självklart! Att flytta till en annan stad eller kanske till och med ett annat land är en stor utmaning! Därför kan det vara skönt att anlita professionell flytthjälp för att flytten ska gå så smidigt som möjligt. Flyttfirmor som utför längre transporter har oftast den rätta utrustningen och de rätta verktygen för att allt ska flyttas i ett och samma lass. Hos Servicefinder hittar du flera kunniga flyttfirmor som kan hjälpa dig att transportera dina saker från en stad till en annan. De kan till och med hjälpa dig med packning, montering och flyttstädning! När du skapar en förfrågan hos oss så fyller du i vart flytten ska gå, därefter får du kontakt med flyttfirmor som är intresserade av uppdraget. Vi rekommenderar att du frågor flyttföretagen vad som ingår i deras försäkring, framför allt om dina föremål ska transporteras en längre sträcka.

Alla flyttfirmor som är anslutna till Servicefinder är godkända för F-skatt och är momsregistrerade. Vi gör också dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är i konkurs. Den viktigaste delen av vår kvalitetssäkring är företagens omdömen. Genom att läsa omdömen kan du enkelt ta del av vad andra kunder tyckte om flyttfirman.

Vi rekommenderar alltid att du vänder dig till flyttfirman och frågar om relevanta försäkringar och yrkestrafiktillstånd. Sök på företagets organisationsnummer på Transportstyrelsens hemsida för att kontrollera yrkestrafiktillstånd.

Oftast betalar man en flyttfirma per timme. Kostnaden varierar sedan beroende på bostadens storlek, om det finns hiss eller inte, om saker ska hämtas från vinds- eller källarförråd, vilken dag och tid som flytten ska ske och hur länge dina saker ska transporteras. I storstäder är flyttfirmor oftast lite dyrare. Dessutom kan korta avstånd i storstäderna ta längre tid, vilket är bra att ha i åtanke. Oavsett har du bäst chans till att hitta en bra och prisvärd flyttfirma om du vänder dig till flera flyttfirmor och jämför de offerter du får.

Kom ihåg att även flytthjälp ingår i rutavdraget!

Från bloggen

2022-02-01
Att flytta kan kännas kul och spännande, men också väldigt stressigt. Förråd ska rensas, prylar ska packas ner och avtal ska sägas upp. Här kan du ta del av 3 smarta tips som underlättar din flytt!
2021-12-22
Vill du anlita ett företag för hemstädning, flytthjälp eller kanske trädgårdsarbete? Då kan du få avdrag för det. Här besvarar vi vanliga frågor om skattereduktionen.
2021-07-01
Vid en flytt är det många som ställer sig frågan – flyttstäda själv eller anlita en flyttfirma? Här går vi igenom för- och nackdelar med alternativen!