Hitta rätt företag för din frakt

Hitta rätt företag för jobbet

Är du i behov av att frakta lokalt, regionalt eller internationellt? Hos oss på Servicefinder får du offerter från flera duktiga fraktbolag – helt gratis och utan förpliktelser.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 140
  Pågående jobb
 • 24 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Med stor kreativitet och flexibilitet löste Vegaton mina svåra lastningsproblem. De hade kapacitet att byta tid med kort varsel och skapade en effektiv process under mycket utmanande omständigheter. Därtill var de trevliga att ha att göra med! Jag rekommenderar dem varmt!

Så tycker användarna om våra företag

Bära ner tvättmaskin till källaren inom Lidköping

Trevligt bemötande i telefon och killarna som bar ner tvättmaskin var också trevliga och hjälpsamma och erbjöd sej att ta bort transportsäkringarna samt koppla in maskin
– Micki Wincent c/o Torstensson
oktober 2023
Hemmatjänster Stockholm AB

Transport och upp-bärning av soffa plus pall från Kungsholmen till Solna

Trevligt bemötande, bra och snabb leverans och trygg hantering från start till slut.
– Robert
maj 2020

Transport av continentalsäng från Eskilstuna till Älvsjö

Jättebra dialog och tydlig med avstämningar innan, samma dag och vid leverans. Rekommenderas.
– Jessica
mars 2024

Senaste förfrågningarna för frakt

Frakt från Sollentuna till Nyköping

Katharina lämnade en förfrågan vintern 2021:

Frakt från Sollentuna till Nyköping

Frakt av möbler.
1 bäddsoffa, (behöver hjälp att monteras ISÄR på hämtningsplatsen för att få ut den ur dörröppningen)
80x200x ca 100 hög. (ikea Brimnes). Sammanlagd vikt ca 100 kg.
2 klädskåp
Låga skåpet
Djup 52,5
Bredd 100
Höjd 148
Höga skåpet
Djup 52
Bredd 70
Höjd 225 inklusive överskåp
Vikt okänd

3 förvaringsskåp
Ungefärligt mått på 1 skåp:
40x160x120
Vikt okänd

1 köpmansbänk
Ungefärliga mått 210x50x110
Vikt okänd men den blr vara tung tillverkad av solitt trä, många lådor.

1 elementskåp
122x76x35,5
Vikt okänd.

1 låg bänk
35 djup, 62 hög, ca 215 bred
Vikt okänd.

Katharina fick 2 svar på sin förfrågan

Bära tvättmaskin

Förfrågan lämnades hösten 2023:

Bära tvättmaskin

Behöver hjälp att bära ner tvättmaskin till källaren.

Konsumenten fick hjälp

konsumenten valde Arcus Transport & Flytt AB för jobbet. Arcus Transport & Flytt AB har utfört 76 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.7.

Arcus Transport & Flytt AB fick omdömet

Trevligt bemötande i telefon och killarna som bar ner tvättmaskin var också trevliga och hjälpsamma och erbjöd sej att ta bort transportsäkringarna samt koppla in maskin
Transport/Uppbärning av möbler.

Robert lämnade en förfrågan våren 2020:

Transport/Uppbärning av möbler.

Behöver hjälp med transport och upp-bärning av soffa 2,3 m lång plus pall. Från butik på Kungsholmen till mitt hem i Solna.

Eventuellt bortforsling av gammal soffa från mitt hem till källsorteringscentral.

Robert fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Robert valde Hemmatjänster Stockholm AB för jobbet. Hemmatjänster Stockholm AB har utfört 14 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

Hemmatjänster Stockholm AB fick omdömet

Trevligt bemötande, bra och snabb leverans och trygg hantering från start till slut.
Flytta en soffa inom Lidingö, 8 eller 9 november

Catharina lämnade en förfrågan hösten 2021:

Flytta en soffa inom Lidingö, 8 eller 9 november

Jag behöver hjälp med att flytta en 21/2-sits soffa från vår lägenhet (3tr utan hiss) till en tapetserar. Datum för transporten ska vara 8 eller 9 november.

Catharina fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Catharina valde come & go AB för jobbet. come & go AB har utfört 10 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 3.6.

come & go AB fick omdömet

Det funkade helt perfekt med den överenskomna tidpunkten för hämtning av vår möbel. Trevlig personal tillika.
Frakt Transportband frän Katriineholm till Bjuv

Claus lämnade en förfrågan hösten 2022:

Frakt Transportband frän Katriineholm till Bjuv

2 stk 3 m långa TRANSPORTBAND/RULLBAND vikt ved jag inte men tror dom Är tunga.

Claus fick hjälp

Claus valde Lilla Service i Ängelholm AB för jobbet. Lilla Service i Ängelholm AB har utfört 26 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.8.

Lilla Service i Ängelholm AB fick omdömet

Vanliga frågor om frakt

För att hitta en flyttfirma via Servicefinder behöver du bara skapa en gratis förfrågan där du beskriver ditt uppdrag. Vi gör sedan jobbet med att matcha ihop dig med flyttfirmor i ditt område. Du kan jämföra både offerter och omdömen innan du väljer ett företag.

Ja, flytthjälp ingår i rutavdraget. Avdrag medges för flytt mellan bostäder, till och från magasinering, packning, uppackning, lastning, lossning och arbetstiden för uppdraget. Inget avdrag medges för kostnader för flyttbilen. Även flyttstädning ingår i rutavdraget. För att ha rätt till avdraget behöver du dock uppfylla vissa kriterier:

 • Du måste vara minst 18 år vid beskattningsårets slut.
 • Du bor och betalar skatt i Sverige eller bor utomlands och beskattas i Sverige.
 • Du betalar tillräckligt med skatt.
 • Du eller någon utav dina föräldrar måste helt eller delvis bo i fastigheten.
 • Du är den som betalar för tjänsten. Du får inget skatteavdrag om det är någon annan som har betalat fakturan, trots att det är du som bor i bostaden.
 • Rutavdraget får uppgå till max 75.000 kronor per person och år.
 • För ruttjänster så är avdragets procentuella del av arbetskostnaden mer generös, då du kan göra upp till 50 procent avdrag.

Du kan läsa mer om rutavdraget på Skatteverkets egna hemsida.

Bra att veta är att flytthjälp medges rutavdrag! Oftast betalar man en flyttfirma per timme. Kostnaden varierar sedan beroende på bostadens storlek, om det finns hiss eller inte, om saker ska hämtas från vinds- eller källarförråd, vilken dag och tid som flytten ska ske och hur länge dina saker ska transporteras. Ett tips är att anlita flytthjälp en vardag, det är betydligt billigare än en helg! I storstäder är flyttfirmor oftast lite dyrare. Dessutom kan korta avstånd i storstäderna ta längre tid, vilket är bra att ha i åtanke. Oavsett har du bäst chans till att hitta en bra och prisvärd flyttfirma om du vänder dig till flera flyttfirmor och jämför de offerter du får.

Självklart! Att flytta till en annan stad eller kanske till och med ett annat land är en stor utmaning! Därför kan det vara skönt att anlita professionell flytthjälp för att flytten ska gå så smidigt som möjligt. Flyttfirmor som utför längre transporter har oftast den rätta utrustningen och de rätta verktygen för att allt ska flyttas i ett och samma lass. Hos Servicefinder hittar du flera kunniga flyttfirmor som kan hjälpa dig att transportera dina saker från en stad till en annan. De kan till och med hjälpa dig med packning, montering och flyttstädning! När du skapar en förfrågan hos oss så fyller du i vart flytten ska gå, därefter får du kontakt med flyttfirmor som är intresserade av uppdraget. Vi rekommenderar att du frågor flyttföretagen vad som ingår i deras försäkring, framför allt om dina föremål ska transporteras en längre sträcka.

Alla flyttfirmor som är anslutna till Servicefinder är godkända för F-skatt och är momsregistrerade. Vi gör också dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är i konkurs. Den viktigaste delen av vår kvalitetssäkring är företagens omdömen. Genom att läsa omdömen kan du enkelt ta del av vad andra kunder tyckte om flyttfirman.

Vi rekommenderar alltid att du vänder dig till flyttfirman och frågar om relevanta försäkringar och yrkestrafiktillstånd. Sök på företagets organisationsnummer på Transportstyrelsens hemsida för att kontrollera yrkestrafiktillstånd.

Oftast betalar man en flyttfirma per timme. Kostnaden varierar sedan beroende på bostadens storlek, om det finns hiss eller inte, om saker ska hämtas från vinds- eller källarförråd, vilken dag och tid som flytten ska ske och hur länge dina saker ska transporteras. I storstäder är flyttfirmor oftast lite dyrare. Dessutom kan korta avstånd i storstäderna ta längre tid, vilket är bra att ha i åtanke. Oavsett har du bäst chans till att hitta en bra och prisvärd flyttfirma om du vänder dig till flera flyttfirmor och jämför de offerter du får.

Kom ihåg att även flytthjälp ingår i rutavdraget!

Från bloggen

2022-02-01
Att flytta kan kännas kul och spännande, men också väldigt stressigt. Förråd ska rensas, prylar ska packas ner och avtal ska sägas upp. Här kan du ta del av 3 smarta tips som underlättar din flytt!
2021-12-22
Vill du anlita ett företag för hemstädning, flytthjälp eller kanske trädgårdsarbete? Då kan du få avdrag för det. Här besvarar vi vanliga frågor om skattereduktionen.
2021-07-01
Vid en flytt är det många som ställer sig frågan – flyttstäda själv eller anlita en flyttfirma? Här går vi igenom för- och nackdelar med alternativen!