Hitta rätt transportföretag för jobbet

Hitta rätt företag för jobbet

Behöver du hjälp med att transportera tunga och skrymmande gods eller maskiner? Hos oss på Servicefinder får du offerter från flera entreprenadtransportörer som utför din transport snabbt och säkert.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 826
  Pågående jobb
 • 22 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Trevlig och flexibelt bemötande. Punktlig och rismässigt bra också tycker jag.

Så tycker användarna om våra företag

Svedjes Åkeri & Entreprenad

Frakta hjulgrävare från Brottby till Stålboga

Snabb och bra kommunikation. Trevligt bemötande.
– Per Lundberg
september 2023

Entreprenadtransport i Järfälla

Snabbt svar och när jag väl bestämt mig så kom det en bil redan dagen efter och hämtade mina massor.
– Mattias Sjögren
april 2021

Senaste förfrågningarna för entreprenadtransport

Entreprenadtransport i Järfälla

Mattias lämnade en förfrågan våren 2021:

Entreprenadtransport i Järfälla

Har två högar med grus/sand/jord/sten som jag skulle vilja få bort. Båda ligger nära vägen och nås lätt med en kranbil. Totalt kanske 6 kubik. Massorna kommer från min tomt och blev över när vi anlade en liten pool.

Mattias fick hjälp

Mattias valde Powerbuild nordic AB för jobbet. Powerbuild nordic AB har utfört 83 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

Powerbuild nordic AB fick omdömet

Snabbt svar och när jag väl bestämt mig så kom det en bil redan dagen efter och hämtade mina massor.
Frakta hjulgrävare 16 ton

Per lämnade en förfrågan hösten 2023:

Frakta hjulgrävare 16 ton

Volvo ew160 fraktas från Brottby till Stålboga.

Per fick hjälp

Per valde Svedjes Åkeri & Entreprenad för jobbet. Svedjes Åkeri & Entreprenad har utfört 5 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Svedjes Åkeri & Entreprenad fick omdömet

Snabb och bra kommunikation. Trevligt bemötande.
Leverans av makadam i Salem

Peter lämnade en förfrågan hösten 2022:

Leverans av makadam i Salem

Leverans Makadam 8-16 liten typ 10-12 ton, liten lastbil.

Peter fick hjälp

Peter valde Svedjes Åkeri & Entreprenad för jobbet. Svedjes Åkeri & Entreprenad har utfört 5 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Svedjes Åkeri & Entreprenad fick omdömet

Trevlig och flexibelt bemötande. Punktlig och rismässigt bra också tycker jag.
Bortforsling av uppbrutet betonggolv

Emil lämnade en förfrågan vintern 2024:

Bortforsling av uppbrutet betonggolv

Behöver hjälp med bortforsling av ett uppbrutet betonggolv med bitar bestående av flytspackel och lättbetong. Materialet finns på våning 5 i en lägenhet i vasastan med en mindre hiss. Delvis nedlagt i papperspåsar och delvis fritt på golvet (se bilder). Arbetet innefattar nedbärning och bortkörning av materialet till återvinningscentral.

Emil fick 2 svar på sin förfrågan

Bortforsling jord och lera efter dränering

Max lämnade en förfrågan hösten 2023:

Bortforsling jord och lera efter dränering

Har genomfört en större dränering och behöver hjälp med att transportera överblivna jordmassor.

Max fick 2 svar på sin förfrågan

Vanliga frågor om entreprenadtransport

För att hitta en flyttfirma via Servicefinder behöver du bara skapa en gratis förfrågan där du beskriver ditt uppdrag. Vi gör sedan jobbet med att matcha ihop dig med flyttfirmor i ditt område. Du kan jämföra både offerter och omdömen innan du väljer ett företag.

Ja, flytthjälp ingår i rutavdraget. Avdrag medges för flytt mellan bostäder, till och från magasinering, packning, uppackning, lastning, lossning och arbetstiden för uppdraget. Inget avdrag medges för kostnader för flyttbilen. Även flyttstädning ingår i rutavdraget. För att ha rätt till avdraget behöver du dock uppfylla vissa kriterier:

 • Du måste vara minst 18 år vid beskattningsårets slut.
 • Du bor och betalar skatt i Sverige eller bor utomlands och beskattas i Sverige.
 • Du betalar tillräckligt med skatt.
 • Du eller någon utav dina föräldrar måste helt eller delvis bo i fastigheten.
 • Du är den som betalar för tjänsten. Du får inget skatteavdrag om det är någon annan som har betalat fakturan, trots att det är du som bor i bostaden.
 • Rutavdraget får uppgå till max 75.000 kronor per person och år.
 • För ruttjänster så är avdragets procentuella del av arbetskostnaden mer generös, då du kan göra upp till 50 procent avdrag.

Du kan läsa mer om rutavdraget på Skatteverkets egna hemsida.

Bra att veta är att flytthjälp medges rutavdrag! Oftast betalar man en flyttfirma per timme. Kostnaden varierar sedan beroende på bostadens storlek, om det finns hiss eller inte, om saker ska hämtas från vinds- eller källarförråd, vilken dag och tid som flytten ska ske och hur länge dina saker ska transporteras. Ett tips är att anlita flytthjälp en vardag, det är betydligt billigare än en helg! I storstäder är flyttfirmor oftast lite dyrare. Dessutom kan korta avstånd i storstäderna ta längre tid, vilket är bra att ha i åtanke. Oavsett har du bäst chans till att hitta en bra och prisvärd flyttfirma om du vänder dig till flera flyttfirmor och jämför de offerter du får.

Självklart! Att flytta till en annan stad eller kanske till och med ett annat land är en stor utmaning! Därför kan det vara skönt att anlita professionell flytthjälp för att flytten ska gå så smidigt som möjligt. Flyttfirmor som utför längre transporter har oftast den rätta utrustningen och de rätta verktygen för att allt ska flyttas i ett och samma lass. Hos Servicefinder hittar du flera kunniga flyttfirmor som kan hjälpa dig att transportera dina saker från en stad till en annan. De kan till och med hjälpa dig med packning, montering och flyttstädning! När du skapar en förfrågan hos oss så fyller du i vart flytten ska gå, därefter får du kontakt med flyttfirmor som är intresserade av uppdraget. Vi rekommenderar att du frågor flyttföretagen vad som ingår i deras försäkring, framför allt om dina föremål ska transporteras en längre sträcka.

Alla flyttfirmor som är anslutna till Servicefinder är godkända för F-skatt och är momsregistrerade. Vi gör också dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är i konkurs. Den viktigaste delen av vår kvalitetssäkring är företagens omdömen. Genom att läsa omdömen kan du enkelt ta del av vad andra kunder tyckte om flyttfirman.

Vi rekommenderar alltid att du vänder dig till flyttfirman och frågar om relevanta försäkringar och yrkestrafiktillstånd. Sök på företagets organisationsnummer på Transportstyrelsens hemsida för att kontrollera yrkestrafiktillstånd.

Oftast betalar man en flyttfirma per timme. Kostnaden varierar sedan beroende på bostadens storlek, om det finns hiss eller inte, om saker ska hämtas från vinds- eller källarförråd, vilken dag och tid som flytten ska ske och hur länge dina saker ska transporteras. I storstäder är flyttfirmor oftast lite dyrare. Dessutom kan korta avstånd i storstäderna ta längre tid, vilket är bra att ha i åtanke. Oavsett har du bäst chans till att hitta en bra och prisvärd flyttfirma om du vänder dig till flera flyttfirmor och jämför de offerter du får.

Kom ihåg att även flytthjälp ingår i rutavdraget!

Från bloggen

2022-02-01
Att flytta kan kännas kul och spännande, men också väldigt stressigt. Förråd ska rensas, prylar ska packas ner och avtal ska sägas upp. Här kan du ta del av 3 smarta tips som underlättar din flytt!
2021-12-22
Vill du anlita ett företag för hemstädning, flytthjälp eller kanske trädgårdsarbete? Då kan du få avdrag för det. Här besvarar vi vanliga frågor om skattereduktionen.
2021-07-01
Vid en flytt är det många som ställer sig frågan – flyttstäda själv eller anlita en flyttfirma? Här går vi igenom för- och nackdelar med alternativen!