Fasadtvätt

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad kostar en fasadtvätt hos dig?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Trevligt bemötande. Lätt att kommunicera med. Väl utfört jobb. Vi är mycket nöjda med arbetet. Rekommenderar DEMIAN BYGG till andra och anlitar dem gärna igen.

Vilken typ av fastighet är det?
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren

Varför är det viktigt att emellanåt tvätta husfasaden? Förutom det trivsamma med att ha en rengjord husfasad är det viktigt att tvätta fasaden för att få bort smuts, pollen, avgaser och väggdamm. Dessa kan i värsta fall leda till fuktskador eller att det blir hål i husets fasad. Att tvätta fasaden kan även hjälpa till att bibehålla färgen på huset bättre och ökar värdet på din bostad.

Vi på Servicefinder kan hjälpa dig hitta företag som har rätt expertis när det kommer till fasadtvätt. Ange ditt postnummer här intill så får du offerter på vad det kostar att tvätta din fasad. Jämför priser och ta del av företagens omdömen från tidigare jobb innan du väljer det företag som passar dig bäst.

» Att lämna en förfrågan i vår tjänst är alltid gratis och helt utan förpliktelser!

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 252
  Pågående jobb
 • 24 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Offerter på fasadtvätt

Vill du ha professionell hjälp med att tvätta din fasad? Att ta in offerter från olika företag kan kräva en del tid och engagemang. Överlåt det jobbet till oss! Vår tjänst hjälper dig hitta och jämföra företag där du bor. Det tar bara ett par minuter att lämna en förfrågan på fasadtvätt, och sen så samlar vi in prisförslag åt dig. Anslutna företag i ditt närområde och som vill hjälpa dig tvätta fasaden kommer svara på din förfrågan och du sparar tid på att slippa ringa runt och jaga företag.

Frågor och svar om fasadtvätt

Vi har samlat några vanliga frågor och svar när det kommer till att tvätta fasaden.

Vad ska man tvätta fasaden med?

Du kan använda vanligt diskmedel, miljömärkt såpa eller någon form av hustvätt. För svårare mögel- och algangrepp kan det behövas en alg- och mögeltvätt eller så använder du en fasadtvätt.

När på året ska man tvätta fasaden?

Den bästa tiden för att tvätta fasaden är under våren. Men så fort det är plusgrader ute kan du göra en fasadtvätt.

Hur tvättar man en husfasad?

1. Införskaffa hink, vattenslang och den typ av borste som du vill använda. Hyr eventuell ställning för att komma åt att tvätta fasaden på hög höjd.

2. Stäng alla fönster och ventiler (täck alla fönster med täckplast).

3. Skölj av huset med vattenslang eller högtryckstvätt.

4. Spruta rengöringsmedel på husfasaden och låt stå enligt bruksanvisning.

5. Skölj bort rengöringsmedel med rent vatten.

Hur ofta ska man tvätta en husfasad?

Rekommendationen är att tvätta huset varje eller vartannat år, beroende på hur snabbt fasaden samlar på sig smuts. Men det varierar beroende på klimatläge och vilken typ av fasad huset har. Vilken färg huset är målat med kan också spela roll för hur ofta du behöver tvätta fasaden. Nyare premiumfärger kan klara sig i tio år utan rengöring, medan en äldre träfasad kan behöva tvättas vart tredje år. Var uppmärksam på när det dyker upp små prickar på husfasaden, då börjar det bli dags för en tvätt.

Kan man tvätta husfasaden med högtryckstvätt?

Ja. Hetvatten- och högtryck är den traditionella arbetsmetoden och är väldigt effektiv för fasadtvätt, men metoden måste användas med största försiktighet. Det finns en risk är att fasaden flisas och slits, särskilt på äldre hus, så var försiktig med vilken temperatur och vilket avstånd du håller till huset när du tvättar fasaden med högtryckstvätt.

Kan man tvätta putsfasad?

Ja. Om du använder högtryckstvätt så var försiktig och håll ett bra avstånd med tvättmunstycket så att putsen inte förstörs. Ett skonsamt och säkert alternativ är att anlita ett företag som hjälper dig tvätta fasaden.

Vad tvättar man träfasad med?

En vanlig tvättborste/skurborste eller rotborste. Hink, vattenslang och trasor kan också behövas. Om du har hjälp av en expert med att tvätta fasaden kan de använda hetvatten-och högtryckstvätt. Detta bör du inte göra själv då det beror på hur gammalt huset är och kan vara svårt att reglera rätt tryck för att inte förstöra träfasaden.

Måste man tvätta fasaden innan målning?

Det bästa är att tvätta fasaden innan du målar. Precis som så mycket annat så är det viktigt att göra ett bra grundjobb för ett hållbart resultat. Du vill inte måla in alger och mögel i färgen för det leder till att de snabbt kommer tillbaka och att husfasaden ser ofräsch ut. Du kan läsa mer om fasadmålning här.

Kan man använda rot-avdraget för fasadtvätt?

Ja, rot-avdrag ges för rengöring av fasad.

Vad kostar det att tvätta fasaden?

Räkna med att betala ca 7000 kronor efter rot-avdraget för en normalstor villa. Vill du få en mer exakt offert för vad det kostar att tvätta fasaden så lämna en förfrågan i vårt formulär.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Omdömen om företag som utfört fasadtvätt hos oss

Tvättning av fasad i Örebro, inom 3 månader

Fantastiskt trevliga , kom i tid jättefint jobb. Önskar all kontakt med hantverkare fungerade som med dem Mvh. Malin Eklind
– malin eklind
juli 2022

Fasadtvätt i Perstorp

Duktiga killar och verkligen serviceminded
– Stefan Nerven
maj 2024

Fasadtvätt i Västerås, snarast

Helt otroligt lätta och trevliga att ha att göra med. Gjorde allt för göra arbetet när det passade mig trots pressat schema. Att arbetet dessutom utfördes klanderfritt och gav min fasad en känsla av nymålad gör att jag av hela mitt hjärta rekommenderar Nordic Ultra Clean.
– Anna Lindgren
juli 2022

Hitta företag i ditt område

Från bloggen

2023-06-27
Att tillbringa sommarsemestern hemma har blivit mycket populärt sedan pandemin. Och visst är det härligt? Svensk sommar är för det mesta, helt otroligt! Perfekta temperaturer och långa dagar. Har du också planerat en hemester men är rädd för att bara sitta still? Då kommer här 5 tips på sommarprojekt för hus och trädgård!
2023-05-03
Nu är det inte långt kvar till sommaren. Även om vädergudarna inte varit på vår sida så ser rapporten ut att vända väldigt snart! Vi har scannat marknaden i Sverige för att se vilka hus- och trädgårdsprojekt som är vanligast inför sommarmånaderna. Är det något av projekten som du vill eller kanske rent av måste få fixat innan din sommar börjar?
2023-04-11
Att måla om huset är ett stort projekt men som verkligen ger ditt hem en fräsch och förnyad känsla. Kanske väljer du samma färg som förut, eller så sätter du en helt ny färg på tillvaron. Men, innan du börjar måla är det viktigt att förbereda ditt hus ordentligt för att säkerställa att resultatet blir så bra som möjligt – planering är nyckeln. Här kommer 7 steg som är viktiga att följa när du förbereder ditt hus för nya färger.