Stubbfräsning

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Var står dina besvärliga stubbar?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Skickligt utfört med med hög kvalitet

Vad skall göras?
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren

Behöver du hjälp att ta bort stubbar, buskar eller gamla rotsystem?

Låt arboristen hitta dig i stället för att leta stubbfräsare själv. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med bra arborister i ditt område. Jämför offerter och omdömen och välj företaget som är bäst lämpat att hantera dina stubbar.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 252
  Pågående jobb
 • 24 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för dina besvärliga stubbar - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har hundratals duktiga arborister anslutna som är betygsatta, kontrollerade och redo att ta bort dina stubbar på tomten.

Priserna och offerterna du får från företagen blir ditt beslutsunderlag och hos oss är det lätt att välja! Genom att ställa offerterna på stubbfräsningen sida vid sida, granska företagens omdömen och certifikat så är det lätt att få en överblick. Företagen som svarar på din förfrågan håller du kontakt med direkt i tjänsten, med alla meddelanden på en och samma plats.

Så oavsett om du ska fälla träd, fräsa bort stubbar, göra dig av med rotsystem eller buskar, så har vi leverantören för dig. företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med effektiva arborister som får jobbet gjort till ett bra pris!

Vad innebär stubbfräsning?

Stubbfräsning innebär att en maskin, känd som en stubbfräs, används för att gradvis bryta ner stubben till mindre bitar, vilket gör det möjligt att ta bort den från marken. Dessa maskiner kan hantera stubbar av olika storlekar, från små stubbar till större stubbar med en diameter på upp till 1 meter eller mer. Efter att stubben har frästs bort, finns det oftast en del efterarbete som behöver göras. Detta kan inkludera att fylla hålet där stubben var med jord, plantera nytt gräs eller andra växter, och rengöra området från de träflis som producerades under stubbfräsningen. Fråga leverantören om de kan hjälpa till - och framför allt: förutsätt inte att de tar med sig material eller städar upp efter sig om det inte är överenskommet.

När du lämnar en förfrågning kan du också ange om du vill ha hjälp med trädfällning, bortforsling av material, återställning av marken osv. Du kan också ange när du behöver få dina stubbar bortfrästa. Är du ute i god tid hittar du lättare en bra leverantör, men stubbfräsning går ofta ganska fort så det brukar gå att få hjälp snabbt.

Ta bort stubben själv?

Även om det kan vara frestande att försöka ta bort en stubbe själv, kan det vara både tidskrävande och potentiellt farligt utan rätt utrustning och erfarenhet. Stubbfräsning är en uppgift som bäst lämnas till proffsen.

Om du ändå vill ge dig på din stubbe så finns några alternativ:

Gräva ut stubben: Detta är den mest arbetsintensiva metoden, men den är säker och kan vara effektiv för mindre stubbar. Du kommer att behöva gräva runt stubben för att exponera rötterna, och sedan använda en såg eller yxa för att skära igenom dem. När alla rötter är avskurna, bör du kunna lyfta ut stubben. De är ofta tyngre än de ser ut, så se till att få hjälp så du inte skadar ryggen.

Kemisk/biologisk borttagning: Kaliumnitrat, även känt som salpeter, är en kemikalie som ofta används i produkter för att påskynda förmultningsprocessen av trädstubbar. Det fungerar genom att fungera som en källa till kväve, vilket är en viktig näringskälla för de mikroorganismer som bryter ner trädet.

För att använda kaliumnitrat för att ta bort en stubbe gör du så här: Borra hål i toppen av stubben med en borr. Hålen bör vara ungefär 2,5 cm i diameter och 20-30 cm djupa, beroende på storleken på stubben. Hålen bör vara ungefär 7-10 cm ifrån varandra. Fyll hålen med kaliumnitrat. Du kan köpa kaliumnitrat i form av granuler eller i flytande form. Om du använder granuler, fyll hålen till toppen. Om du använder en flytande lösning, fyll hålen till ungefär hälften. Täck över stubben med en presenning eller plast för att hålla den fuktig. Mikroorganismerna som bryter ner trädet behöver fukt för att överleva och arbeta effektivt. Vänta. Processen att bryta ner stubben kan ta flera veckor eller till och med månader, beroende på storleken på stubben. När stubben har mjuknat tillräckligt, kan du använda en yxa eller såg för att ta bort de återstående bitarna. Som med alla kemikalier, bör du hantera kaliumnitrat med försiktighet och följa alla säkerhetsanvisningar på förpackningen.

Bränna stubben: Om du har tillstånd att elda och om det är lämpligt, så går det även att bränna bort stubben. Att bara elda ovanpå stubben är inte någon bra idé, men man kan använda en stubbskorsten, en slags eldstad du placerar på stubben och fyller med kol. Lite som att tända en grill, men det tar lite längre tid och går åt lite mer kol.

Hjälp med stubbfräsning

Som du förstår så är det kanske inte billigast, men absolut säkrast, snabbast och bekvämast att ta hjälp med stubben från ett proffs. Hos oss är det lätt att fråga - och dessutom gratis.

Hitta rätt stubbfräsare för jobbet

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Så tycker användarna om våra stubbfräsare

Fälla en björk i Nordanstig

Supernöjda! Dessutom otroligt bra service - mycket trevlig personal.
– Madeleine Holmberg
juni 2021
MarkskoningsGruppen AB

Fälla ett träd i Linköping

Snabbt effektivt och proffsigt utfört till bra pris.
– Carola Holmer
maj 2020

Arboreras i Täby

Arbetet snabbt och bra utfört. Kom, tittade, verkställde. Trevligt bemötande. Kan rekommendera företaget.
– Mary
mars 2023

Från bloggen

2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.
2020-04-14
Vi har pratat med Björn på Tapper Trädfällning som gett oss svar på frågor om trädfällning. Här får du lära dig saker som är bra att veta när du går i tankarna på att fälla träd.
2018-09-06
Vilken är egentligen den bästa säsongen för trädfällning?