Montera Gunnebostängsel

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Var vill du sätta upp ditt stängsel?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Punktlig, bra bemötande, jobbet blev gjort snart och duktig kvalitetsarbete. Lämnade platsen rent och kommunicerade bra om statusen. Jag kommer säkert anlita dem igen om det duker up någonting annat.

Vilken typ av stängsel gäller ditt uppdrag?
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren

Gunnebostängsel, även känt som villastängsel, flätverksstängsel, eller stängselnät är en populär typ av stängsel som ofta används för att skydda bostäder, skolor, företag och offentliga områden.

Känt för sin hållbarhet och effektiva säkerhet, men kan också vara lite besvärligt att montera själv. Hos oss hittar du snabbt montör för ditt Gunnebostängsel och jämför gratis offerter från flera företag.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 155
  Pågående jobb
 • 24 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos Servicefinder hittar du lätt stängselmontörer, oavsett vilken sorts stängsel eller staket du sätter upp. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Anlita ett företag som får upp ditt Gunnebostängsel och gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Vad är Gunnebostängsel?

Gunnebostängsel, även känt som flatverksstängsel, är en slags trådstängsel som är mycket populär för att exempelvis inhägna bostäder, företag, rastplatser för hundar och andra offentliga områden. Det är relativt billigt i inköp och håller länge. Gunnebostängsel har funnits sedan mitten av 1800-talet då Barnard, Bishop & Barnards i Norwich påbörjade maskinproduktion av de karaktäristiska ståltrådsmaskorna.

I Sverige började företaget Gunnebo att tillverka denna typ av stängsel på 1940-talet och idag är det ett varumärke som ägs av Gunnebo Aktiebolag. Varumärket gäller "Stängsel av metall; staket av metall; flätverk av metall.", men även "Stängsel, ej av metall; staket, ej av metall; flätverk, ej av metall." och "Installation av stängsel".

En AI-genererad bild av ett Gunnebostängsel. Ditt blir nog snyggare!

Fördelar med Gunnebostängsel

Gunnebostängsel är hållbara, långvariga och kräver minimalt underhåll. Många tycker att de är estetiskt tilltalande och de finns i en mängd olika stilar och färger för att passa din fastighet. Dessutom erbjuder de effektiv säkerhet och kan byggas tillräckligt höga för att hålla allt från djur till människor på rätt sida av staketet.

Hur man installerar Gunnebostängsel

Som med alla staket så är det en del jobb att montera även stängselnät. Dalsland Wire, eller DW Tråd, erbjuder en installationsguide som pdf och om vi ger oss på en sammanfattning så innebär montering ungefär följande:

Först och främst, planera din layout noggrant. Markera var dina stolpar ska placeras. Stolparna ska placeras med ett avstånd på 3 meter mellan varandra. Använd en linje för att säkerställa att stolparna är i linje med varandra.

Gräv hål för stolparna. Hålen bör vara cirka 90 cm djupa och 30 cm i diameter. Placera stolparna i hålen och fyll med betong för att säkerställa stabilitet. Låt betongen torka i minst 24 timmar innan du fortsätter med installationen.

När betongen har torkat, fäst stängslet på stolparna. Börja från ena änden och arbeta dig framåt. Använd klämmor för att fästa stängslet på stolparna. Se till att stängslet är sträckt ordentligt för att undvika slapphet.

Slutligen, installera grinden. Grindstolparna bör vara djupare än de andra stolparna för att stödja vikten av grinden. Fäst grinden på stolparna med gångjärn och säkerställ att den kan öppnas och stängas smidigt.

Kom ihåg att alltid följa tillverkarens specifika instruktioner när du installerar ditt Gunnebostängsel. Om du känner dig osäker, överväg att anlita en professionell för att säkerställa att installationen görs korrekt och säkert. Och nu är du ju på alldeles rätt sida för just det:

Underhåll av Gunnebostängsel

Gunnebostängsel kräver faktiskt minimalt underhåll. Det är så klart viktigt att regelbundet kontrollera stängslet för skador och reparera efter behov, ingen gillar hål i staketet.

Slutsats

Gunnebostängsel är ett utmärkt val för dig som söker ett hållbart, estetiskt tilltalande och säkert stängselalternativ. Medan installationen kan vara komplex, kan anlitande av en professionell installatör göra vardagen precis så smidig och stressfri som man vill. Lycka till!

Gunnebostängsel - populärt som villastängsel

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Så tycker användarna om våra stängselmontörer

Bygga staket i Trelleborg, inom 3 månader

Väl utfört arbete till överenskommet pris. Dessutom trevliga killar Rekommenderas.
– Torbjörn Åkerfeldt
juni 2024

Nedmontering av stängsel i Härjedalen

Väldigt samarbetsvilliga och snabbt arbete
– Rauli Naukkarinen
september 2021

Sätta upp grönt nätstaket runt villatomt i Täby, inom 3 månader

Här vet man hur man sätter upp stängsel. Det går snabbt och blir väldigt bra.
– Jan-Erik
maj 2024

Från bloggen

2022-06-28
När Sverige visar sin bästa sida vill vi njuta av den lugna semestertillvaron och spendera mycket tid utomhus. Vill du pyssla och ta hand om din trädgård i sommar kommer här några tips som får din trädgård att blomstra.
2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.
2021-12-22
Vill du anlita ett företag för hemstädning, flytthjälp eller kanske trädgårdsarbete? Då kan du få avdrag för det. Här besvarar vi vanliga frågor om skattereduktionen.