Hitta rätt kontrollansvarig för jobbet

Hitta rätt kontrollansvarig för jobbet

Här kan du bli kontaktad av en kontrollansvarig inom bygg och projektering. Lämna en förfrågan så får du inom kort offerter från experter nära dig. Det kostar inget och är utan förpliktelser.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 355
  Pågående jobb
 • 24 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Magnus, har varit enkel att nå, samt varit tillmötesgående utifrån vår kravspecifikation. Rekommenderas

Så tycker användarna om våra kontrollansvariga

Diagona AB

Kontrollansvarig i Norrtälje

Bra bemötande ,trevlig och igenkännade bemötande,kort sagt bra+++++
– jan nylöf
november 2020

KA för utbyggnad i Värmdö

Aday Aciz agerar snabbt, hans tjänst är prisvärd och han håller bra kvalité.
– Alrun
september 2022

KA för nybyggnation i Nynäshamn

Mycket bra KA all-around. Rekommenderas starkt!
– Ronén Björkquist
mars 2022

Senaste förfrågningarna för kontrollansvarig

Utlåtande från sakkunnig byggkonstruktör, Täby

Mikael lämnade en förfrågan vintern 2023:

Utlåtande från sakkunnig byggkonstruktör, Täby

Jag skall renovera en 1:a i Näsby Park, Täby och behöver hjälp av en sakkunning byggnadsingenjör. Renoverinen innebär att ett antal väggar skall rivas, nya väggar skall byggas, samt bygga ett duschrum. Jag behöver i första läget hjälp att få en kontroll att det är OK att riva väggarna samt få ett intyg skrivet.
Väggarna A-E i planritningen skall rivas. De är alla konstruerade i lättbetong.

Mikael fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Mikael valde Magnus Byggare i Stockholm AB för jobbet. Magnus Byggare i Stockholm AB har utfört 46 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.6.

Magnus Byggare i Stockholm AB fick omdömet

Trevligt bemötande, höll tider samt kvalitet i utfört arbete.
KA för nybyggnation i Nynäshamn

Förfrågan lämnades våren 2021:

KA för nybyggnation i Nynäshamn

Jag kommer att bygga nytt hus på en nyinköpt tomt i Sorunda, Nynäshamn. Jag bygger med totalentreprenad genom Älvsbyhus, men kollar nu vad jag har för möjligheter kring kontrollansvarig. Det börjar närma sig i tid att skicka in bygglovet till Nynäshamns Kommun för min del.

Jag skulle vilja veta vad du har för priser som kontrollansvarig, så du får gärna återkoppla till mig med vad du behöver för typ utav information för att ta fram en offert.

Konsumenten fick hjälp

5 företag svarade på förfrågan och konsumenten valde Jonssons KA för jobbet. Jonssons KA har utfört 8 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Jonssons KA fick omdömet

Mycket bra KA all-around. Rekommenderas starkt!
Kontrollansvarig i Norrtälje - bygglovsprocess - fritidshus 60m2

Andreas lämnade en förfrågan vintern 2024:

Kontrollansvarig i Norrtälje - bygglovsprocess - fritidshus 60m2

Hej, söker KA för bygglovsprocess i Norrtälje kommun.

60m2 fritidshus.

Inte sökt bygglov ännu då jag vill ha en KA som jag vill anlita innan jag söker bygglov.

Huset kommer stå på en betong plintgrund med 302mm plintar och betong kommer beställas från betongbil och pump. Alla plintar kommer stå på berggrund med armering. LPS tank med anslutning till samfällighets VA och avlopp.

Det ej detaljplanerat område på våran tomt. Förhandsbesked finns för 150m2.

Andreas fick 5 svar på sin förfrågan

Certifierad KA

Mikael lämnade en förfrågan vintern 2024:

Certifierad KA

Tillbyggnad av fritidshus, byggyta cirka 30 kvm i 1-plan innehållande sovrum samt kombinerat badrum/tvättstuga. Ändring i befintlig byggnad genom urtag för pardörrar.

Den kontrollansvarige ska bland annat hjälpa dig att ta fram ett förslag till kontrollplan. Den kontrollansvarige ska också se till att kontrollplanen följs, vara med vid det tekniska samrådet, besiktningar och andra kontroller samt skriva ett utlåtande som ska vara underlag för byggnadsnämndens slutbesked.

Mikael fick 4 svar på sin förfrågan

Kontrollansvarig för tillbyggnad i Vallentuna

Ling lämnade en förfrågan sommaren 2022:

Kontrollansvarig för tillbyggnad i Vallentuna

Behöver en certifierad kontrollansvarig till var tillbyggnad då vi vill bygga både på fram- och baksida av vårt befintliga hus (på endast entréplan). Framsida vill vi förlänga hallen och toaletten (cirka 10kvm) . Baksida vill vi bygga tre sovrum till. Totalt blir det knappt 50 kvadratmeter. Bygglov fick vi redan. Nu inväntar vi tekniskt samråd. Vi behöver en KA som kan deltar på tekniskt samråd, göra en tydlig kontrollplan och utföra kontroll arbetet. Kontrollplan behöver vi inom kort, men projektet kommer att startas efter vi fått startbesked från kommunen. Kom gärna med ett specificerad prisförslag där ni t.ex. anger kostnader för kontrollplan, tekniskt samråd samt kontrollarbetet för fram- och baksida.

Ling fick hjälp

5 företag svarade på förfrågan och Ling valde HÄLL BYGG OCH KONSULT för jobbet. HÄLL BYGG OCH KONSULT har utfört 21 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Vanliga frågor om kontrollansvarig

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!
2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!
2022-01-14
Klassisk shakerestetik, minimalism eller en naturnära färgpalett? Inspireras av vår trendspaning där vi går igenom 3 starka kökstrender för 2022!