Hitta rätt besiktningsman för jobbet

Hitta rätt besiktningsman för jobbet

Behöver du hjälp av en certifierad besiktningsman? Oavsett om du ska köpa eller sälja rekommenderar vi dig att ta in en certifierad besiktningsman. Hos oss kan du jämföra offerter och omdömen från flera företag som utför besiktningar, det är dessutom helt gratis!

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 11 809
  Pågående jobb
 • 23 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hos oss kan du jämföra flera företag för ditt projekt, stora som små - året runt. Jämför offerter och omdömen direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen samtidigt som vi samlar dina och företagens meddelanden på en och samma plats.

Förverkliga ditt drömprojekt och anlita ett företag som gör din vardag lite enklare. Skapa en gratis förfrågan så matchar vi ihop dig med kompetenta företag som får jobbet gjort.

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Bra att ha att göra med och det gick snabbt och smidigt och jag fick skriftligt omdöme dagen efter.

Så tycker användarna om våra besiktningsmän

Överlåtelsebesiktning av lägenhet 80 kvm i Helsingborg, före 13/11

Snabb respons, uppdraget utfört punktligt och seriöst. Mycket nöjd!
– Christer
december 2022

Överlåtelsebesiktning av hus i Enköping, 15-16/7

Vi hade ont om tid och fick snabbt kontakt och genomförande. Mats visade skicklighet och bra bemötande. Mycket uppskattat.
– Emma Rudstam
juli 2021

Besiktning av fritidshus på Värmdö

Väl utfört arbete och effektiv tid. Fokus på rätt saker och bra förslag på lösningar dessutom.
– Ola Gunnarsson
september 2021

Senaste förfrågningarna för husbesiktning

Oberoende statusbesiktning och underhållsplan för brf i Stockholm

Astrid lämnade en förfrågan hösten 2023:

Oberoende statusbesiktning och underhållsplan för brf i Stockholm

Oberoende statusbesiktning, uppdatering av underhållsplan som bör vara så utförlig som möjligt. 550 kvadrat, 7 lägenheter, fastighet byggd 1903/1906, nytt tak lagt 2023 och även behov av efterkontroll. Fönster i uppenbart renoveringsbehov, tacksamt om assistans med underlag inför detta.
Tacksamt om hjälp med justering av protokoll och rutiner för egenkontroll utifrån fastigheten och markens skick och beskaffenhet.

Astrid fick 4 svar på sin förfrågan

Slutbesiktning, besiktningsman - nybyggnation av 2 plans villa

Benjamin lämnade en förfrågan hösten 2023:

Slutbesiktning, besiktningsman - nybyggnation av 2 plans villa

Jag söker nu ett företag som utför slutbesiktning till min nybyggnation av 2 plans villa.

Husprojektet är en 2 plans vila i lättbetong, mellanbjälklag i gjutenbetong och även taket i gjuten betong.

Vill gärna få en specificerad offert, vad jobbet kostar och vad som ingår i slutbesiktningen så fort som möjligt, med tidigare referenser på liknande utfört arbete.

Huset är under byggnation, en komplett färdig grundplatta finns på tomten,
men inom 2 veckor kommer det byggas vidare.
Tanken är att huset ska vara mer än tätthus innan vintern slår in (inom 3 månader).

Alla ritningar finns på plats, bygglov, startbesked, lagfart osv.

Med vänliga hälsningar

Benjamin fick ett svar på sin förfrågan

Besiktiga skador på pool och altan efter montering av solpaneler

Stefan lämnade en förfrågan hösten 2023:

Besiktiga skador på pool och altan efter montering av solpaneler

Jag har fått solpaneler installerade i mitt hus i Järfälla av ett företag som har en ansvarsförsäkring hos If. Tyvärr har de lyckats skada min pool och altan vid denna installation.

I botten på poolen finns 100-tals små betong flisor som sitter fast i poolduken efter att de kapat takpannor med vinkelslip på taket. Poolduken måste därför bytas.

Det är också repor och märken i altanen som består av ett komposit material som är relativt mjukt som jag bad dem skydda. Dessa kompositbrädor behöver också bytas.

Jag har ställt ett skadestånd anspråk på leverantören vars försäkringsbolag If nu ber oss ta in en oberoende besiktningsman för att inspektera skadorna och göra ett utlåtande om dess omfattning.

Stefan fick 2 svar på sin förfrågan

Fuktutredning/rådgivning i Lomma

Frida lämnade en förfrågan våren 2024:

Fuktutredning/rådgivning i Lomma

Flyttade in i vårt hus i november 2023. I augusti 2023 genomfördes besiktning och då uppmättes en förhöjd fukthalt vid ett hörn vid altandörr. Under hösten och i samband med kraftigt regn har vi märkt fler och större fuktfläckar på betonggolvet. Vi önskar offert på en konsultation/rådgivning/utredning kring fuktproblem:

-Fuktutredning fuktfläckar betonggolv/altandörr. Var kommer fukten ifrån? Har väggar tagit skada?
-Fuktmätning/rådgivning runt husgrund. Altanen lutar inåt mot huset och regnvatten blir stående, har något tagit skada?
-Åtgärdsförslag på ovan.

Beroende på vilka åtgärdsförslag som lämnas kan det vara så att vi även önskar att en del av åtgärderna genomförs av er, men den diskussionen tar vi efter att åtgärdsförslag har lämnats och prisbild av dessa.

Frida fick hjälp

2 företag svarade på förfrågan och Frida valde Ekoby Studio för jobbet. Ekoby Studio har utfört 43 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.9.

Ekoby Studio fick omdömet

Andrii hjälpte oss att identifiera orsaken till våra fuktfläckar i golvet och kom med olika förslag på lösningar och åtgärdade sedan problemet på det sätt vi valde. Andrii var väldigt serviceminded och trevlig. Vi uppskattade att vi fick flera förslag som vi kunde diskutera med honom och att vi snabbt fick hjälp!
Husbesiktning av villa på 200 kvm i Österåker

Förfrågan lämnades vintern 2022:

Husbesiktning av villa på 200 kvm i Österåker

Husbesiktning av villa på 200 kvm.

Konsumenten fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och konsumenten valde Besiktningsverket Stockholm AB för jobbet. Besiktningsverket Stockholm AB har utfört 2 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Besiktningsverket Stockholm AB fick omdömet

Super nöjd!!
enkel och effektiv.
Paul såg även att uppdraget var "Mindre" komplicerat än vad vi hade förklarat så att Paul sänkte det redan godkända offererade priset vilket är PROFFSIGT och uppskattas ifrån oss. :)

Mvh
Nikitas och Camila

Från bloggen

2023-06-27
Att tillbringa sommarsemestern hemma har blivit mycket populärt sedan pandemin. Och visst är det härligt? Svensk sommar är för det mesta, helt otroligt! Perfekta temperaturer och långa dagar. Har du också planerat en hemester men är rädd för att bara sitta still? Då kommer här 5 tips på sommarprojekt för hus och trädgård!
2023-05-03
Nu är det inte långt kvar till sommaren. Även om vädergudarna inte varit på vår sida så ser rapporten ut att vända väldigt snart! Vi har scannat marknaden i Sverige för att se vilka hus- och trädgårdsprojekt som är vanligast inför sommarmånaderna. Är det något av projekten som du vill eller kanske rent av måste få fixat innan din sommar börjar?
2023-04-11
Att måla om huset är ett stort projekt men som verkligen ger ditt hem en fräsch och förnyad känsla. Kanske väljer du samma färg som förut, eller så sätter du en helt ny färg på tillvaron. Men, innan du börjar måla är det viktigt att förbereda ditt hus ordentligt för att säkerställa att resultatet blir så bra som möjligt – planering är nyckeln. Här kommer 7 steg som är viktiga att följa när du förbereder ditt hus för nya färger.