Slipa golv Stockholm

Är det dags att slipa golvet? Vi har duktiga golvslipare i Stockholm och hjälper dig att snabbt hitta rätt.

Jämför offerter och omdömen direkt i telefonen, surfplattan eller i datorn. Vi har tusentals duktiga leverantörer anslutna som är betygsatta och kontrollerade.

Ange ditt postnummer här intill, så är du på god väg på att få prisförslag från flera hantverkare som slipar golv i Stockholm.

» Vår tjänst är alltid gratis och helt utan förpliktelser!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Var i Stockholm behöver du slipa golv?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Räddade vår renovering med snabb utryckning under tidspress. Kanontrevlig och proffsig.

Vad kostar golvslipning{{#if zip_city}} {{zip_city}}{{else}}{{#if municipality}} {{municipality}}{{/if}}{{/if}}?

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}
Vilken typ av behandling önskas?
Du måste välja minst ett alternativ
Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 140
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Vad kostar det att slipa golv i Stockholm ?

Grovt uppskattat kostar det 5000-10000:- att slipa ett trägolv om ca 20 kvadrat. Priset kommer variera, exempelvis beroende på om det är ett massivt trägolv, parkettgolv eller laminatgolv, och om det finns skador som behöver repareras. Om det är i Stockholm eller någon annanstans i landet kan också påverka, då det ofta är dyrare i storstäder än på landsbygden.

Gäller ROT-avdraget i Stockholm?

Ja, ROT-avdraget gäller lika i hela landet och framför allt så gäller ROT för golvslipning. ROT-avdraget är en skattereduktion som du kan dra av från arbetskostnaden för underhåll i hemmet och för reparationer som till exempel att slipa golv, upp till en viss gräns. Du måste också ha betalat skatt under föregående taxeringsår för att vara berättigad till avdraget.

För 2023 så ger ROT-avdraget en skattereduktion på upp till 30% av arbetskostnaden, upp till ett maximalt belopp på 75 000 kronor per person och år.

Få gratis offerter på golvslipning

Slipa inte golvet utan att först ta in några offerter från några duktiga hantverkare i Stockholm med omnejd. Och överlåt jobbet att hitta företagen åt oss! Du lämnar snabbt och enkelt en förfrågning här (det tar bara ett par minuter), så samlar vi in sedan in offerterna åt dig. Hittar vi inga golvslipare i Stockholm, så brukar man få förslag från närliggande orter, oftast samma dag.

Priserna och offerterna du får in blir ditt beslutsunderlag och vi gör det lätt för dig att välja genom att ställa offerterna sida vid sida, länka till företagens omdömen och referenser och så samlar vi dina och företagens meddelanden på samma plats.

När du granskat prisförslagen och jämfört golvslipare, först då behöver du bestämma dig för om du vill ha hjälp från en professionell golvslipare, eller om du vill ge dig på att slipa om golvet helt själv.

Gör därför så här – innan du hyr eller köper en dyr slipmaskin – fyll i en förfrågning direkt. Vem vet, kanske blir du förvånad över hur billigt det är att få hjälp med golvet i Stockholm, åtminstone om man jämför med att hyra golvslip och göra jobbet själv. En duktig golvslipare ser naturligtvis också till att behandla det slipade golvet på bästa sätt, så du blir riktigt nöjd.

Hur vet jag om mitt golv går att slipa?

Det finns några saker som är viktiga att kolla upp innan du slipar golvet - alla golv bör nämligen inte slipas. Kolla upp det här:

Golvtyp: Golvtyper som inte går att slipa inkluderar exempelvis laminatgolv och vinylgolv. Detta beror på att dessa golvtyper har en yta som inte är äkta trä eller sten. Om du skulle försöker slipa dessa golvtyper kan du skada golvets yta och förstöra hela golvet. Andra golvtyper som inte heller bör slipas är golv med ett tunt ytskikt. Vissa typer av parkettgolv kan till exempel ha ett tunt lager av äkta trä. Massiva trä och stengolv, däremot, kan i många fall slipas flera gånger under sin livstid.

Golvets skick: Det kan också vara så att ditt golv, oavsett om det går att slipa, har alldeles för grova repor, bucklor eller andra typer av skador som inte går att slipa bort. Därför kommer resultatet inte bli som du har tänkt dig och du har lagt ner tid på onödigt jobb.

Sammanfattningsvis, det är alltså väldigt viktigt att ta reda på vilken golvtyp du faktiskt har och inspektera det noggrant innan du börjar slipa. Vårt bästa tips är att rådfråga en professionell golvslipare om du är det minsta osäker!

Om jag inte hittar någon som kan hjälpa mig i Stockholm då?

Om vi trots allt inte hittar någon som hjälper dig, då kanske du ändå väljer att slipa golvet själv och det kräver lite kunskap och rätt utrustning. För att slipa golvet själv behöver du en golvslipmaskin, sandpapper i olika kornstorlekar, dammsugare, skyddsglasögon och hörselskydd. Innan du börjar slipa, se till att rensa bort allt från rummet och glöm inte att dammsuga och torka av golvet regelbundet för att undvika stora mängder damm runt om i din bostad.

Börja med att slipa golvet med grovt sandpapper för att ta bort eventuella ojämnheter eller gammal ytbehandling. Sedan kan du fortsätta med finare sandpapper för att få en så jämn yta som möjligt. Därefter är det dags att slipa golvet med golvslipen som du antingen kan köpa eller hyra. Kostnaden för att hyra en golvslip ligger på ca 400-1000 kr/dag. Tyvärr vet vi inte på rak arm var man hyr golvslipningsmaskiner i Stockholm, men det finns troligen på de flesta större orter.

När slipningen är klar är det dags för att applicera en ny ytbehandling. Här är det viktigt att välja rätt typ av ytbehandling baserat träets egenskaper och användningsområde. Olika typer av ytbehandlingar ger dessutom olika utseenden på golvet.

Hur många gånger kan jag slipa mitt golv?

Golvmaterialet, tjocklek, hur mycket material som avlägsnas vid varje slipning, samt golvet skick och kvalitet är bara några faktorer som avgör hur många gånger du faktiskt kan slipa ditt golv.

Generellt sett kan ett massivt trägolv slipas flera gånger, vanligtvis upp till 3-5 gånger. Dock är det viktigt att inte slipa golvet för ofta eller för mycket vid varje enskilt tillfälle, eftersom detta kan skada träets struktur och minska golvet livslängd.

Vad kostar det att slipa golvet om jag skulle göra det själv?

Som med allt annat - den totala kostnaden för att slipa golvet beror på ett flertal olika parametrar. Vilken typ av golv har du? Hur stor är den totala golvytan du ska slipa? Och vilken sliputrustning krävs för just ditt golv?

För att göra det själv krävs till själva slipning följande; sandpapper, slipmaskin och dammsugare. Kostnaden för sandpapper varierar beroende på kornstorlek och märke, men vanligtvis kostar det från några kronor till ett par hundra kronor per styck. Räkna med runt 400-1000 kr per dag för att hyra en golvslip. En dammsugare kostar mellan 1000-2000 kr att köpa eller runt 300-500 kr att hyra för en dag.

En annan faktor att ta hänsyn till är kostnaden för eventuella reparationer och ytbehandlingar som du kanske vill göra efter slipningen är klar. Om du till exempel behöver laga några hål eller repor i golvet kan det kräva extra material och kostnader.

För en ungefärlig uppskattning kan du räkna med att betala mellan några tusenlappar upp till tiotusen kronor för material och hyra av utrustning, beroende på omfattningen av arbetet och vilka produkter och verktyg du väljer att använda.

Lycka till!

Slipa golv

Hur fungerar Servicefinder?

Beskriv ditt uppdrag

Skapa en gratis förfrågan på bara några minuter och få kontakt med duktiga företag.

Jämför företag

Jämför offerter och omdömen och chatta med företagen i lugn och ro innan du gör ditt val.

Välj företag

Välj det företag som känns bäst för jobbet och känn dig trygg med att jobbet blir utfört av proffs!

Andra som slipat golvet i Stockholm

Slipa och lacka ca 50-55 kvm ekparkettgolv i Stockholm

Perfekt, snabbt och prisvärt. Kunde inte gjorts bättre
– Gunnel Holm
augusti 2021

Slipning, fogning, ytehandling med hårdvaxolja av furugolv i Stockholm

Skickliga och engagerade! Bra dialog vid uppstart och kring de lösningar av några småskador som fanns. på golvet från start. Bästa hantverkarna hitintills. Blev mycket bra. Rekommenderas, Lena och Odd
– odd Hultberg
april 2023

Slipa och olja golv i Tollare, Nacka

Kan verkligen rekommendera Sanchez! Bra pris, levererade lite tidigare än planerat, väldigt trevliga och hårt arbetande. I slutändan ett strålande resultat. Kunde inte vara mer nöjd!
– Anders Ekwall
augusti 2020

Kunder som slipar golv letar också efter

Golvläggning i Stockholm
Golvläggning i Stockholm ROT

Planerar du att lägga nytt golv? Oavsett om du ska lägga parkett, sten- eller vinylgolv - hos Servicefinder hittar du duktiga golvläggare som står redo att hjälpa dig med ditt nya golv!

Målning/Tapetsering i Stockholm
Målning/Tapetsering i Stockholm ROT

Att måla eller tapetsera om är ett enkelt sätt att ge hela hemmet ett lyft. När du använder Servicefinder får du enkelt kontakt med flera målare som vill göra jobbet åt dig. Jämför företagens offerter och omdömen helt gratis och gör ett tryggt val.

Snickare i Stockholm
Snickare i Stockholm ROT

Planerar du ett nytt projekt och behöver en snickare för jobbet? Hos oss på Servicefinder får du offerter från duktiga snickare – helt gratis och utan förpliktelser.

Golvvård i Stockholm
Golvvård i Stockholm RUT

Behöver ditt golv rengöras på djupet? Oavsett vilken typ av golv du har kommer det till en punkt där en rejäl rengöring behövs. Hos oss hittar du flera specialister inom golvvård som står redo att hjälpa dig med ditt golv!

Företag som slipar golv i Stockholm

GTW Totalentreprenad AB

(17 omdömen)

Välkomna Till GTW Bygg AB.GTW Bygg är ett företag som gör allt inom bygg, vi har totalentreprenad.Vi har mer än 20 års erfarenhet inom byggbranschen …

Välkomna Till GTW Bygg AB.GTW Bygg är ett företag som gör allt inom bygg, vi har totalentreprenad.Vi har mer än 20 års erfarenhet inom byggbranschen och älskar att få utmaningar som kräver kreativa lösningar.Vi gillar att bygga nytt men återanvänder gärna material där det är möjligt för att hålla nere priserna och …

AA Group Bygg AB

(11 omdömen)

Vi på AA group bygg specialiserar oss kring husbyggen samt ROT-projekt. Vi gillar att hålla det personligt, ha ett nära samarbete med beställaren …

Vi på AA group bygg specialiserar oss kring husbyggen samt ROT-projekt. Vi gillar att hålla det personligt, ha ett nära samarbete med beställaren där vi skräddarsyr ditt projekt precis enligt dina önskemål. Vi bygger både för privatpersoner och professionella beställare där inget projekt är för litet eller för stort. …

Jeshua Service Handelsbolag

(8 omdömen)

Om oss Vi på Jeshua Service är specialister på städning och verksamma i Stockholmsregionen där vi erbjuder våra tjänster till restauranger så väl …

Om oss Vi på Jeshua Service är specialister på städning och verksamma i Stockholmsregionen där vi erbjuder våra tjänster till restauranger så väl som privatpersoner, företag, hotell, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Som ett erfaret städföretag vet vi hur viktigt det är att restaurangen är snygg och ren för …

Constrolux AB

(5 omdömen)

Golvproffs i Stockholm Constrolux AB är ett väletablerat och komplett byggföretag som utför alla vanligt förekommande golvarbeten vid byggnation, …

Golvproffs i Stockholm Constrolux AB är ett väletablerat och komplett byggföretag som utför alla vanligt förekommande golvarbeten vid byggnation, renoveringar och tillbyggnader. Vi hjälper privatpersoner, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och företag i Stockholm med omnejd. Inget jobb är för litet eller stort …

M BOOM AB

(5 omdömen)

M BOOM är ett företag som tillhandahåller ett brett utbud av byggtjänster inklusive rivning, interiör, snickeri, montering av dörrar och fönster, …

M BOOM är ett företag som tillhandahåller ett brett utbud av byggtjänster inklusive rivning, interiör, snickeri, montering av dörrar och fönster, osv. VÅR MÅL OCH VISION 1. Tillhandahålla kvalitetskonstruktionstjänster 2. Var en rättvis arbetsgivare 3. Utför tjänster på ett mer miljövänligt sätt 4. Att vara en …

SMSAMIG

(7 omdömen)

Affärsidé Verksam inom i bygg, snickeri och måleri tjänster. Då verksamheten är godkänd för av F-skattebevis och moms kan vi erbjuda ROT och RUT …

Affärsidé Verksam inom i bygg, snickeri och måleri tjänster. Då verksamheten är godkänd för av F-skattebevis och moms kan vi erbjuda ROT och RUT avdrag till privatpersoner. Vision Erbjuder tjänster inom hantverk och service för projekt inom montering, nybyggnad, ombyggnad, tillbyggnad samt …

International building developer AB

(4 omdömen)

IBD är ett lösningsinriktat byggföretag där kunden alltid är i fokus. IBD har en bred kunskapsbas med decennier av erfarenhet . IBD utför allt från …

IBD är ett lösningsinriktat byggföretag där kunden alltid är i fokus. IBD har en bred kunskapsbas med decennier av erfarenhet . IBD utför allt från totalentreprenad av flerbostadshus till installationen av golvet eller blandaren i din lägenhet. IBD tar alltid kunden från start till mål, och alltid med kunden fokus.

RBrenovering

(4 omdömen)

Hej! Vi är ett företag av specialister som var och en har lång erfarenhet inom sitt område. I detta avseende kan vi erbjuda dig ett brett utbud av …

Hej! Vi är ett företag av specialister som var och en har lång erfarenhet inom sitt område. I detta avseende kan vi erbjuda dig ett brett utbud av tjänster för att renovera ditt hem eller din lägenhet! Vår slogan: "Från idé till genomförande!" Vi arbetar i hela Stockholm och erbjuder: • Takreparation och renovering • …

Exempel på slipade golv i Stockholm

Slipa och olja ca 28-30 kvm furugolv i Stockholm

Elin lämnade en förfrågan våren 2023:

Slipa och olja ca 28-30 kvm furugolv i Stockholm

Det gäller vad jag tror är furugolv i en lägenhet jag ännu inte flyttat in i men får tillträde 1/6 och vill gärna sätta igång på dagen. En del av golvet är vitmålat och resten är troligtvis bara oljat. Jag vill ha en ljus finish i färg så nära rent furugolv som möjligt och något som också är hållbart.

Lägenheten är på 33 kvm men minus ett badrum och köksskåp, skulle jag tippa på cirka 28-30 kvm som behöver slipas.

Elin fick hjälp

6 företag svarade på förfrågan och Elin valde Constrolux AB för jobbet. Constrolux AB har utfört 9 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.

Constrolux AB fick omdömet

Väldigt hjälpsamma med tips och råd om vilken typ av behandling som skulle passa mitt golv samt väldigt punktliga och lyhörda. Och framförallt gjorde de ett fantastiskt jobb. Jag är så nöjd med slipningen av mitt golv, blev bättre än jag kunnat hoppas på. Rekommenderar starkt! Före till vänster, efter till höger.
Slipa och lacka 40 kvm parkettgolv i Stockholm

Sebastian lämnade en förfrågan våren 2023:

Slipa och lacka 40 kvm parkettgolv i Stockholm

Har en vindvåning där jag skulle vilja slipa och hårdlacka golvet. Lägenheten är på 59 kvm och golvet som behöver slipas är 40 kvm.

Det är parkett, men inte fiskben. Lägenheten kommer vara tom på möbler.

Sebastian fick hjälp

9 företag svarade på förfrågan och Sebastian valde Nova Parkett AB för jobbet. Nova Parkett AB har utfört 109 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.6.

Nova Parkett AB fick omdömet

Golvslipning av ca 60-70 kvm i Stockholm

Andrea lämnade en förfrågan hösten 2021:

Golvslipning av ca 60-70 kvm i Stockholm

Önskar vitlasera ett grått golv i en sekelskiftetslägenhet. Ca 60-70 kvm. Vet tyvärr inte vad det är för typ av golv och hur man kan ljusa upp dom. Behöver således hjälp med ett förslag på vad som behöver göras.

Lägenheten är omöblerad 1 vecka till. Snabb hjälp värdesätts!

Andrea fick hjälp

3 företag svarade på förfrågan och Andrea valde Nordlanders Trägolv för jobbet. Nordlanders Trägolv har utfört 89 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.6.

Nordlanders Trägolv fick omdömet

Önskade slipa och vitlasera furugolv i en sekelskifteslägenhet i sista minut innan inflytt. Ringde Nordlanders trägolv på måndag förmiddag, Tomas behövde endast se några bilder på golvet och frågade om våra önskemål och på onsdag morgon dök han upp, var färdig torsdag eftermiddag och fredag morgon gick flyttlasset. Otroligt snabbt jobbat, fantastiskt fint resultat, inget krångel, bra tips och råd kring val av lack och skötselråd. Kan varmt rekommendera Nordlanders trägolv! Prisvärt!

Vanliga frågor och svar - slipa golv

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser.

Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:

 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Från bloggen

2023-04-24
Idag vill vi dela med oss av några av våra favorittips på billiga men effektiva sätt som lyfter ditt hem. Ibland kan det kännas som att en totalrenovering är det enda sättet att förbättra ditt hem, men det finns faktiskt många småsaker du kan göra som kommer göra en stor skillnad, utan att lägga en förmögenhet. Så, låt oss ta en titt på några av dessa idéer och se om det finns något som passar dig och ditt hem!
2022-09-16
Börjar ditt golv där hemma kännas slitet och nedgånget? Har du fått nog av fula repor och hack i parketten? Eller har du helt enkelt bara tröttnat på ditt gamla golv? Oavsett anledning, finns det två alternativ som du alltid bör ställa mot varandra – slipa eller lägga nytt!
2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.

Slipa golv

Det har i flera år varit en slitsam process för golvsliparen att utföra golvslipning. Golvsliparen måste ha många års erfarenhet av golvslipning. Det frisläpps dessutom små partiklar av damm i luften som hantverkaren andas in, vilket kan medföra cancer och andra sjukdomar. Det klokaste valet är att anlita en golvslipare som kollar av ditt golv och ser vad som är nödvändigt att bruka för att du ska bli helnöjd. På Servicefinder sänder du kvickt en förfrågan, som vi därefter matchar ut med minst en golvslipare i Stockholm som klaffar med dina behov. Inom kort mottager du offerter, där du kan välja vilken entreprenör du önskar att anlita.

Det är bättre att slipa golvet istället för att införskaffa nytt. Det är både miljövänligt och billigare. De flesta golvslipare erbjuder utöver golvslipning också reparation av lättare defekter såväl som skötsel av redan slipade golv. Golv bör slipas var tionde till var femtonde år i samband med att lacken slitits.

Som privatperson är inte golvslipning det enklaste att utföra på egen hand. Vederbörande måste se över vilka slipmaskiner som är väsentliga för just detta golv samt vilka produkter som är nödvändiga för att göra golvslipningen fulländad. Efter slipningen ska golvet ytbehandlas och inom det området finns mångtals produkter att välja mellan.

Det krävs kunskap för att kunna slipa ett golv och därför är det väsentligt att hyra in en golvslipare för ett bra resultat. Vi på Servicefinder erbjuder chanser för dig att finna den golvslipare du behöver i Stockholm. Detta gör du okomplicerat genom att sända en förfrågan på vår hemsida.

Stockholm

Stockholm är inte bara Sveriges huvudsäte, här sker de flesta kulturella, mediala och ekonomiska aktiviteterna. Kungahus, riksdag och regering är belägna i Stockholm och Sveriges internationella affärer sköts oftast härifrån.

Antalet invånare i kommunen är 975000, men i regionen storstockholm uppskattas siffran till ungefär två miljoner.

Kända byggnader är bland annat Stockholms stadshus som byggdes i början av 1900-talet, Drottningholms slott från 1600-talet som är upptaget på UNESCO:s världsarvslista där kungen och drottningen bor, samt Ericsson Globe som är stadens stora sport- och nöjesarena.

De en miljon turister som kommer till Stockholm varje år, besöker gärna den sevärda Gamla stan. Denna del av Stockholm är den äldsta och grundades så tidigt som på 1200-talet. Här kan du vandra i medeltida kullerstensgränder och njuta av mysiga caféer och souvenirbutiker.

I Östersjön ligger Stockholms vackra skärgår med sina 30.000 holmar och öar och bland dessa är Möja, Utö, Vaxholm och Grinda några av de populäraste.