Frakt i Karlshamn

Är du i behov av att frakta lokalt, regionalt eller internationellt? Då ska du vända dig till ett transportföretag som kan frakta ditt gods. Här på Servicefinder finns transportföretag anslutna. Du behöver inte frakta något stort, en fåtölj går minst lika bra.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Kommer helt klart använda igen om jag behöver flytta igen!

  Lpwloden , November 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 433
  Pågående jobb
 • 21 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar frakt i Karlshamn

 • Flytthjälp i Karlshamn

  RUT

  Ta hjälp av en erfaren flyttfirma vid företagsflytt, kontorsflytt och privat flytt. Vi hjälper dig få offerter när du behöver flytthjälp i Karlshamn.

 • Kranbil i Karlshamn

  Letar du efter transportföretag med kranbil i Karlshamn ? Lämna en förfrågan och få kontakt med kunniga företag som kan frakta större gods.

 • Magasinering i Karlshamn

  RUT

  Behöver du förvara dina möbler? Servicefinder förmedlar kontakt med professionella företag i Karlshamn som hjälper dig med magasinering.

 • Transport i Karlshamn

  Bor du i Karlshamn och behöver frakta något inom Sverige? Lämna en förfrågan och få kontakt med professionella företag som kan utföra transporten.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar frakt i Karlshamn

Alla förfrågningar

Några av våra populära företag

Vanliga frågor och svar om frakt

 • För att hitta en flyttfirma via Servicefinder behöver du bara skapa en gratis förfrågan där du beskriver ditt uppdrag. Vi gör sedan jobbet med att matcha ihop dig med flyttfirmor i ditt område. Du kan jämföra både offerter och omdömen innan du väljer ett företag.
 • Ja, flytthjälp ingår i rutavdraget. Avdrag medges för flytt mellan bostäder, till och från magasinering, packning, uppackning, lastning, lossning och arbetstiden för uppdraget. Inget avdrag medges för kostnader för flyttbilen. Även flyttstädning ingår i rutavdraget. För att ha rätt till avdraget behöver du dock uppfylla vissa kriterier:

  • Du måste vara minst 18 år vid beskattningsårets slut.
  • Du bor och betalar skatt i Sverige eller bor utomlands och beskattas i Sverige.
  • Du betalar tillräckligt med skatt.
  • Du eller någon utav dina föräldrar måste helt eller delvis bo i fastigheten.
  • Du är den som betalar för tjänsten. Du får inget skatteavdrag om det är någon annan som har betalat fakturan, trots att det är du som bor i bostaden.
  • Rutavdraget får uppgå till max 75.000 kronor per person och år.
  • För ruttjänster så är avdragets procentuella del av arbetskostnaden mer generös, då du kan göra upp till 50 procent avdrag.

  Du kan läsa mer om rutavdraget på Skatteverkets egna hemsida.

 • Bra att veta är att flytthjälp medges rutavdrag! Oftast betalar man en flyttfirma per timme. Kostnaden varierar sedan beroende på bostadens storlek, om det finns hiss eller inte, om saker ska hämtas från vinds- eller källarförråd, vilken dag och tid som flytten ska ske och hur länge dina saker ska transporteras. Ett tips är att anlita flytthjälp en vardag, det är betydligt billigare än en helg! I storstäder är flyttfirmor oftast lite dyrare. Dessutom kan korta avstånd i storstäderna ta längre tid, vilket är bra att ha i åtanke. Oavsett har du bäst chans till att hitta en bra och prisvärd flyttfirma om du vänder dig till flera flyttfirmor och jämför de offerter du får.
 • Självklart! Att flytta till en annan stad eller kanske till och med ett annat land är en stor utmaning! Därför kan det vara skönt att anlita professionell flytthjälp för att flytten ska gå så smidigt som möjligt. Flyttfirmor som utför längre transporter har oftast den rätta utrustningen och de rätta verktygen för att allt ska flyttas i ett och samma lass. Hos Servicefinder hittar du flera kunniga flyttfirmor som kan hjälpa dig att transportera dina saker från en stad till en annan. De kan till och med hjälpa dig med packning, montering och flyttstädning! När du skapar en förfrågan hos oss så fyller du i vart flytten ska gå, därefter får du kontakt med flyttfirmor som är intresserade av uppdraget. Vi rekommenderar att du frågor flyttföretagen vad som ingår i deras försäkring, framför allt om dina föremål ska transporteras en längre sträcka.
 • Alla flyttfirmor som är anslutna till Servicefinder är godkända för F-skatt och är momsregistrerade. Vi gör också dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är i konkurs. Den viktigaste delen av vår kvalitetssäkring är företagens omdömen. Genom att läsa omdömen kan du enkelt ta del av vad andra kunder tyckte om flyttfirman. Vi rekommenderar alltid att du vänder dig till flyttfirman och frågar om relevanta försäkringar och yrkestrafiktillstånd. Sök på företagets organisationsnummer på Transportstyrelsens hemsida för att kontrollera yrkestrafiktillstånd.
 • Oftast betalar man en flyttfirma per timme. Kostnaden varierar sedan beroende på bostadens storlek, om det finns hiss eller inte, om saker ska hämtas från vinds- eller källarförråd, vilken dag och tid som flytten ska ske och hur länge dina saker ska transporteras. I storstäder är flyttfirmor oftast lite dyrare. Dessutom kan korta avstånd i storstäderna ta längre tid, vilket är bra att ha i åtanke. Oavsett har du bäst chans till att hitta en bra och prisvärd flyttfirma om du vänder dig till flera flyttfirmor och jämför de offerter du får. Kom ihåg att även flytthjälp ingår i rutavdraget. Du kan läsa mer om vad en flyttfirma kostar i vår bloggartikel.

Blogginlägg om frakt

Frakt

Frakt är transport av gods, det sker med bil, båt, godståg och flyg. Om du ska flytta är det ett smart val att låta ett transportföretag frakta dina ägodelar. Frakten går snabbt, säkert och smidigt. En annan fördel är att du slipper stressa. Det är dessutom ett fysiskt tungt arbete att lyfta och bära tunga föremål. Med fel bärteknik kan man få besvär av ryggproblem och värkande axlar. Därför ska man kontakta ett transportföretag som utför frakt.

En hel del företag väljer att överlåta frakten till en tredje part, även kallat tredjepartslogistik. På så vis blir det ett bättre flöde mellan säljare och konsument. Med ett transportföretag kommer dina produkter garanterat fram i tid.

Karlshamn

I Blekinge, det som brukar kallas Sveriges trädgård finns Karlshamns kommun, den näst största i Blekinge. Karlshamn är en av kommunens fem tätorter och även kommunens centralort. Folkmängden ligger på 31000 människor. I väst gränsar Karlshamn till de två kommunerna Olofström och Sölvesborg, i öst till Ronneby och i norr går gränsen vid Tingsryds kommun. Något som gör staden känd är dess mejeriprodukter, även om det numera inte äger rum någon tillverkning. Karlshamn bär också namnet på en punsch, Carlshamns Flaggpunsch, som säkert klingar igenkännande.

För flera hundra år sedan gick Karlshamn under namnet Bodekull och var en dansk fiskehamn. Karlshamn är döpt efter Kung Karl X Gustav. Under 1800-talet blomstrade staden tack vare att handel och båttrafiken ökade och många tyskar flyttade in. Än i dag är Tyskland en samarbetspartner, en så kallad vänort. Förutom Tyskland har Karlshamn tre till vänorter och dessa ligger i Polen och våra nordiska grannländer Danmark och Finland. En av de större skärgårdarna i Blekinge ligger i Karlshamn, om du vill besöka den är det Hällaryds skärgård du ska söka efter. I och med att många har i skärgården är det betydligt fler människor under sommarhalvåret. Även ett antal festivaler gör att flera målgrupper lockas till Karlshamn. Några av dessa är Östersjöfestivalen, Blekinge gäddfestival och Ringamåla musikfestival.