Jurist i Oskarshamn

Behöver du juridisk rådgivning? Här kan du snabbt och enkelt hitta erfarna advokater och jurister som kan hjälpa dig. Lämna en förfrågan nu och få offerter inom kort. Det är helt gratis och en förfrågan är inte bindande.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar jurist i Oskarshamn

 • Bokföring / Bokföringshjälp i Oskarshamn

  Vill du ha hjälp med bokföringen i Oskarshamn? Hos Servicefinder får du hjälp från både små och stora bokföringsfirmor.

 • Finansiella Tjänster i Oskarshamn

  Behöver du hjälp med finansiella tjänster som banklån och räntor? Vi hjälper dig få offerter från företag inom ekonomibranschen i Oskarshamn.

 • Kontorstjänster i Oskarshamn

  Behöver ditt företag i Oskarshamn hjälp med ekonomi, administration eller kundtjänst? Servicefinder förmedlar kontakt med experter inom kontorstjänster.

 • Översättning i Oskarshamn

  Behöver du hjälp med översättning till ett annat språk? Servicefinder hjälper dig få kontakt med erfarna översättningsbyråer i Oskarshamn.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar jurist i Oskarshamn

Alla förfrågningar

Några av våra populära företag

Jurist

En advokat är en jurist, men en jurist är inte med säkerhet en advokat. Den stora skillnaden ligger i att det inte finns regelrätta krav på en jurist för att få kalla sig så, medans det däremot är ett krav på advokaten att ha en formell utbildning och en juristexamen.

Det är därför viktigt när du nu söker efter en advokat i Oskarshamn, att du beaktar detta och sätter det i relation till vad du faktiskt behöver. Gäller ditt ärende enklare affärsjuridiska frågor, eller rentav något inom det familjerättsliga området (bouppteckning, bodelning, testamenten osv) där det inte förväntas någon rättslig process, kanske du klarar dig bra med en specialiserad jurist. Det är troligt att flera advokater i Oskarshamn har så väl advokat- som juristtjänster och priserna kan variera beroende på dina behov - så fråga!. Men om du däremot räknar med tvister och domstol kan du göra klokt i att välja advokaten på grund av den formella utbildningen och de formaliserade kraven på sitt yrkesutövande.

Oskarshamn

Oskarshamn är en hamnstad och huvudorten i Oskarshamns kommun. Den tillhör Kalmar län och därmed i landskapet Småland. Oskarshamn har en befolkning på 26000 invånare. Till Oskarshamn finns det många olika resvägar. Du kan välja att färdas med bil och buss, via sjövägen, spårledes med tåg eller med flyg. Allt beroende på om du kommer från norr, söder, väst eller öst. Från hamnen kan du ta färjan till både Gotland och Öland, det är också skälet till att många turister kommer till Oskarshamn. Oskarshamn är en industristad och står för en omfattande mängd godstrafik både inom Sverige och till andra länder. Här finns även Oskarshamnfabriken, vars produktion uppgår till hela 6.000 ton stearinljus varje år. Från början, det vill säga på 1830-talet, låg fabriken i Liljeholmen strax utanför Stockholm. Det var år 1970 som tillverkningen flyttades till Oskarshamn. En annan betydande del för näringslivet är kärnkraften. Vid Oskarshamns kärnkraftverk finns tre reaktorer.

Är man historiskt och medicinskt intresserad kan det vara intressant att gå en runda på kolerakyrkogården som har varit etablerad sedan 1834. I samband med att filmen The Simpsons hade svensk premiär, blev Oskarshamn utsedd till Sveriges motsvarighet till Springfield, dvs staden där The Simpsons utspelar sig.