Advokat i Kalix

Behöver du juridisk rådgivning? Här kan du snabbt och enkelt hitta erfarna advokater och jurister som kan hjälpa dig. Lämna en förfrågan nu och få offerter inom kort. Det är helt gratis och en förfrågan är inte bindande.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Hittade rätt person för jobbet inom en timme.

  Johan L, Juli 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 066
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar advokat i Kalix

 • Bokföring i Kalix

  Vill du ha hjälp med bokföringen i Kalix? Hos Servicefinder får du hjälp från både små och stora bokföringsfirmor.

 • Kontorstjänster

  Behöver ditt företag i Kalix hjälp med ekonomi, administration eller kundtjänst? Servicefinder förmedlar kontakt med experter inom kontorstjänster.

 • Marknadsföring

  Vill du stärka ditt varumärke, berätta något eller sälja mer? Genom Servicefinder får du kontakt med duktiga marknadsföringsbyråer i Kalix.

 • Revision i Kalix

  Behöver du en revisor som kontrollerar företagets ekonomi? Servicefinder hjälper dig få kontakt med bra företag i Kalix som arbetar med revision.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar advokat i Kalix

Alla förfrågningar

Advokat

En advokat är en jurist, men en jurist är inte nödvändigtvis en advokat. Den stora skillnaden ligger i att det inte finns några formella krav på juristerna för att få kalla sig jurist, medans det däremot är ett uttryckligt krav på advokaten att ha en högskoleutbildning och en juristexamen.

Därför är det väsentligt, när du nu är på jakt efter en advokat i Kalix, att du beaktar detta och sätter det i relation till ditt aktuella ärende. Gäller ditt ärende mindre besvärliga frågeställningar inom affärsjuridik, eller eventuellt något inom familjerätten (bouppteckning, bodelning, testamenten osv) där du inte förväntar dig några tvister och processer, kanske du klarar dig bra med en välutbildad jurist. Det är säkert så att flera advokater i Kalix kan erbjuda så väl advokat- som juristtjänster med olika priser beroende på vad du behöver - så fråga!. Men om ärendet är komplicerat och du riskerar rättsliga processer kan det vara värt att välja advokaten med den formella utbildningen och hårdare krav på sitt yrkesutövande.

Kalix

Tätorten Kalix ligger i Kalix kommun, Norrbottens län. Kommunen ligger nära gränsen till Finland, endast fem mil bort. Huvudorten Kalix ligger precis där Kalixälvens vatten möter havet i Bottenviken. Om du kommer med bil till Kalix behöver man bara hålla sig till Europaväg 4, vägens nordligaste punkt ligger nämligen i kommunen. Från Stockholm kan du även ta bussen och färdas längst med samma bilväg. Med flyg och tåg får du gå av i Luleå och sedan ta buss/bil till Kalix. Näringslivet i Kalix består av både småföretagare och stora industriföretag. Precis som i resten av östra Norrbotten utgörs en stor del av industrin av massa- och papperbruket Billerud Karlsborg.

Kalix skärgård rankas av många som den mest häpnadsväckande i Norrland. Naturen är varierande och skärgården består av hela 792 öar. Där utvinns årligen 60 ton av den kända Kalixlöjromen, eller "Bottenvikens guld" som vissa kallar den. Denna utsökta delikatess håller hög kvalitet, vilket gör att den finns på menyn på Nobelmiddagar och fina restauranger. Fiske är en gynnsam fritidssyssla i Kalix. Det finns gott om skiftande fiskemiljöer och vattendrag, som gör att man inte behöver vänta länge på fiskelyckan.