Så lyckas du bäst med att renovera ett gammalt kök

Köksrenovering

Ett gammalt kök har sin charm, men det som är gammalt och vackert är tyvärr inte alltid det mest praktiska och kanske har det till sist blivit dags att ge hemmets viktigaste plats ett lyft? Oavsett om du bara vill fräscha upp ditt gamla kök med nya skåpluckor och lite färg, eller funderar på en totalrenovering, så har du kommit rätt.

Vi på Servicefinder hjälper dig att hitta rätt hantverkare till rätt pris, och om du funderar på att själv renovera ditt gamla kök har vi också lite tips och goda råd.

Hitta företag som kan renovera ditt gamla kök

Att renovera ett gammalt kök kan vara tidskrävande och de flesta av oss har varken tid eller möjlighet att göra det själva. Att ta kontakt med hantverkare, jämföra offerter och försöka hitta rätt kan också kännas som ett jätteprojekt, så varför inte lämna den biten åt oss? Hos Servicefinder är det enkelt att skapa en förfrågan – det tar bara ett par minuter – och sedan får hantverkarna kontakta dig istället. Du kan i lugn och ro jämföra offerter från olika företag som faktiskt kan och vill renovera just ditt kök.

Så innan du river stommarna, kastar ut diskbänken eller bryter upp golvet, fyll i en gratis förfrågan här! Vem vet – kanske hittar du precis rätt hantverkare, till precis rätt pris, som kan hjälpa dig att renovera ditt gamla kök och ge det nytt liv.

Får jag renovera mitt kök själv?

Ja – vissa saker kan du såklart göra själv. Om du är någorlunda händig så kan du till exempel måla om både skåpluckor, väggar och snickerier – ett förhållandevis enkelt sätt att ge ett gammalt kök nytt liv. Som med all målning är grundregeln att ju noggrannare du är med förarbetet, desto bättre blir slutresultatet.

När det kommer till el och VVS är det dock inte lika självklart. Om du behöver installera en diskmaskin eller spis behöver du anlita en behörig elektriker eller VVS-montör. Likaså om du behöver flytta elkontakter eller strömbrytare – något som inte är helt ovanligt när du renoverar ett gammalt kök.

Andra som har fått hjälp med att renovera köket

Köksrenovering i Göteborg

Ett väl bemötande och noggrann på tiden. Lagom priser

Installering av köksmodul i Mölndal

Snabb och effektiv. Mycket nöjda.

Renovering av kök i Södertälje, inom 3 månader

Dom var jättetrevliga o gjorde ett jättebra jobb. Jag är mycket nöjd med deras insats.

Vanliga frågor och svar om köksrenovering

Ja, renoveringar som utförs i en privatbostad som du äger är så gott som alltid giltiga för ROT-avdrag.

ROT-avdraget gäller ombyggnad, tillbyggnad, underhåll och reparation när du anlitar ett företag för att utför tjänsten. Att renovera ett kök ingår definitivt i ROT-avdraget.

Företagen som lämnar offerter i vår tjänst bör lämna prisuppgift med ROT-avdraget angivet. Det finns vissa skatteregler du måste känna till, men högst sannolikt betalar du alltså bara 70 % av arbetskostnaden.

ROT-avdraget gäller dock bara arbetet, inte material, så kontrollera med företaget vad ROT-avdraget gäller i offerten, om det inte tydligt framgår.

Hantverkare som utför renoveringsarbeten i kök och våtrum är vana att hantera ROT-avdrag åt sina kunder och 30 % av timkostnaden kommer säkerligen redan vara specificierad och avdragen på fakturan när du får den.

När du lämnar en förfågning hos oss på Servicefinder, så skickar vi bara ut den till företag som har angivit att de arbetar med köksrenovering. Det kan såklart vara allt från rörmokare och elektriker till snickare och målare.

När du får svar på ditt jobb, alltså när företagen skickar dig offerter, så kan du också se de certifikat de angett att de har, deras företagspresentation och deras omdömen.

Våra anslutna företag kan själva ange att de är certifierade för t ex el- eller våtrumsarbeten. Det är dock en egen uppgift från företagen och vi saknar idag möjlighet att kontrollera certifkaten automatiskt. Du bör kunna göra en god samlad bedömning i vår tjänst, men vi rekommenderar att du ber företagen att visa upp relevanta certifikat innan du skriver på avtalet.

Alla företag hos Servicefinder är kontrollerade för sund ekonomi (F-skatt, bolagregistrering etc).