Renovera gammalt kök - vi hjälper dig lyckas!

Ett gammalt kök har sin charm, men det som är gammalt och vackert är tyvärr inte alltid det mest praktiska och kanske har det till sist blivit dags att ge hemmets viktigaste plats ett lyft? Oavsett om du bara vill fräscha upp ditt gamla kök med nya skåpluckor och lite färg, eller funderar på en totalrenovering, så har du kommit rätt.

Vi på Servicefinder hjälper dig att hitta rätt hantverkare till rätt pris, och om du funderar på att själv renovera ditt gamla kök har vi också lite tips och goda råd.

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad kostar ditt gamla kök att renovera?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Super duktiga killar, super nöjd med jobbet!

Vad kostar en köksrenovering{{#if zip_city}} {{zip_city}}{{else}}{{#if municipality}} {{municipality}}{{/if}}{{/if}}?

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}
Välj typ av köksrenovering
Du måste välja minst ett alternativ
Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 8 390
  Pågående jobb
 • 18 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Hitta företag som kan renovera ditt gamla kök

Att renovera ett gammalt kök kan vara tidskrävande och de flesta av oss har varken tid eller möjlighet att göra det själva. Att ta kontakt med hantverkare, jämföra offerter och försöka hitta rätt kan också kännas som ett jätteprojekt, så varför inte lämna den biten åt oss? Hos Servicefinder är det enkelt att skapa en förfrågan – det tar bara ett par minuter – och sedan får hantverkarna kontakta dig istället. Du kan i lugn och ro jämföra offerter från olika företag som faktiskt kan och vill renovera just ditt kök.

Så innan du river stommarna, kastar ut diskbänken eller bryter upp golvet, fyll i en gratis förfrågan här! Vem vet – kanske hittar du precis rätt hantverkare, till precis rätt pris, som kan hjälpa dig att renovera ditt gamla kök och ge det nytt liv.

Får jag renovera mitt kök själv?

Ja – vissa saker kan du såklart göra själv. Om du är någorlunda händig så kan du till exempel måla om både skåpluckor, väggar och snickerier – ett förhållandevis enkelt sätt att ge ett gammalt kök nytt liv. Som med all målning är grundregeln att ju noggrannare du är med förarbetet, desto bättre blir slutresultatet.

När det kommer till el och VVS är det dock inte lika självklart. Om du behöver installera en diskmaskin eller spis behöver du anlita en behörig elektriker eller VVS-montör. Likaså om du behöver flytta elkontakter eller strömbrytare – något som inte är helt ovanligt när du renoverar ett gammalt kök.

Hur billigt kan man renovera sitt gamla kök?

En totalrenovering kostar nog 200 000 kronor ungefär, men det är en ganska grov spekulation från vår sida. Gamla kök brukar man vilja bevara inredning ifrån ibland - kanske är det ett funkiskök, där den gamla inredningen blivit modern igen, eller så är det ett lantligt kök i en stuga - vi vet ju inte vilket gammalt kök just du vill renovera. Men det vi vet är att om du hämtar in offerter på renoveringen här hos oss, så kommer du få veta vad just ditt kök kostar att renovera. Köksrenovernig är populärt bland våra hantverkare och de flesta får ganska många prisförslag och offerter att välja mellan.

Så hur billigt kan du renovera ditt kök? Fråga och se, vi lovar att matcha dig mot duktiga hantverkare i ditt område utan att det kostar dig en krona!

Köksrenovering

Hur fungerar Servicefinder?

Beskriv ditt uppdrag

Skapa en gratis förfrågan på bara några minuter och få kontakt med duktiga företag.

Jämför företag

Jämför offerter och omdömen och chatta med företagen i lugn och ro innan du gör ditt val.

Välj företag

Välj det företag som känns bäst för jobbet och känn dig trygg med att jobbet blir utfört av proffs!

Andra som har fått hjälp med att renovera köket

Renovering av kök i Södertälje, inom 3 månader

Dom var jättetrevliga o gjorde ett jättebra jobb. Jag är mycket nöjd med deras insats.
– Erika Johansson
december 2022

Renovering av ett kök i Malmö

Skulle ge 4.5/5 om det gick, men eftersom det inte går får jag nöja mig med 4 stjärnor. Väldigt billigt jämfört med vad andra tar för samma jobb! Och trots att det är billigt så är jobbet professionellt utfört. Vad mer går det att önska?
– Patrik
april 2021

Bygga ihop ett helt Ikea-kök i Göteborg, 11-23/11

Byggde vårt nya kök på en vecka. Otroligt noggrann och kvalitetsmedveten. Trevlig också. Vi kommer definitivt anlita igen för nästa projekt!
– Helena Giannakenas
november 2021

Badrumsrenovering
Badrumsrenovering ROT

Dags att ge badrummet ett lyft? Då är det viktigt att hitta en trygg och kompetent hantverkare för uppdraget. Hitta och jämför Sveriges bästa byggföretag hos Servicefinder med bara en förfrågan. Snabbt och enkelt!

Elektriker
Elektriker ROT

Behöver du hjälp med en elinstallation? Då är det viktigt att anlita en professionell elektriker med rätt behörigheter. Med Servicefinder hittar du just det. Här kan du få offerter från flera elektriker och jämföra omdömen från tidigare kunder.

Kakel/Klinkers
Kakel/Klinkers ROT

Anlita en kunnig kakelsättare som hjälper dig när du ska renovera kök och badrum med kakel och klinker. Här får du gratis offerter från kompetenta yrkesmän.

Rörmokare
Rörmokare ROT

Rörmokaren hjälper dig med VVS-relaterade arbeten som omläggning av rör och reparation av läckage. Hitta seriösa hantverkare här på Servicefinder!

Vanliga frågor och svar om köksrenovering

Ja, renoveringar som utförs i en privatbostad som du äger är så gott som alltid giltiga för ROT-avdrag.

ROT-avdraget gäller ombyggnad, tillbyggnad, underhåll och reparation när du anlitar ett företag för att utför tjänsten. Att renovera ett kök ingår definitivt i ROT-avdraget.

Företagen som lämnar offerter i vår tjänst bör lämna prisuppgift med ROT-avdraget angivet. Det finns vissa skatteregler du måste känna till, men högst sannolikt betalar du alltså bara 70 % av arbetskostnaden.

ROT-avdraget gäller dock bara arbetet, inte material, så kontrollera med företaget vad ROT-avdraget gäller i offerten, om det inte tydligt framgår.

Hantverkare som utför renoveringsarbeten i kök och våtrum är vana att hantera ROT-avdrag åt sina kunder och 30 % av timkostnaden kommer säkerligen redan vara specificierad och avdragen på fakturan när du får den.

När du lämnar en förfågning hos oss på Servicefinder, så skickar vi bara ut den till företag som har angivit att de arbetar med köksrenovering. Det kan såklart vara allt från rörmokare och elektriker till snickare och målare.

När du får svar på ditt jobb, alltså när företagen skickar dig offerter, så kan du också se de certifikat de angett att de har, deras företagspresentation och deras omdömen.

Våra anslutna företag kan själva ange att de är certifierade för t ex el- eller våtrumsarbeten. Det är dock en egen uppgift från företagen och vi saknar idag möjlighet att kontrollera certifkaten automatiskt. Du bör kunna göra en god samlad bedömning i vår tjänst, men vi rekommenderar att du ber företagen att visa upp relevanta certifikat innan du skriver på avtalet.

Alla företag hos Servicefinder är kontrollerade för sund ekonomi (F-skatt, bolagregistrering etc).

Från bloggen

2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!
2022-01-14
Klassisk shakerestetik, minimalism eller en naturnära färgpalett? Inspireras av vår trendspaning där vi går igenom 3 starka kökstrender för 2022!
2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.