Renovera gammalt kök - vi hjälper dig lyckas!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad kostar ditt gamla kök att renovera?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

De har gjort ett mycket bra och proffsigt jobb. Skickliga, trevliga och lättsamma. Rekommenderar dem verkligen.

Välj typ av köksrenovering
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren

Ett gammalt kök har sin charm, men det som är gammalt och vackert är tyvärr inte alltid det mest praktiska och kanske har det till sist blivit dags att ge hemmets viktigaste plats ett lyft? Oavsett om du bara vill fräscha upp ditt gamla kök med nya skåpluckor och lite färg, eller funderar på en totalrenovering, så har du kommit rätt.

Vi på Servicefinder hjälper dig att hitta rätt hantverkare till rätt pris, och om du funderar på att själv renovera ditt gamla kök har vi också lite tips och goda råd.

 • 4,7
 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 8 225
  Pågående jobb
 • 22 000+
  Omdömen om företag
 • 4,6/5
  Företagens snittbetyg

Hitta företag som kan renovera ditt gamla kök

Att renovera ett gammalt kök kan vara tidskrävande och de flesta av oss har varken tid eller möjlighet att göra det själva. Att ta kontakt med hantverkare, jämföra offerter och försöka hitta rätt kan också kännas som ett jätteprojekt, så varför inte lämna den biten åt oss? Hos Servicefinder är det enkelt att skapa en förfrågan – det tar bara ett par minuter – och sedan får hantverkarna kontakta dig istället. Du kan i lugn och ro jämföra offerter från olika företag som faktiskt kan och vill renovera just ditt kök.

Så innan du river stommarna, kastar ut diskbänken eller bryter upp golvet, fyll i en gratis förfrågan här! Vem vet – kanske hittar du precis rätt hantverkare, till precis rätt pris, som kan hjälpa dig att renovera ditt gamla kök och ge det nytt liv.

Får jag renovera mitt kök själv?

Ja – vissa saker kan du såklart göra själv. Om du är någorlunda händig så kan du till exempel måla om både skåpluckor, väggar och snickerier – ett förhållandevis enkelt sätt att ge ett gammalt kök nytt liv. Som med all målning är grundregeln att ju noggrannare du är med förarbetet, desto bättre blir slutresultatet.

När det kommer till el och VVS är det dock inte lika självklart. Om du behöver installera en diskmaskin eller spis behöver du anlita en behörig elektriker eller VVS-montör. Likaså om du behöver flytta elkontakter eller strömbrytare – något som inte är helt ovanligt när du renoverar ett gammalt kök.

Hur billigt kan man renovera sitt gamla kök?

En totalrenovering kostar nog 200 000 kronor ungefär, men det är en ganska grov spekulation från vår sida. Gamla kök brukar man vilja bevara inredning ifrån ibland - kanske är det ett funkiskök, där den gamla inredningen blivit modern igen, eller så är det ett lantligt kök i en stuga - vi vet ju inte vilket gammalt kök just du vill renovera. Men det vi vet är att om du hämtar in offerter på renoveringen här hos oss, så kommer du få veta vad just ditt kök kostar att renovera. Köksrenovernig är populärt bland våra hantverkare och de flesta får ganska många prisförslag och offerter att välja mellan.

Så hur billigt kan du renovera ditt kök? Fråga och se, vi lovar att matcha dig mot duktiga hantverkare i ditt område utan att det kostar dig en krona!

Köksrenovering

Hur fungerar Servicefinder?

1
Beskriv projektet

Berätta vad du behöver hjälp med, vi skickar ditt uppdrag till relevanta företag.

2
Få offerter

Inom kort får du offerter från kvalificerade företag som vill hjälpa dig.

3
Sätt igång!

Jämför offerter och omdömen och välj företag. När jobbet är klart – lämna ett omdöme.

Andra som har fått hjälp med att renovera köket

Helrenovering av kök i Järfälla

Riktig trevlig, kunnig och punktlig hantverkare som jobbar och levererar med bra kvalitet och omsorg. Kommer att definitivt lita på dem igen i nästa projekt. Rekommenderas starkt!
– Mehrdad Shokri
mars 2022

Köksrenovering i Göteborg

Ett väl bemötande och noggrann på tiden. Lagom priser
– Intikal Alsaadi
januari 2023

Helrenovering av kök i Danderyd, inom 3 månader

Tar väl hand om kunden och sätter fokus på vad kunden önskar. Utför projekt enligt tidsplan.
– Ronny Taki
april 2023

Vanliga frågor och svar om köksrenovering

Ja, renoveringar som utförs i en privatbostad som du äger är så gott som alltid giltiga för ROT-avdrag.

ROT-avdraget gäller ombyggnad, tillbyggnad, underhåll och reparation när du anlitar ett företag för att utför tjänsten. Att renovera ett kök ingår definitivt i ROT-avdraget.

Företagen som lämnar offerter i vår tjänst bör lämna prisuppgift med ROT-avdraget angivet. Det finns vissa skatteregler du måste känna till, men högst sannolikt betalar du alltså bara 70 % av arbetskostnaden.

ROT-avdraget gäller dock bara arbetet, inte material, så kontrollera med företaget vad ROT-avdraget gäller i offerten, om det inte tydligt framgår.

Hantverkare som utför renoveringsarbeten i kök och våtrum är vana att hantera ROT-avdrag åt sina kunder och 30 % av timkostnaden kommer säkerligen redan vara specificierad och avdragen på fakturan när du får den.

När du lämnar en förfågning hos oss på Servicefinder, så skickar vi bara ut den till företag som har angivit att de arbetar med köksrenovering. Det kan såklart vara allt från rörmokare och elektriker till snickare och målare.

När du får svar på ditt jobb, alltså när företagen skickar dig offerter, så kan du också se de certifikat de angett att de har, deras företagspresentation och deras omdömen.

Våra anslutna företag kan själva ange att de är certifierade för t ex el- eller våtrumsarbeten. Det är dock en egen uppgift från företagen och vi saknar idag möjlighet att kontrollera certifkaten automatiskt. Du bör kunna göra en god samlad bedömning i vår tjänst, men vi rekommenderar att du ber företagen att visa upp relevanta certifikat innan du skriver på avtalet.

Alla företag hos Servicefinder är kontrollerade för sund ekonomi (F-skatt, bolagregistrering etc).

Från bloggen

2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!
2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!
2022-01-14
Klassisk shakerestetik, minimalism eller en naturnära färgpalett? Inspireras av vår trendspaning där vi går igenom 3 starka kökstrender för 2022!