Såggubben AB

Vi sågar säkert i era träd.

Om Såggubben AB

TRÄDFÄLLNING

Om du vill ha mer utrymme på trädgården eller få en vacker utsikt, är trädfällning en bra lösning. Om man har skadade träd på tomten är det vanligt att dessa avlägsnas. Trädfällning är ett svårt arbete och är inget du ska göra själv. En trädfällare har oersättliga kunskaper om trädets räckvidd och fällriktning. Om en privatperson fäller trädet på fel sätt kan människor, byggnader och natur skadas.
Det finns ett flertal metoder och redskap man kan använda sig av vid trädfällning. Arboristen sågar antingen ner trädet från marken eller kapar det bit för bit uppifrån trädet. Sektionsfällning kallas det sistnämnda. Professionella trädfällare vet exakt hur de ska agera, och ser till att trädet fälls på ett tryggt och smidigt sätt.

Vi på Såggubben är utrustade för att ta ned stora träd upp till 20 meter höga eller träd som står otillgängligt.

Vi har lastbil med kranmonterad gripsåg som har många fördelar, vi tar på ett säkert sätt bort träd som blivit för stora, för gamla, storm-skadade eller träd som på annat sätt står i vägen. När ett träd står nära huset, inte går att fälla normalt med motorsåg, eller helt enkelt när man vill slippa jobbet. Vi tar med hela träd eller bara grenar/ris och lämnar kvar det ni vill elda med. Vi har alltid med oss 38 kubik flak för ris/träd och för större jobb har vi även släp för ytterligare 38 kubik. Kranen når max 20 m upp och max 25 m ut.

Vi har alla behörigheter och försäkringar!

Med vår specialutrustade bil och erfarna chaufför utför vi alla uppdrag. Vi kan sektionsfälla träd med hjälp av en gripsåg monterad i kranarmen, vi utför trädfällning med precision utan att ta onödiga risker. Varje fällning har sin unika lösning och vårt mål är hitta just den lösning som är starkast med tanke på låg riskprocent och bäst ekonomi för dig. Vid trädfällning så lämnas trädet i s.k. behändiga bitar vilket innebär att stammen delas upp till 2-4 vedlängder/bit, givetvis beroende på tjockleken på stammen. Mindre grenar lämnas i längre bitar. Önskar man trädet uppdelat till vedbitar och grenarna flisade så går det givetvis bra, glöm bara inte att säga till om det när ni beställer offerten.

STUBBFRÄSNING

Vi utför fräsning av alla slags stubbar i samband med trädfällning eller om Ni önskar det utfört vid annat tillfälle. Flisen som blir över efter fräsningen kan användas till marktäckning eller som jordförbättring i trädgården. Normalt så lämnar vi flisen kvar på plats men kan bortforslas mot en extra avgift. Detsamma gäller om vi behöver kapa ner en bit av stammen för att fräsa stubben.
Vår utrustning är skonsam mot Er gräsmatta och miljön runt stubben. Standardfräsning är ~10 cm under marknivå, som är fullgott för att så nytt gräs. Vi fräser även bort stubbar och rötter från din trädgårdshäck.

TRANSPORT Önskar ni att alla trädrester borttransporteras efter trädfällning så hjälper vi er naturligtvis med det. Vi erbjuder bortforsling av ris & stam i samband med våra tjänster, flisning av grenar efter avverkning är ett bra alternativ för att sänka kostnaden vid hantering av trädrester samtidigt som det ger er tillbaka en produkt som ni kan använda till er trädgård.
24

Utförda jobb via Servicefinder

Baserat på de jobb där konsumenten bekräftat att de har valt Såggubben AB. Det faktiska antalet utförda jobb kan vara högre.
Kontakta oss

Bolagsuppgifter

Organisationsnummer 559157-4537
Bolagsform Privat aktiebolag
Registrerat 2018-04-27
Momsregistrerat
2021-10
Registrerat för F-skatt
2018-05
SNI
41200
Byggande av bostadshus och andra byggnader
81300
Skötsel och underhåll av grönytor
43120
Mark- och grundarbeten
49410
Vägtransport, godstrafik
Verksamhetsbeskrivning
Aktiebolaget ska bedriva vägtransport, godstrafik, trädfällning samt mark- och grundarbeten.

Omsättning/resultat (Tkr)

Kassalikviditet (%)

Antal anställda

Tjänster Såggubben AB kan hjälpa dig med: