Värmepumpar i Stockholm

Med en värmepump kan du sänka husets uppvärmningskostnader med upp till 85 %. Det beror på att pumpen använder gratisvärmen som finns naturligt i luften, vattnet eller marken. Lämna en förfrågan så får du snart offerter från erfarna företag som kan hjälpa dig spara pengar och energi med en värmepump.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar värmepumpar i Stockholm

 • Besiktningsman i Stockholm

  Ta hjälp av en certifierad besiktningsman vid köp av hus eller försäljning av fastighet. Servicefinder hjälper dig få kontakt med proffs i Stockholm.

 • Låssmed i Stockholm

  Har du tappat nycklarna eller vill du kanske installera ett passagesystem? Servicefinder hjälper dig att hitta en duktig låssmed i Stockholm.

 • Snöskottning / Snöröjning i Stockholm

  ROT

  Är du i behov av snöskottning längs garageuppfarten? Du hittar professionella snöröjare här på Servicefinder. Lämna en förfrågan och få gratis offerte

 • Taktvätt i Stockholm

  ROT

  Taktvätt håller ditt hustak fritt från mossa, fuktskador och mögel. Servicefinder hjälper dig få kontakt med professionella taktvättare i Stockholm.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar värmepumpar i Stockholm

Alla förfrågningar

Några av våra populära installatörer

Värmepumpar

Vid uppvärmning av ditt hus är värmepumpar funktionellt och enkelt att sköta. Värmepumpen fungerar enligt samma principer som ett kylskåp, med skillnaden att den används till att värma upp istället för att kyla ned. Värmepumpar gör dig beorende av el, något som kan vara dåligt om det blir elavbrott. Värmepumpar är en teknisk anordning, med syfte att transportera värme från en kall plats till en varm. Berggrunden, marken, luften och sjövattnet är olika värmekällor.

Man kan dela upp värmepumpar i markvärmepumpar och luftvärmepumpar. Bland markvärmepumpar finns berg- och ytjordvärmepumpar samt grund- och sjövattenpumpar. Till luftvärmepumpar räknas de två sorterna frånluftsvärmepumpar och uteluftvärmepumpar. Du kan påverka din elräkning med valet av pump. För att kunna göra rätt val bör du ha koll på husets energianvändning, var i Sverige huset ligger och hur huset är byggt. En villavärmepump hämtar värmen från exempelvis ventilationsluften, berget och ytjorden. Om du har ett hus vars energiåtgång är låg kan det vara lämpligt att använda uteluft som värmekälla. Hus med hög energiåtgång hämtar värme från berget, marken eller grund- och sjövattnet. Bergvärmepump är en av de värmepumpar som används till uppvärmning av hus. Den kan generera både varmvatten och värme genom ett borrat hål i marken. Djupet på borrhålet brukar inte överstiga 200 meter. Låt en certifierad borrare sköta borrningen. En jordvärmepump fungerar ungefär på samma sätt som en bergvärmepump, detsamma gäller sjö- och grundvattenborrar. Det som skiljer de åt är var värmen hämtas ifrån. Var uppmärksam på att tillstånd från kommunen krävs för installering av nämnda värmepumpar.

Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad men är också centrum för kulturliv, ekonomi och media. Kungahus, riksdag och regering är belägna i Stockholm och Sveriges internationella affärer sköts oftast härifrån.

Antalet invånare i kommunen är 847000, men i regionen storstockholm uppskattas siffran till ungefär två miljoner.

Kända byggnader är bland annat Stockholms stadshus som byggdes i början av 1900-talet, Drottningholms slott från 1600-talet som är upptaget på UNESCO:s världsarvslista där kungen och drottningen bor, samt Ericsson Globe som är stadens stora sport- och nöjesarena.

Varje år besöks staden av över en miljon turister och bland dem är stadsdelen Gamla stan mycket populär att besöka. Denna del som grundades på 1200-talet, var upphovet till staden Stockholm. I Gamla stan kan du shoppa i souvenirbutiker, gå i smala gränder från medeltiden och fika på trevliga caféer.

I Stockholms vackra skärgård finns det 30.000 holmar och öar och Vaxholm, Grinda, Utö och Möja hör till de mest välbesökta.