Totalentreprenad i Sundbyberg

Här kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med experter inom totalentreprenad. Lämna en förfrågan så kommer du inom kort att få offerter från proffs i ditt område. Vår tjänst är helt gratis och utan förpliktelser.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Hittade rätt person för jobbet inom en timme.

  Johan L, Juli 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 163
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar totalentreprenad i Sundbyberg

 • Badrumsrenovering i Sundbyberg

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Sundbyberg som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Sundbyberg

  ROT

  Letar du efter elektriker i Sundbyberg? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Sundbyberg

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Sundbyberg? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Sundbyberg

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Sundbyberg.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar totalentreprenad i Sundbyberg

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra totalentreprenörer

Några av våra populära totalentreprenörer

Vanliga frågor och svar om totalentreprenad

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om totalentreprenad

Totalentreprenad

Betydelsen bakom totalentreprenad är att den privatperson som önskar ett bygge endast behöver kontakta ett bolag som sköter om allt med underentreprenörer, bygglov med mera. Detta innebär att uppdragsgivaren bara behöver teckna avtal med ett enda företag. Totalentreprenaden avser ta hand om byggarbetare, bygglov såväl som installationer och ritningar.

Totalentreprenaden ansvarar för de ritningar och pappershandlingar som behövs. Det enda du behöver samverka inom är att kontrollera att allt är korrekt och finns med i avtalet utifrån dina önskemål. Det kan uppstå ändringar och därför är det viktigt för dig att allt dokumenteras, eftersom ombildningar kan innebära avdrag eller tillägg.

Det finns ett standardavtal, ABT 06 som gäller "Allmänna bestämmelser för totalentreprenader", vilket är viktigt att följa då uppdragsgivaren skriver avtal med entreprenaden. Avtalet gäller byggnads-, anläggnings- och installationsarbeten, vilken utges av Byggandet Kontraktkommitté BKK.

Sundbyberg

Sundbyberg är en av dryga dussinet kommuner i landet som fortfarande, eller igen kanske man ska säga, benämner sig stad. Sedan reformen då alla städer blev kommuner i början av 70-talet så upphörde formellt begreppet stad och sedan dess är hela Sverige helt enkelt indelat i kommuner i stället. I den mån det är praktiskt och tillåtet har bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö, tillsammans med Solna och Sundbyberg fortsatt att kalla sig städer. Sundbyberg strax nordväst om Stockholm är en ganska stor förort till huvudstaden, och här bodde 39000 invånare i slutet av 2010. Närmsta grannen Solna är faktistk nästan dubbelt så stort - befolkningsmässigt, men de två kommunerna har vuxit samman till den gräns att det är svårt att hitta gränsen går utan att plocka fram kartan. Inför kommunreformen var det rentav nära med en sammanslagning med Solna.

Med inslag av, politiska vildar och oväntade maktskiften de senaste åren så har Sundbyberg även fått en plats på kartan pga en viss politisk turbulens. Det har inte alltid varit så utan kommunen är ett traditionellt socialdemokratiskt fäste sedan kommunindelningen fram till valdagen 2006. Situationen är för stunden löst med en socialistisk blockregering stödd av Kristdemokraterna.

Med fler än 2500 aktiva företag hittar vi SEB med 2500 anställda, Taxi 020, Ericsson och ytterligare ett antal företag med en fler än hundra anställda. Det är populärt att bosätta sig i Sundbyberg med sina bra kommunikationer. Sundbyberg korsas av både tunnelbana och pendeltåg och storstaden känns alltid nära. Staden har den träffsäkra sloganen "en småstad mitt i storstaden", kanske lite roligare än "Se Sundbyberg och sedan dö" som i Ulf Peder Olrogs låttitel och som ibland skämtsamt används om staden.