Totalentreprenad i Karlskrona

Här kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med experter inom totalentreprenad. Lämna en förfrågan så kommer du inom kort att få offerter från kvalitetssäkrade proffs. Vår tjänst är helt gratis och utan förpliktelser.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar totalentreprenad i Karlskrona

 • Badrumsrenovering i Karlskrona

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Karlskrona som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Karlskrona

  ROT

  Letar du efter elektriker i Karlskrona? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Karlskrona

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Karlskrona? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Karlskrona

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Karlskrona.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar totalentreprenad i Karlskrona

Alla förfrågningar

Några av våra populära totalentreprenörer

Vanliga frågor och svar om totalentreprenad

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om totalentreprenad

Totalentreprenad

Tanken med en totalentreprenad är att det företaget sköter om allting du efterfrågar. Om du exempelvis ska bygga hus, tar totalentreprenaden hand om alltifrån bygglov, arkitekt till att städa när bygget är färdigt. Du behöver endast skriva kontrakt med ett enda företag som ordnar allt jobb.

Uppdragsgivaren ansvarar för att det som angivs i kontraktet stämmer överens utifrån dennes önskemål. Då det kan uppstå ytterliga kostnader vid förändringar i bygget, är det väsentligt att föra dokumentation över dessa. Totalentreprenaden ämnar se över behövliga handlingar såväl som ritningar.

Det finns ett standardavtal, ABT 06 som gäller "Allmänna bestämmelser för totalentreprenader", vilket är av vikt att gå efter då husköpare och totalentreprenör tecknar kontrakt. Avtalet är i avseende för byggnads-, anläggnings- och installationsarbeten, vilken utges av Byggandet Kontraktkommitté BKK.

Karlskrona

I Blekinge län finns Karlskrona som har en population på 64000. Efterfrågan för att kunna handla mat är god i Karlskrona med storjättar såsom Willys och Coop Forum som några i spetsen. Gallerior och köpcentrum som passar utmärkt för en shoppingtur är bland andra Wachtmeister Galleria såväl som Kronan.

Kända tv-profiler med ursprung i Karlskrona är programledaren Henrik Schyffert samt skådespelerskan Katarina Ewerlöf som har en sommarstuga på Hasslö i kommunen.

Tidigare hade verkstadsindustrin övertaget på näringen i Karlskrona, men från 1990-talet började IT och telekom att växa på marknaden. Idag tar idrott och h Karlskrona. Målet bakom det hela på marknaden. På gamla KA2:s regementsområde har kommunen byggt en sportanläggning som kallas Telenor Arenaatsningen är att främja staden till att bli störst inom idrott och hälsa. I Karlskrona bor dessutom idrottarna Carolina och Patrik Klüft Förut var verkstadsindustrin den starkaste näringen i kommunen. Sedan 1990-talet har IT och telekom vuxit på marknaden. En relativt ny satsning i Karlskrona är näringar som idrott och hälsa. Detta för att göra Karlskrona stora inom det befintliga. Därför har Karlskrona kommun byggt en idrottsanläggning vid namn Telenor Arena Karlskrona. Två utlandskända hockeyspelare som minsann är födda i Karlskrona är Oliver Ekman Larsson och Jonathan Ericsson.