Takläggare i Ystad

Behöver du lägga om, rusta upp eller bygga nytt tak? Här hittar du erfarna takläggare som kan ge dig ett nytt, säkert och snyggt tak. Lämna en förfrågan nedanför så ser vi till att du får offerter från kvalitetssäkrade takläggare. Det är helt gratis!

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar takläggare i Ystad

 • Badrumsrenovering i Ystad

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Ystad som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Ystad

  ROT

  Letar du efter elektriker i Ystad? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Ystad

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Ystad? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Ystad

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Ystad.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar takläggare i Ystad

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra takläggare

Några av våra populära takläggare

Vanliga frågor och svar om takläggare

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om takläggare

Takläggare

Det är förståndigt att låta en takläggare genomföra takarbetet. Takläggaren ämnar tämligen en risk för fallolyckor då denne arbetar. Det är på så sätt vettigast att en förnuftig takläggare utför arbetet.

Val av material till tak, är olika beroende på var i landet man bor, vad som är relativt för konstruktionen samt smaksak. Det finns alltifrån betongtak till plåttak. Plåttak finns i olika profiler och alternativformer, beroende på design. Vissa tegelpannor är speciellt utformade fastän materialet är av plåt. Plåttak är som bestämt ett brandsäkert och tättsluttande material. I exempelvis Norrland är plåttaket den den mest funktionella varianten då snön åker av lättare. På så sätt behöver inte taket skottas lika ofta. Viktmässigt är även plåttaket ett bättre alternativ för en äldre byggnad som inte klarar av för tunga material..

På Servicefinder finner du takläggare i Ystad.

Ystad

Längst ner i sydligaste Sverige ligger Ystad. På grund av sitt strategiska läge vid vattnet har Ystad ända sedan 1100-talet haft en viktig roll i handelns historia. På den tiden bodde inte fler än 1000 människor i staden, idag ligger befolkningsantalet på 28000 invånare. Stadens historia är full av stora händelser, staden har tillhört både Danmark och Sverige och än idag finns många byggnader kvar från stadens förflutna.

Här finns många välbevarade byggnader ända från medeltiden. Ystad brukar talas om som den ort i Skåne som på bästa sätt bibehållt hus från medeltiden fram till 1700-talet. Kemnerska gården är en av de byggnader som finns bevarad från medeltiden.

Ystad är en väl fungerande stad när det gäller att ta sig runt, härifrån går det färjor till Polen och tåget tar dig till städer som Malmö, Köpenhamn och Simrishamn. Ystad har många berömda personer bland andra, skådespelaren Ernst-Hugo Järegård, handbollsspelaren Alexander Hansen och musikern Anders Glenmark.