Ställningsmontage i Uppsala

Via oss hittar du kunniga och kompetenta yrkesmän som kan hjälpa dig med ställningsmontage. Lämna en kostnadsfri förfrågan nedanför så kommer du inom kort att få offerter från kvalitetssäkrade proffs.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar ställningsmontage i Uppsala

 • Badrumsrenovering i Uppsala

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Uppsala som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Uppsala

  ROT

  Letar du efter elektriker i Uppsala? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Uppsala

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Uppsala? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Uppsala

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Uppsala.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar ställningsmontage i Uppsala

Alla förfrågningar

Några av våra populära ställningsmontörer

Vanliga frågor och svar om ställningsmontage

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om ställningsmontage

Ställningsmontage

För arbeten som sker på höjder över två meter måste man använda byggställningar. Enligt lag måste man använda en byggställning som uppfyller särskilda krav på höjder över två meter. Av den anlendingen ska du alltid hyra ett säkert ställningsmontage för sådana arbeten. Vid större arbeten som målning av fasader och renoveringar är det smart att kontakta ett ställningsföretag. Ställningsbyggarna har spetskompetens inom bygg och innehar även licens och alla nödvändiga försäkringar. Ställningsföretag gör jobb för både företag och privatpersoner. Det finns många typer av ställningar, några är industriställningar, hängställningar och fasadställningar. Om man hyr ställningar kan man välja att få de färdigmonterade vid leverans. Då vet du att de blir monterade på ett korrekt sätt.

Uppsala

Uppsala är med runt 30 000 studenter bara på Uppsala Universitet känt som en studentstad, men det vore lika sant att kalla Uppsala län och staden för en företagsstad med runt 12000 företag i kommunen och nästan dubbelt så många i länet som helhet. Uppsala är landets 4:e största kommun och har i dagsläget runt 198000 invånare.

En offertförfrågan på ställningsmontage i Uppsala kommer nästan garanterat att få bra med svar, eftersom ServiceFinder lägger stort fokus vid landets tätorter och vi har många av stadens tiotusentals företagare som samarbetspartners..

Forsmark är en annan känd ort i Uppsala län, eftersom en av landets kärnkraftsanläggningar ligger där, men de största orterna i länet är annars Bålsta och Enköping. Visste du att det finns en ö i Södra Kvarken som heter "Märket"? Den tillhör Uppsala län och utgör faktiskt en landbaserad gräns mellan Finland och Sverige. Ingen lång gräns - det är mest ett litet skär och en fyr. Med sin närhet till både Stockholm och Arlanda flygplats är Uppsala ett tillgängligt turistmål och jämte slottet och Domkyrkan så är Uppsala högar i "Gamla Uppsala" populärt att besöka.

Uppsalas näringsliv domineras av enmansföretag, runt 9000, och tjänstesektorn är den största - speciellt IT har vuxit de senaste åren, men det finns många företag representerade inom verkstad, läkemedel- och livsmedelsindustri. Uppsala har av naturliga skäl en väldigt välutbildad arbetskraft med en stor mängd forskning vid de båda universiteten och även en relativt hög andel forskningsintensiva företag.