Ställningsmontage i Gävle

Via oss hittar du kunniga och kompetenta yrkesmän som kan hjälpa dig med ställningsmontage. Lämna en kostnadsfri förfrågan nedanför så kommer du inom kort att få offerter från kvalitetssäkrade proffs.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar ställningsmontage i Gävle

 • Badrumsrenovering i Gävle

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Gävle som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Gävle

  ROT

  Letar du efter elektriker i Gävle? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Gävle

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Gävle? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Gävle

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Gävle.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar ställningsmontage i Gävle

Alla förfrågningar

Några av våra populära ställningsmontörer

Vanliga frågor och svar om ställningsmontage

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om ställningsmontage

Ställningsmontage

Det är inte tillåtet att använda stege som hjälpmedel när arbetet sker på en höjd som överstiger två meter. Enligt lag måste man använda en byggställning som har skyddsräcken och uppfartsled för arbeten då höjden är mer än två meter. Därför ska du alltid hyra ett säkert ställningsmontage för sådana arbeten. Vid mer omfattande arbeten som fasadmålningar och renoveringar är det smart att kontakta ett ställningsföretag. Ställningsbyggarna har spetskompetens inom bygg och innehar även behörighet och alla nödvändiga försäkringar. Ställningsföretag arbetar för både företag och privatpersoner. Ställningar finns i flera varianter, några är industriställningar, skyltställningar och fasadställningar. En valmöjlighet när man hyr ställningar är att få de levererade helt färdigmonterade. Ställningsmontaget blir då monterat på ett säkert sätt.

Gävle

Uppåt i landet, i Gävleborgs län, finns Gävle som är Sveriges trettonde största tätort med en befolkningsmängd om 95000. Från Gävle är E4an mest lämpad för att ta sig söderut och möta städer såsom Arlanda stad och Stockholm. Andra viktiga genomfartsvägar är Riksväg 56 och Riksväg 80. En kort sträcka från Gävle finns den kända djur- och nöjesparken Furuviksparken. Celibriteten och dragshowartisten Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson kommer från staden.

Stora företag som verkar i Gävle är bland andra godisjätten Malaco Leaf och Kraft General Foods Scandinavia (Gevaliakaffe). Även papper- och kartongindustri är verksamma i Gävle.