Städhjälp i Alvesta

Anlita en professionell städfirma för hemstädning så får du både ett rent hem och tid med nära och kära. Och med RUT-avdraget kan städningen bli mycket billigare. Lämna en förfrågan nedanför så får du offerter från erfarna städföretag - helt gratis!

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar städhjälp i Alvesta

 • Flyttstädning i Alvesta

  RUT

  Letar du efter professionell flyttstädning i Alvesta? Få gratis offerter från upp till 5 företag, jämför omdömen och välj rätt städfirma för jobbet.

 • Fönsterputs i Alvesta

  RUT

  Fönsterputsare har rätt teknik och utrustning för att ge dig rena fönster. Lämna en förfrågan på Servicefinder och få fem offerter gällande fönsterput

 • Gardintvätt / Möbeltvätt i Alvesta

  RUT

  Behöver du hjälp med gardin- och möbeltvätt? Servicefinder hjälper dig få kontakt med professionella tvättfirmor i Alvesta.

 • Lokalvård i Alvesta

  Letar du städhjälp till företaget? Då kan lokalvård vara svaret. Beskriv ditt behov och få svar från upp till 5 duktiga företag i Alvesta.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar städhjälp i Alvesta

Alla förfrågningar

Några av våra populära företag

Vanliga frågor och svar om uppdrag

 • Alla tjänsteföretag som ansluter sig till Servicefinder kvalitetssäkras. Först och främst kontrollerar vi att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Sedan kontrollerar vi dagligen att företagen inte är i konkurs. Omdömen är en annan del i vårt kvalitetsarbete och vår tjänst bygger på ärliga omdömen. När konsumenter hittar städföretag via oss blir de alltid tillfrågade om de vill lämna ett omdöme om företaget de valt att anlita. De omdömen du ser är därför ett resultat av en städning som en ansluten städfirma genomfört.
  Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • De moment som ingår i en hemstädning skiljer sig mycket mellan olika städfirmor. Dessutom är varje hem unikt, så prata med städföretaget och framför dina önskemål. Då kan ni tillsammans komma överens om vad hemstädningen ska täcka.
 • Rutavdraget har gjort hemstädning en lyx många svenskar kan unna sig. Med rutavdraget betalar du endast 50 procent av arbetskostnaden direkt på fakturan. Från och med den 1 juli 2019 ökade rutavdraget från 25 000 kr till 50 000 kr för personer mellan 18-64 år. Har du fyllt 65 år så är maxavdraget 50 000 kronor per person. Du kan läsa mer om rutavdraget här. Den exakta kostnaden för städhjälp varierar dock. Omfattningen på städningen, antal kvadratmeter för ytan som ska städas, hur ofta du vill ha städhjälp och vart du bor är faktorer som påverkar priset. För att få bäst pris bör du alltid vända dig till flera städfirmor och jämföra offerter. När du får offerter är det viktigt att du kontrollerar att alla städmoment står med, samt att städmaterial, moms och rutavdraget är inkluderat. Vår rekommendation är att boka in möten med företagen för att de ska möjlighet att se uppdraget på plats. På så sätt undviker du oförutsedda kostnader och städfirman kan lämna ett pris på plats.
 • Ja, städhjälp ingår i rutavdraget! Även fönsterputs och flyttstädning kvalificerar för rutavdrag. Avdraget får du för arbete som utförs i din eller dina föräldrars bostad. Även fritidshus medges rutavdrag. Från och med den 1 juli 2019 ökade rutavdraget från 25 000 till 50 000 kr även för dig som under 65 år. Har du fyllt 65 år får du dra av 50 000 kronor. Det är företaget som har kontakt med Skatteverket och avdraget ska göras direkt på fakturan. Du får dra av max 50 procent av arbetskostnaden. Tänk på att rut- och rotavdraget räknas ihop om du väljer att utnyttja båda avdragen. Maxtaket är då 50 000 kronor per person och år. Du kan läsa om du uppfyller kraven för att nyttja rutavdraget här.
 • Städhjälp – bekvämt, inte så dyrt och städningen blir ordentligt gjord! Servicefinder ambition är att du ska hitta rätt städfirma direkt på webben, utan att tumma på varken kvaliteten eller budgeten. Ett bra första steg är att fundera över hur ofta du behöver städhjälp. Vill du anlita städhjälp för ett engångstillfälle, inför en flytt eller söker du regelbunden hemstädning? Skapa sedan en kostnadsfri förfrågan där du beskriver ditt behov. Därefter skickas din förfrågan ut till kontrollerade städfirmor i ditt område. Inom kort får du svar från intresserade och kompetenta städfirmor. Det som återstår är att jämföra de städfirmor som svarat dig. Genom att jämföra offerter och omdömen kan du säkerställa att du väljer den bäst lämpade städfirman!

Blogginlägg om uppdrag

Städhjälp

Städhjälp innefattar allt ifrån regelbunden hjälp med städning i hemmet eller kontorsstädning till engångshjälp som flyttstädning, vårstädning, städning av dödsbon och liknande. Behovet av städhjälp varierar naturligtvis väldigt mycket beroende på vad som skall städas och när du letar efter städjhälp i Alvesta så är det viktigt att du tänker på följande; har städföretaget erfarenhet av just den sortens städning som du vill ha? Har städfirman möjlighet att ställa upp med städning på regelbunden basis? Använder man miljövänliga rengöringsprodukter? Är personalen på städbolaget erfaren och utbildad?

Det är lätt att tänka att "vem som helst kan väl städa", men faktum är att städare skiljer sig ganska mycket åt. Somliga är kanske snabba och effektiva över stora ytor, andra gillar att städa små och trånga utrymmen vilket kanske passar bra på ett stökigt kontor eller i hemmet. Är det industristäd som efterfrågas är det väsenligt att städaren har koll på vilka rengöringsmedel och lösningsmedel som får användas i olika sammanhang och vilka som gör bäst rent så klart.

Framför allt, som så ofta när det kommer till personlig service så är personkemin oerhört viktig. Du vill ju kunna kommunicera med såväl personalen som städföretaget. Kanske har du särskilda krav, utrymmen som behöver städas extra noga, andra som kanske inte skall städas alls eller där man inte får använda vatten eller rengöringsmedel. Nästan oavsett vad städningen avser så behöver man få städningen utförd vid vissa klockslag för att passa när man är hemma eller när man (inte) jobbar. De flesta städfirmor är vana att anpassa sig efter kundens önskemål, men kolla ordentligt med städföretaget innan du beställer städjobbet och om möjligt ta referenser eller läs våra omdömen här på sajten.

Alvesta

Vad tänker du på om vi säger "Jonas Björkman", eller "Mats Willander"? Tennis troligen. Eller Peter Jihde? Sportkommentator - visst.. Men visste du att alla tre härstammar från den lilla orten Alvesta i Småland? Alvesta har bara 19000 boende i kommunen men är ändå känt för inte bara dessa kändisar, utan även för att staden är en knutpunkt för järnvägen där Stockholm-Malmö-linjen, "södra stambanan" och kustbanan Göteborg-Kalmar/Kalrskrona möts.

Bullens Pilsnerkorv, den närmast mytomspunna korven såg dagens ljus 1953, då Alvesta slakteriförening inledde tillverkningen av korvarna enligt ett recept som inte ändrats sedan dess. Numera tillverkas Bullen av Scan vid deras fabrik i Kristianstad, men en snabb titt på kommunens webbplats ger vid handen att orten ändå har fler än 2000 företag som är aktiva