Snickare i Västervik

En snickare kan hjälpa dig med alla typer av mindre hantverksarbeten. Dessutom kan du oftast använda dig av ROT-avdraget för att få arbetet till ett mycket billigare pris. Lämna en förfrågan nedanför så får du offerter från professionella snickare.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Kommer helt klart använda igen om jag behöver flytta igen!

  Lpwloden , November 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 066
  Pågående jobb
 • 15 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar snickare i Västervik

 • Badrumsrenovering i Västervik

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Västervik som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Västervik

  ROT

  Letar du efter elektriker i Västervik? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Västervik

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Västervik? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Rörmokare i Västervik

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Västervik.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar snickare i Västervik

Alla förfrågningar

Några av våra populära snickare

Vanliga frågor och svar om snickare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om snickare

Snickare

För olika snickerier finns det olika snickare, vilka i sin tur har olika namn. En del av dem är modellsnickare, byggnadssnickare, finsnickare och maskinsnickare. Finsnickaren ser över de detaljerade hantverken medan modellsnickaren framställer prototyper som kan vara i alltifrån trä, metall och plast. Hantverkaren som hanterar stora och grova snickerier i hemmet, är byggnadssnickaren, tidigare kallad byggnadsträarbetaren. Båtsnickaren producerar och reparerar båtar alltmedan maskinsnickaren massproducerar möblemang.

För många år sedan var det vanligt att benämna byggnadssnickare för timmerman. Byggnadssnickare såväl som timmerman, hanterar grova snickeriarbeten inom fastigheter. Än idag i Finland, kallas byggnadssnickaren för timmerman. På 60-talet anlände många invandrare till Sverige. Många av dessa var snickare inom alla möjliga kategorier. De utländska snickarnas kompetens kom väl till pass för nya idéer och mönster för hantverk och snickeri.

Genom att skicka en förfrågan via oss på Servicefinder, kontaktas du inom kort av en snickare i Västervik.

Västervik


Småländska Västervik är en tätort som ligger i Kalmar län. Staden består av 36000 invånare och är centralort i kommunen Västervik. Västervik brukar i allmän mun kallas för Ostkustens pärla och lockar årligen till sig besökare från hela Sverige som vill njuta av stadens trevliga stämning. Staden är omtyckt för sin vackra skärgård som består av flera tusen öar. Västervik har en stor hamn med 500 gästplatser, hamnen utvecklas och ökar och det satsas stort på att utöka farleden. Det är nära till det mesta i Västervik, mitt i staden finns, affärer, skolor, hotell, sjukhus, färdmedel m.m. I närheten av Västervik ligger flera små orter bland andra Gamleby och Ankarsrum.


Västervik är en stad som alltid framställt handelsvaror, på 1600-talet var staden en omfattande exportstad av järn och på 1900-talet var Västervik en stor industristad med flera stora företag som tillverkade allt ifrån spikar till tändstickor. Stora industrier som nu är aktuella idag i Västervik är Gunnebo Industrier AB, DuPont Powder Coating Scand AB och SlipNaxos AB. Staden har även ett lysande kulturliv, flera olika arrangemang sker varje år däribland den kända Visfestivalen som går av stapeln varje sommar. Några framstående profiler som kommer från staden är jazzsångerskan och skådespelerskan Alice Babs, författaren Fredrik Sjöberg och låtskrivaren Björn Ulvaeus.