Snickare i Västervik

En snickare kan hjälpa dig med alla typer av mindre hantverksarbeten. Dessutom kan du oftast använda dig av ROT-avdraget för att få arbetet till ett mycket billigare pris. Lämna en förfrågan nedanför så får du offerter från professionella snickare.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar snickare i Västervik

 • Badrumsrenovering i Västervik

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Västervik som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Västervik

  ROT

  Letar du efter elektriker i Västervik? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Västervik

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Västervik? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Byggare i Västervik

  ROT

  Letar du efter en seriös byggare för renovering av huset eller diverse byggarbeten? Då har du hittat rätt! Lämna en förfrågan och få offerter från yrk

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar snickare i Västervik

Alla förfrågningar

Några av våra populära snickare

Vanliga frågor och svar om snickare

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om snickare

Snickare

För olika snickerier finns det olika snickare, vilka i sin tur har olika namn. En del av dem är modellsnickare, byggnadssnickare, finsnickare och maskinsnickare. Finsnickaren ser över de detaljerade hantverken medan modellsnickaren framställer prototyper som kan vara i alltifrån trä, metall och plast. Hantverkaren som hanterar stora och grova snickerier i hemmet, är byggnadssnickaren, tidigare kallad byggnadsträarbetaren. Båtsnickaren producerar och reparerar båtar alltmedan maskinsnickaren massproducerar möblemang.

För många år sedan var det vanligt att benämna byggnadssnickare för timmerman. Byggnadssnickare såväl som timmerman, hanterar grova snickeriarbeten inom fastigheter. Än idag i Finland, kallas byggnadssnickaren för timmerman. På 60-talet anlände många invandrare till Sverige. Många av dessa var snickare inom alla möjliga kategorier. De utländska snickarnas kompetens kom väl till pass för nya idéer och mönster för hantverk och snickeri.

Genom att skicka en förfrågan via oss på Servicefinder, kontaktas du inom kort av en snickare i Västervik.

Västervik


Småländska Västervik är en tätort som ligger i Kalmar län. Staden består av 36000 invånare och är centralort i kommunen Västervik. Västervik brukar i allmän mun kallas för Ostkustens pärla och lockar årligen till sig besökare från hela Sverige som vill njuta av stadens trevliga stämning. Staden är omtyckt för sin vackra skärgård som består av flera tusen öar. Västervik har en stor hamn med 500 gästplatser, hamnen utvecklas och ökar och det satsas stort på att utöka farleden. Det är nära till det mesta i Västervik, mitt i staden finns, affärer, skolor, hotell, sjukhus, färdmedel m.m. I närheten av Västervik ligger flera små orter bland andra Gamleby och Ankarsrum.


Västervik är en stad som alltid framställt handelsvaror, på 1600-talet var staden en omfattande exportstad av järn och på 1900-talet var Västervik en stor industristad med flera stora företag som tillverkade allt ifrån spikar till tändstickor. Stora industrier som nu är aktuella idag i Västervik är Gunnebo Industrier AB, DuPont Powder Coating Scand AB och SlipNaxos AB. Staden har även ett lysande kulturliv, flera olika arrangemang sker varje år däribland den kända Visfestivalen som går av stapeln varje sommar. Några framstående profiler som kommer från staden är jazzsångerskan och skådespelerskan Alice Babs, författaren Fredrik Sjöberg och låtskrivaren Björn Ulvaeus.