Snickare i Härnösand

En snickare kan hjälpa dig med alla typer av mindre hantverksarbeten. Dessutom kan du oftast använda dig av ROT-avdraget för att få arbetet till ett mycket billigare pris. Lämna en förfrågan nedanför så får du offerter från professionella snickare.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Kommer helt klart använda igen om jag behöver flytta igen!

  Lpwloden , November 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 066
  Pågående jobb
 • 15 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar snickare i Härnösand

 • Badrumsrenovering i Härnösand

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Härnösand som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Härnösand

  ROT

  Letar du efter elektriker i Härnösand? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Härnösand

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Härnösand? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Rörmokare i Härnösand

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Härnösand.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar snickare i Härnösand

Alla förfrågningar

Några av våra populära snickare

Vanliga frågor och svar om snickare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om snickare

Snickare

För olika snickerier finns det olika snickare, vilka således har olika benämningar. Några utav dem är finsnickare, modellsnickare, båtsnickare, byggnadssnickare och maskinsnickare. Finsnickaren ser över de detaljerade hantverken medan modellsnickaren framställer prototyper inom trä, metall och plast. Hantverkaren som hanterar stora och grova snickerier inom hus och hem, är byggnadssnickaren, tidigare kallad byggnadsträarbetaren. Båtsnickaren åstadkommer arbete med båtar alltmedan maskinsnickaren massproducerar möblemang.

För länge sedan var det vanligt att benämna byggnadssnickare för timmerman. Byggnadssnickare såväl som timmerman, hanterar grövre snickeriarbeten inom fastigheter. Än idag i Finland, kallas byggnadssnickaren för timmerman. På 1960-talet anlände många arbetskraftsinvandrare till Sverige. Flera av dessa var snickare inom olika snickarkategorier. De utländska snickarnas kompetens kom väl tillhands för nya idéer och mönster för hantverk och olika snickerier.

Skicka en förfrågan via oss på Servicefinder så får du snart svar av ett snickeri i Härnösand.

Härnösand

Funderar du på att besöka Härnösand ska du åka till Ångermanland. I tätorten Härnösand finns det 25000 personer. Kuststaden Härnösand grundades 1585. Härnösand har blivit vald till residensstad i Västernorrlands län. Staden var den första i Europa att få elektrisk gatubelysning. Året var 1885. Härnösand har ett gott näringslivsklimat, mycket tack vare sjöfarten, skogsindustrin och mekaniska verkstäder. Två hamnar finns tillgängliga för trafikering av större fartyg och gods, Härnösands djup- och oljehamn samt Utansjöverkens hamn. En smidig tågförbindelse till Härnösand är Ådalsbanan, en järnväg på 180 km. mellan Sundsvall och Långsele. Om så önskas går det även bra att ta flyget. Från Sundsvalls/Härnösands flygplats finns det direktflyg till flygplatserna i Luleå och Karlstad. Härnösand lämpar sig bra för de som vill läsa på universitet. Mittuniversitetet har nämligen campus i Härnösand, Sundsvall och Östersund.

Under sommarmånaderna är Hemsö Fästning en intressant sevärdhet. Fortet byggdes under jorden på 1950-talet. Hemsö Fästning drevs av militären fram till 1987, men stängdes 1989. Jakt är en omtyckt turistaktivitet i Härnösand och förutsättnigarna är goda. När den årliga älgjakten står för dörren befolkas Härnösand av över 10000 jägare. För den som föredrar andra aktiviteter finns det möjlighet att fördriva tiden vid något av Härnösands sju naturreservat, däribland Häggberget där du kan leta ovanliga svampar.